Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har deltagit i flera möten på senare år med Grupp 194 – som har kopplingar till terrororganisationen DLFP som bland annat utförde en massaker på 21 skolungdomar. DFLP deltog så sent som 2014 i raketattacker mot Israel.

På DLFP:s hemsida finns bilder på män med automatvapen och gruppens paramilitära gren National Resistance Brigades skriver att ”Med vapen skapar vi frihet”.

DFLP har också en svensk samarbetsorganisation, Grupp 194, som finns i Malmö och Landskrona. Enligt Expressen finns Facebook-bilder som visar hur medlemmar från DFLP håller möten med sina flaggor och symboler i Grupp 194:s lokaler.

Samhällsnytt har tidigare rapporterat om att Said Hadrous – ordförande för Grupp 194, som hyllat barnmartyrer, demonstrerat för att dömda terrorister ska friges och lovordat en attack mot israeliska skolbarn – nu kandiderar till riksdagen för Vänsterpartiet.

En genomgång som Expressen gjort av Grupp 194:s Facebook-sida avslöjar att Jonas Sjöstedt besökt dem ett flertal gånger.

Till Expressen säger terrorforskaren Magnus Ranstorp att de är långt ifrån för en fredlig samexistens:

– Det som är intressant med Grupp 194 är att det finns kopplingar till DFLP. Redan på deras hemsida ser man att de för en väpnad kamp. De vill hävda att de är för en samexistens men det tar inte lång stund att se att tvåstatslösning och fredlig samexistens är långt från det man vill ha.

Svenska Dagbladet avslöjade år 2016 att Vänsterpartiet gett bistånd till väpnade DFLP under åren 2012 till 2016. Totalt rörde det sig om över en miljon kronor i bistånd som de fick dela på tillsammans med två andra vänsterpartier i Judeen/Samarien/Gaza.

Jonas Sjöstedt ville inte svara på Expressens frågor.