Katolsk homosexuell pedofilhärva i USA – över tusen pojkar och flera hundra präster inblandade

Delningar

En stor homosexuell pedofilhärva har rullats upp i USA som involverar övergrepp på mer än tusen pojkar begångna av hundratals romersk-katolska präster i sex stift i delstaten Pennsylvania. Det rapporterar bland annat amerikanska CBS News.

Enligt en juryrapport som offentliggjordes på tisdagen har kyrkan vidtagit en rad åtgärder för att försöka dölja utredningshandlingarna och hindra att skandalen kom till allmänhetens kännedom. Pennsylvanias justitieminister, Josh Shapiro, säger i ett uttalande att det handlar om en systematisk mörkläggning från såväl högt uppsatta tjänstemän inom den romersk-katolska kyrkan i Pennsylvania som från Vatikanen, där man också ska ha känt till vad som ägt rum.

Utredningen har underlättats av att kyrkan själv fört noggranna men hemliga anteckningar om varje övergrepp och hur man agerat för att mörklägga händelsen. Dessa anteckningar i kyrkans arkiv har utgjort stommen i utredningen.

En del namn har offentliggjorts. Bland dessa finns en kardinal, Donald Wuerl, som tidigare var biskop i Pittsburgh. Han ska enligt uppgift inte vara en av förövarna men ha arbetat systematiskt för att dölja vad som försiggick. Wuerl har i ett uttalande försvarat sitt agerande med att  han ”handlat med omsorg om offrens bästa för ögonen och för att förhindra framtida övergrepp”.

Nästan hundra präster har pekats ut enbart i Pittsburgh som förövare. En handfull av dessa har begått vad som beskrivs som ”våldsamma sexuella övergrepp” på unga pojkar. Utstuderade rollspel har också förekommit där bland annat en pojke tvingats klä av sig och posera som Jesus på korset. Fotografier togs och delades sedan ut som pornografiskt material bland prästerna.

För att pojkarna skulle hålla tyst och foga sig i övergreppen fick de gåvor av de pedofila prästerna. De pojkar som erfarenhetsmässigt visat sig vara lättast at begå övergrepp mot fick också särskilda guldkors så att andra pedofilpräster lätt skulle känna igen dem när de var på jakt efter en pojke att förlusta sig med.

Att siffrorna är så omfattande beror delvis på att utredningen sträcker sig 70 år tillbaka i tiden. Det innebär att åtal i många fall inte kommer att kunna väckas mot förövarna.

Homosexuellt pedofila skandaler har duggat tätt inom den katolska kyrkan. Övergrepp mot småpojkar är så förknippat med den att fenomenet även plockats upp av komiker som ett ämne att skämta om men med en allvarlig underton av kritik mot kyrkan. Ett exempel är den amerikanske ståupparen Louis CK som i en sketch besöker den katolska kyrkan för att få veta mer om sina egna rötter.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

140 KOMMENTARER

 1. Det här förändrar inte min syn på religion/religiösa det minsta. Det ”lustiga” (sorgliga) är att de som tror på tramset troligen helt håller med. Den katolska kyrkan må vara den mest uppmärksammade, och deras regler verkar dels skydda och dels uppmuntra beteendet, men det lär vara extremt vanligt även i andra religiösa sekter (inklusive judiska, muslimska och andra kristna).

  Vetenskap är, som alltid, vida överlägset pedofilsekternas irrläror!

 2. Förhoppningsvis blir prästjävlarna inlåsta för all den tid de har kvar här på jorden.
  Och naturligtvis inga biblar i cellerna.

 3. Dags för ett #metoo när det gäller präster och andra tjänstemän som missbrukar sin makt över barn.

  Svenskarna gör klokt i att hålla religionen kort och rösta bort PK-sekten. Att kyrkan skyddar pedofiler finns det flera vittnesmål om.

 4. Vatikanen älskar muslimer, sv. kyrkan älskar
  muslimer, 7k älskar muslimer, soros dyrkar
  dem, finns det ett samband??

 5. Det skall gå att skämta om muslimer på samma sätt som Louis CK skämtar om den katolska kyrkan i videon.

  PK-sekten tillåter särbehandling muslimer för att de behöver muslimrösterna. Rösta på SD istället för att rösta på något av islamistpartierna detta år.

 6. Ta bort celibatet ifrån den kristna tron, prästerna klarar uppenbarligen inte att vara utan sex.
  Men även ledningen som mörkar och mer eller mindre tillåter detta att ske måste väck och gärna åtalas dom också.
  Eller som ett sista val….köp in porrfilmer och en massa toalettpapper så otäckingarna kan onanera hej vilt.

   • Klarar man inte av att leva i celibat ska man inte ens försöka. Enligt den kristna tron (bibeln) ska det inte ens finnas präster längre. Det är en okristen, katolsk idé. Däremot ska det finnas pastorer och diakoner. Ett bibliskt KRAV på en pastor är att han har fru och barn.

    • Hur ska någon tonåring kunna veta om han klarar av att leva i celibat eller inte för resten av livet?

     Jag bryr mig inte om vad bibeln säger.

     • Tja, vill man ha sex ska man inte leva i celibat. Det finns de med mycket liten lust som är ganska ointresserade av sex. De kan klara det.

      Jag refererade till bibeln därför att många har uppfattningen att katolikerna är kristna och tror på bibeln. Så är inte fallet. De är traditionsbundna och inte bibliskt troende. De firar först och främst Jesus död, inte hans uppståndelse. Därav de många korsen med en plågad Jesus.

     • Det är väl självklart att de är kristna. Kanske inte bokstavstroende vilket få kristna är. Det andra är gnäll emellan inriktningar. Precis som att katoliker skulle anklaga dig för att inte vara riktig kristen.

      Däremot håller jag med om att tradition verkar vara starkare inom katolicism än inom protestantiska inriktningar. Exempelvis verkar de förlita sig mer på ritualer. Såg en dokumentär som handlade just om en vuxens man kamp för upprättelse för tidigare övergrepp och prästens största rädsla var att bli av med prästerskapet då de tydligen utgjorde en garant för att accepteras in i himmelriket. Som ett pass ungefär.

      Oavsett. Bättre att vi tänker själva istället för att förlita oss på myter.

     • Kristendomen är till 100% baserad på bibeln. Hur kan en kristen då inte bara ”bokstavstroende”?? De borde bilda en egen, ny religion i så fall.

      Katolikerna har traditioner som inte är bibliska, och därför inte kristna.

     • Visst, jag förstår det.

      Religioner brukar annars vara ganska flytande och de krav som inte passar in med den egna kulturen lättar man på och så inför man andra. Med andra ord, människan skarvar och klipper och klistrar lite vad som man vill ska passa. Över tid förändras tron därmed. I viss utsträckning.

      Salafism är t ex en rörelse som vill återgå till den renläriga bokstavsislam. Den tron är dock som bekant direkt farlig till skillnad från kristendomen.

     • Vi pratar om olika saker. Enligt en kristen är bibeln Guds ord. Du talar om inriktningar, sekter, som inte tror på bibeln, vilket de bevisar genom sina traditioner.

     • Ja, jag ville mest bara ge en förklaring till varför katoliker eller andra icke-bokstavstroende ser sig som riktiga troende. I sak kan du säkert ha rätt. Särskilt om man definierar en tro genom en viss samling skrifter. Bryter en lära mot skrifterna på något vis så har den med logisk kraft misslyckats. Det håller jag med om.

     • Att prästerskapet skulle vara en garant för himmelriket är fantasier. Förmodligen uppkomna i den nämnda prästens huvud. Finns ingen annan garant för himmelriket än att ge sig helt åt Gud. Inte med ord, utan i gärning.

