Kalmar kommun går ut i en kampanj för att locka fler kompetenta chefer till staden. Det gör man bland annat med en bild på en kvinna i muslimsk hijab som hävdas gestalta hur ledarskapet i kommunen ser ut. I själva verket finns det mycket få chefer med utländskt ursprung i kommunen.

Samhällsnytt uppmärksammade i slutet av juli hur kommunen i Kalmar storsatsar för att locka till sig fler migranter. Det avslöjades att enheten för flykting och integration har lagt över 63 tusen kronor av skattebetalarnas pengar på reklamprodukter för detta ändamål. Kommunens socialdemokratiska kommunalråd Dzenita Abaza slog fast att ”invandring är en viktig del och invandring berikar”.

LÄS ÄVEN: Kalmar köpte reklamprodukter för att locka fler migranter: ”Invandring är en viktig del och berikar”

Nu följer kommunen återigen upp satsningen på mångkultur med nya skattepengar. En färsk reklamkampanj har man valt att bildsätta med en kvinna som bär det kritiserade islamiskt misogyna klädesplagget hijab för att locka till sig framtidens chefer, rapporterar Östra Småland.

Kampanjen, som har titeln ”Våra ledare tar Kalmar framåt”, är illustrerad med en kvinna som bär en sträng variant av sjalen som inte bara täcker håret utan även går ned över hals och bröst för att noga täcka all hud, som muslimska fundamentalister hävdar att Allah förbjuder kvinnor att visa.

”Vi har valt bilden medvetet”
Enligt Liselott Ross (V) som är kommunalråd med ansvar för personalfrågor i Kalmar kommun önskar ledningen fler chefer med utländsk bakgrund.

– Det stämmer. Vi har valt bilden medvetet. När det gäller chefer med utländsk bakgrund ligger vi taskigt till. Vi vet om det och vill förändra det, säger Ross till Östra Småland.

Kringgår lagen
Kommunalrådet tydliggör att på grund av juridiken kan kommunen dessvärre inte kräva att chefer ska ha utländsk bakgrund. Man får egentligen inte heller ställa specifika frågor kring detta i samband med rekryteringsprocessen. Men Ross slår fast att man på kommunen kringgår lagar och regler genom att i stället göra detta till en del av samtalet i arbetsintervjun.

Kommunen behöver ”rätt personer”
Vänsterpartisten fortsätter berätta att det ”inte är knepigt” för kommunen att hitta chefer. Det är många som söker de lediga tjänsterna men enligt henne måste kommunen vara aktiva med att få in fler av annat ursprung än svenskt.

– Men det gäller förstås för oss att vara lyhörda, så att vi får rätt personer till tjänsterna, slår Ross fast.

LÄS ÄVEN: Vägrade skaka hand med manlig chef – får 40 000 kronor i ersättning för diskriminering