Katrin_Stjernfeldt_Jammeh_Morgan_Johansson
Inrikes

”Jag blir arg” och ”Jag känner ilska” – höga politiker om sina känsloliv efter gårdagens trippelmord i Malmö

Publicerad 6/19/2018
Annons

Facit så här långt efter måndagskvällens gängskjutning i Malmö är tre döda och tre skadade. Malmös högsta politiska ansvariga, kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh, säger i en kommentar till Sydsvenskan att hon ”blir arg”. På riksnivå har justitieminister Morgan Johansson på liknande sätt förklarat att han ”känner ilska och frustration”.

Initialt rapporterades att fyra personer skadats vid den spektakulära drive by-skjutningen i Malmö där personer mejades ned med automatvapen. Senare ökades antalet skadade på till fem och slutligen sex.

Sent på kvällen rapporterades att två av de skadade dött och på tisdagsmorgonen meddelades att en tredje avlidit av de skottskador de åsamkats.

Polisen i Malmö bekräftade vid en presskonferens på tisdagen att det handlar om en uppgörelse inom Malmös gängkriminella miljö och att samtliga skadade är välkända sedan tidigare ”för grov brottslighet och gängkonflikter”. Deras härkomst uppgavs däremot inte.

Man berättade också att det pågår ett stort antal gängkonflikter i staden just nu. Flera skjutningar av liknande slag kan därför vara att vänta, bland annat vedergällningar för den aktuella skjutningen.

Ingen person har ännu gripits för dådet.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
744Senatorn till Zelenskyj: ”Ryssar dör – de bästa pengarna vi någonsin spenderat”
Annons