     • Den plågade Jesus är symbolen för hans lidande och uppoffring för människans synder och att man ska bli påmind om det stora i den handlingen.

     • Att katolikerna firar Jesu död mer än uppståndelsen har du fullständigt fel om. Läs på om du vill bli tagen seriöst. Påskdagen är den uttalat största högtiden i hela katolska kyrkan.

     • Det tar minst 8 år av studier innan man avlägger kyskhetslöfte. Är man seriös i sitt sökande efter kallelse så räcker denna tid gott och väl. Men blir man präst av fel anledning så är man sedan lätt villebråd för alla möjliga frestelser. Sedan ska man även minnas att en riktig kallelse inte per definition ”skyddar” personen. Se på tex Judas som ju blev kallad men ändå begick en hemsk och i slutändan oåterkallelig gärning.

    • Det där kan man diskutera och det är olika inom kristenheten. Ortodoxa präster, mig veterligen, kan gifta sig och skaffa barn. De som däremot kandiderar till högre ämbeten får inte.

     • Du pratar om människans traditioner. Huvudfrågan är: Tror de på bibeln eller inte? Varför påstår de sig vara kristna när de inte följer bibeln ens? Katolikerna är som fariséerna: de har förminskat Guds ord och satt sina egna traditioner högre.

     • Hur är det jag sagt judiskt?
      Israeliterna hade präster. Det är okristet och ingår inte i det nya testamentet.

     • Vet ej vad Arne syftade på, men kanske att bokstavstro det gamla testamentet? Det är väl i stort den judiska folktron. Som vår asatro ungefär.

     • Ja, jag tror att gamla testamentet är sant, liksom det nya. Judarna förkastade Jesus och har inte accepterat det nya testamentet som den kristna tron grundar sig på. Men judarna tror inte ens på gamla testamentet eftersom de inte utför de ritualer som finns med där. De är hycklare.
      Gamla testamentet är som en skollärare enligt bibeln. Vi lär av gamla testamentet vad som är rätt och fel, världshistorien, och att vi inte kan rena oss själva från synd.

     • Jag kan inte svara på judendomens relation till gamla testamentet, men vet ändå att deras rabbiner spenderar livslånga studier med att tolka judarnas religiösa skrifter. Så jag skulle akta mig för att påstå att de är hycklare utan att besitta deras teologiska kunskaper.

      Dock avsäger jag mig all form av religion, men det är en annan sak.

      Jag vill egentligen inte gå in i en teologisk diskussion här och nu, men visst finns det väldigt stora skillnader mellan första och andra testamentet? Min konfirmandpräst beskrev det t o m som att Gud förändrades genom sonen.

      Den gamla är ju stenhård i sina regler. Men vad säger Jesus? Den som är utan synd kastar första stenen. Hur kombinerar du det?

     • Gud är oföränderlig. Nya testamentet kompletterar det gamla. Det gamla skrevs för folk som var primitivare och kärleksbudskapet skulle vara för mycket för dem (detta sa Jesus själv). De behövde hårda ord. Med Jesus kom barmhärtigheten och uppmaningen att inte döma (och straffa) andra för deras synder. Det betyder dock INTE att vi nu kan synda på hur mycket vi vill utan konsekvenser. Denna punkt var Jesus mycket tydlig på. Dock nämns det förmodligen sällan i relativistiska Svenska Kyrkan.

    • Du tänker på de som lever så av ett kontiunerligt eget val och de som av handikapp är tvingade till det? Ja, det borde väl tilläggas att celibat i form av yttre tvångsliknande inslag är ingen bra idé.

     • Ingen tvingar att bli en katolsk präst. Det är ett kall och ett sakrament. Klarar man inte av kyskhetslöftet så är det väl ingen som tvingar någon att stanna.

     • Du tror inte att under den långa tiden som den stora brottningsmatchen mot sin egen identitet och hela sitt livskall för en del utvecklas en störning som de sedan inte kan bli fria från? Uppenbarligen blir det så. Eller tror du att just katolska präster bara väljer detta i större utsträckning för att de är ondare än andra?

