hunter biden

Foto: Center for Strategic & International Studies, CC BY 3.0

Utrikes

Joe Bidens son utreds för skatteaffärer

Publicerad 12/10/2020
Annons

Hunter Biden, vars laptop och dess innehåll skapade stora rubriker inför presidentvalet i början av november, utreds nu för sina skattedeklarationer med kopplingar till affärer i Kina.

Det var i mitten av oktober som avslöjandet från New York Post slog ned som en bomb. Både de större medierna och nätjättarna gjorde dock sitt bästa för att försöka tysta historien. Innehållet på Hunter Bidens laptop gjorde gällande att pappan Joe Biden ljugit om sina förehavanden i sonens ukrainska affärer.

LÄS ÄVEN: Efter avslöjandet om Bidenfamiljen – New York Posts Twitterkonto fryst

Dessutom innehöll den stora mängder bilder på då Hunter tog droger och hade sex samt bilder på vad som beskrivs som minderåriga.

Kinesiska affärer

Under samma period han satt som styrelseledamot i det ukrainska energibolaget Burisma hade han även affärer i Kina. I samband med detta misstänks han bland annat ha brutit mot de särskilda skatte- och pengatvättslagar som gäller för affärer med andra länder.

Även i detta fall kan bevis finnas för hans misstänkta brott på hans laptop.

Utredningen ska ha inletts redan 2018 men tillfälligt stoppats innan valet på grund av justitiedepartementets regler som förbjuder aktivitet som kan påverka ett val.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons