Igår kväll kampanjade SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna i centrala Falun. De beskriver kvällen som mycket lyckad. Men när två av deras medlemmar på kvällen gick till Max för att äta blev de attackerade av ett invandrargäng som sparkade på dem när de låg ner.

– Vår närvaro var mycket uppskattad och kvällen var till en början mycket lyckad, skriver de på Facebook och fortsätter:

Men efter en hel dag och kväll av kampanjande begav sig två av våra medlemmar till Max för att äta en välförtjänt middag efter en hel dags slit, varpå de blev hänsynslöst attackerade bakifrån av ett invandrargäng. Det började med att en av våra representanter fick en milkshake kastad på sig, helt oprovocerat av okända män. Därefter blev en av våra representanter nedsparkad, och mottog fortsatt sparkar när han låg ner. Då vår andra representant ingrep i ett försök att stoppa misshandeln, blev även han brutalt misshandlad med flera slag i ansiktet.

Enligt inlägget ska invandrargänget varit omkring tio stycken och de två killarna de angrep 16-17 år gamla. Händelsen är polisanmäld och det ska ha funnits många vittnen på plats.

– Har fått en del sparkar på låret så har lite ont men ansiktet klara jag mig bra trots en smäll. Kevin blev nedslagen och fick ett par skråmor, skriver Nils-Erik Ekström som var en av de överfallna.

De menar också att polisen inte tagit deras anmälningar av hot mot dem tidigare på allvar.