I måndags lät terrorstämplade Hamas, som styr palestinska området Gaza, hundratals raketer regna ned över civila mål i Israel. Efter en israelisk flygräd ämnad att slå ut raketskjutarna har Israels regering träffat avtal med de palestinska terrorledarna om eld upphör och vapenvila. Israels försvarsminister Avigdor Lieberman är starkt kritisk till beslutet och avgår nu i protest.

– Eldupphöret i kombination med processen med Hamas innebär en kapitulering inför terrorismen. Det kan inte uppfattas på något annat sätt, sade Lieberman vid en presskonferens på onsdagen där han också meddelade sin avgång.

Lieberman är inte ensam i den israeliska regeringen att kritisera vapenvilan. Israeler som bor i det raketbeskjutna området nära Gaza är också starkt kritiska. Premiärminister Benjamin Netanyahu försvarade dock avtalet i ett uttalande under onsdagen.

LÄS MER: 400 raketer avfyrade från Gaza mot Israel – högsta antalet på en dag någonsin

Eld upphöret medlades fram av Egypten efter att palestinska terrorister under måndagen besköt Israel med över 400 raketer och Israel därefter besvarade terrorattackerna med en flygräd mot Hamas-terroristernas raketbaser.

Den avgående försvarsministerns analys är att Israel med detta beslut köper sig ett kortsiktigt lugn till priset av långsiktig skada för den landets säkerhet. Lieberman menade att beslutet är så kontroversiellt att landet bör utlysa nyval.

Den på nytt uppblossande palestinska terrorismen diskuterades under tisdagen också vid ett sammankallat möte i FN:s säkerhetsråd. Det uppges dock inte har lett till något och dessutom ha präglats av en inställning att vilja fördela skuldbördan lika mellan de palestinska terroristerna och Israels regering.