När TV4 i lördags morse med hjälp av en inredare skulle tipsa allmänheten om årets trender och nyheter inom julpynt hade man på eget bevåg beslutat att ge det hela ett nytt namn – högtidspynt.

Trots att man specifikt talade om att det snart är första advent, och att ”det är en dödssynd att pynta för tidigt”, ansågs alltså ordet julpynt vara alltför kontroversiellt.

”Vad är högtidspynt” frågade sig många på sociala medier i helgen.

LÄS ÄVEN: Rusta tar bort kors från kyrkor: ”för att anpassa för flera kunder”

Nyligen rönte Rustas beslut att ta bort kors från sina dekorationskyrkor stor uppmärksamhet. Då hänvisade företaget till att man ville ”anpassa för flera kunder”.

Då uppmärksamheten blev större än man förmodligen räknat med tog man sedermera tillbaka påståendet och hävdade i stället att man köpt in kyrkorna utan kors.

– Kyrkor kan se väldigt olika ut. Vissa har torn, andra har inte det. Vissa har en tupp i tornet och andra har kanske en spira eller inget alls. Vi har också varit i kontakt med Svenska kyrkan om hur det ser ut i fallet. Men med det sagt beklagar vi att fel budskap har kommit ut, säger Rustas presskontakt Cecilia Gärdestad till Expressen.