      Nä sådana ideologier är inte nyttiga för ungdomar att förledas in i.

     • Det finns en miljon katolska präster i världen. Hur många är förövare? Räkna på den så ser du snabbt att prästerna är underrepresenterade i pedofila gärningar (dock är skandalvärdet mycket högt, därför hela världen får veta varje gång det händer). Så för att använda din logik borde celibatet snarare ses som en dämpande faktor när det gäller andel förövare i en grupp. (Givetvis tror jag inte det, men bara för att illustrera.)

 7. Det är något lurt med dessa nyheter. Samma gäng som propagerar för allehanda bestaliteter, så som homofobi, pedofili och saker som man ens orkar nämna är mycket snara med att hänga ut sina svurna och eviga fiender om de misstänks för samma bestaliteter.

  • Exakt! SVT ”överträffade” sig själv då de teg om att 95% av övergreppen handlar om bögeri och lyckades iställe gräva fram en kvinna som blivit utnyttjad för ca 40 år sedan.
   Både nuvarande påven och de yvå förra har infört strikta ordningar som ska sålla bort bögarna redan vid kandidatstadiet vilket lett till att sexuella övergrepp är mycket ovanligt bland de ”yngre” prästerna.
   Problemet är inte celibatet (sexuella övergrepp är betydligt mer frekventa i idrottsrörelsen t.ex.) utan bögeriet!

  • Luther var en maktgalen idiot . Enda anledningen till att han drev på en splittring var så han själva kunde få makt. Detta är egentligen en naturlig ordning som sker i alla mycket stora organisationer.
   Även kallar ”Söndra och härska”.

    • Visste inte att det fanns så många katolska dårar här. Om katolikerna fått som de velat hade bibeln fortfarande varit på latin.

     • Då skulle det i alla fall vara svårt att förvränga dess budskap a la Svenska Kyrkan. Sedan att kalla andra för dårar brukar inte vara någon effektiv strategi om man vill få fram sitt budskap i ett samtal.

   • Protestantismen är icke ett religion, detta är ett sektliknande aktiebolag..numera går det väldigt bra att satsa på invandringen hos Svenska kyrkan….falsk humanism i elitens förpackning

  • Katolicismen skapades i Roms katakomber. Det är en blandning av antika religioner främst Mithradyrkan och den gamla egyptiska religionen. Med en inblandning av babylonisk mystik. Under alla kyrkor i Rom ligger helgedomar tillägnade Mithra och Maria och Jesusbarnet är egentligen Isis och Horus. Själva konceptet med ”Jesu Ställföreträdare” på jorden är hädelse.”Många skall komma i mitt namn”. Och studerar man påvestolens gärningar genom historien inser man att de knappast följer Jesu läror.

   • Precis. Det är enbart löjligt att få det här till någon teologisk diskussion. Ideologiskt påbjudet celibat har uppenbara risker helt enkelt.

 8. Trump är den första president som offentligt lovat att outtröttligt jaga pedofiler.
  10.000-tals pedofiler har satts i amerikanskt fängelse under hans tid.
  Tror ni svensk media med ett ord nämner det?

  • Nä, i Sverige delar man istället ut broschyr om vad man ska tänka på om man är gift med ett barn. Detta är ett brott som borde ha dödstraff, det gäller även de PK idioter som uppmanar till barnäktenskap.

 9. nu är det väl på fler ställen detta förekommer…??…
  var det inte afganistan eller turkiet som har s.k danspojkar…??…
  där småpojkar är klädda och sminkade som småflickor och därför är godkänt…??…

 10. Sånt här förekommer även i t.ex. Jehovas Vittnen och Hare Krishna. Överallt där påtvingat celibat ger status och makt. Nedtystningskulturen är densamma också.

