Jimmie Åkesson är nere i Turkiet och delar ut flygblad till migranter som säger att ”Sverige är fullt” vilket Samhällsnytt var först att rapportera om. Nu har han anmälts av advokaten Behrang Eslami för ”osant intygande”. Men Åkessons advokat att anmälan ”saknar grund” och en grundlös anmälan kan utgöra brott.

Det var igår som Samhällsnytt rapporterade om Jimmie Åkessons resa till Turkiet där han delade ut flygbladen.

LÄS MER: INTERVJU: Jimmie Åkesson delar ut flygblad vid grekiska gränsen – ”Sweden is full”

[soliloquy id=”308966″]

”Saknar grund”

Nu anmäls han av advokaten Behrang Eslami ”osant intygande”. Han anser att eftersom Jimmie Åkesson delade ut ett blad där det stod ”Svenska folket och Sverigedemokraterna” är det osant då han säger sig tillhöra svenska folket.

– Han har inte mandat att vara representant för svenska folket och sprida det budskap han sprider. Han får gärna sprida det i sitt eget namn, och i sitt partis namn, men han representerar inte mig. Och jag är en del av svenska folket, sa Eslami till Aftonbladet.

Men anmälan sågas av Åkessons advokat, Anton Strand:

– Det är för mig tydligt att anmälan saknar grund. Att dela ut de aktuella flygbladen kan inte utgöra något av de anmälda brotten, det framgår redan av lagtexten. Det ser ut för mig ut som att man sökt uppmärksamhet snarare än önskar göra en seriös anmälan.

– Att anmäla en person grundlöst lan i sig utgöra brottslig handling och min klient överväger att även anmäla advokaten till Advokatsamfundet, säger han.