Den dansk-svenske partiledaren Ramus Paludan har återigen hamnat i konfrontation med polisregion Väst. Den polischef som tidigare nekade Paludan att bränna koranen i Borås med hänvisning till att polisen måste hjälpa till att ”slå hål” på hans retorik – har trots sitt ställningstagande fattat beslut i politikerns nya tillståndsansökningar. Den här gången nekar polischefen utsatta området Angered i Göteborg. Paludan svarar nu med koranbränning utanför polischefens bostad.

Mellan 19 och 21 juli hade Paludan planerat att hålla valmöten i Göteborgs så kalla utsatta områden men även i Trollhättan och Borås. Politikern har nu fått höra från Polismyndigheten att dessa platser inte kan tillåtas och i stället hänvisas han till helt andra områden.

Bakom beslutet står Emelie Kullmyr som är kommenderingschef vid polisen i region Väst. Det är samma polischef som i april nekade politikern att hålla valmöte eftersom han har fel åsikter som hon menar skapar kaos.

– Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt att för att slå hål på den retoriken, sade Emelie Kullmyr i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Paludan om polisens NEJ till islamkritiskt valmöte: ”Livrädda”

På torsdagen meddelade Paludans parti Stram Kurs att nästa koranbränning i Göteborgsområdet blir i ett villaområde på Staviksvägen 6 i Lindome. Samnytt kan se att platsen är precis i närheten av polischefen Emelie Kullmyrs bostad.

Faksimil Facebook

Paludan bränner utanför polischefen

Samnytt har frågat Paludan hur det kommer sig att han ska bränna koranen utanför polischefens bostad.

– Oj, det var ju ett lustigt sammanträffande. Jag skulle hellre ha bränt koranen i Angered, Hjällbo och så vidare. Men jag tänker att det här stället går också, säger Paludan.

LÄS ÄVEN: Polischefen berättar: Därför tog jag ställning mot Paludan