  • Nej det förekommer verkligen inte i JV. Känner en del folk som är med där, finns absolut ingen möjlighet i världen på att sånt här perverst bullshit inträffar där. Är det någon organisation som efterlever kristendomens läror så är det garanterat dom.

   • Då har du fel för jag såg till och med en dokumentär på TV om detta, om en kille som hoppat av efter att ha blivit utsatt (i Sverige).

    • Jag har sett den med. Folk som blivit utkastade med. Finns överallt, jag är säker på att det inte förekommer med någons vetskap om det låter bättre. Alla deras möten är öppna, bara att gå dit och se vad de gör.

     • Jag skrev ju det inledningsvis, tystnadskulturen. Man skyddar förövaren på bekostnad av offret.
      Det har väl för tusan inget med öppna möten att göra!

 11. Föräldrarna till dessa barn är att skylla. Det är inte första gången det kommer fram att katolska präster ”tycker om” barn. Ändå låter föräldrar barnen att gå till dessa institut.

 12. Och sist men inte minst..islam!!
  En vidrig ideologi som av pk kidnappas och anses vara religion…
  9 år var visst sagobokens författare till fru..när han fullbordade äktenskapet !!

 13. Tycker synd om de barnen som är drabbade men också för de som är trogna goda Katoliker. Detta beteende från deras ledareskikt fäller – dessvärre – även en skugga över dem vilket är beklagligt.
  Den Katolska kyrkan måste ta krafttag mot detta, inte idag utan igår.

  • Detta med katolska präster som våldför sig på barn dyker upp vart femte år ungefär…dom verkar inte ta det så allvarligt..likt sossar verkar dom mest
   prata om det och tillsätter en utredning tills det glöms bort igen i msm..

   • Dock pratar vi här om 70 år, 14 övergrepp per år och lokala förmågor som lyckas dölja skiten så länge (ev med hjälp av insiders i Vatikanen). Om man tar i beaktande att det finns en miljon katolska präster i världen och jämför detta antal med antalet pedofiler hamnar vi ändå långt under genomsnittet i samhället.

    • jämfört med islam är det säkerligen absolut fler där men
     jag reagerar på att det alltid är katolska präster nästan varje gång sådana saker kommer fram…

     • Därför att katolska kyrkan är den enda religiösa institution som det är PK att attackera. Med detta inte sagt att det är dåligt att övergreppen kommer fram, utan att alla andra liknande händelser inom andra institutioner oftast inte kablas ut i världen på samma sätt. Se tex hur man tystade det enorma åtalet i England mot muslimska pedofilnätverk. Eller hur motsvarande händelser i Holywood inte alls ges så mycket uppmärksamhet (såg tex en dokumentär om manliga barnskådisar och vad som förekommer på ”festerna” hos deras managers, men inte ett ord i svensk media)…

    • Med omkring 400 000 präster i världen är det oundvikligt att det också finns pedofiler. Poängen är att den katolska kyrkan har gömt dessa brott, i stället skulle sin moraliska plikt ha varit att gå till myndigheterna och anklaga pedofiler. I stället gömde de dem genom att uppträda på ett sådant sätt som en mafiaorganisation.

     • Och det är förkastligt, tyvärr. Dock är det fortfarande inget som genomsyrar hela organisationen, även om det säkert finns insiders i Vatikanen…

  • Som katolik håller jag med. Dock verkar vissa länder ha större problem med detta än andra. Själv har jag problem med präster som blir präster av fel anledning. Man känner av sådana direkt. Dock inte sagt att det då måste handla om övergrepp (har aldrig varit i närheten av en sådan skandal under mina cirka 35 år som katolik).

  • Katolicismen är anti-biblisk. De har otroligt många traditioner som är emot bibeln, bl a läran om att leva i celibat.

    • Du är vilse. Jesus hänger inte plågad på ett kors längre. Han återuppstod för 2000 år sedan…
     Johannes döparen nedsänkte hela kroppen i vatten, när personen var medveten om varför. Att sprinkla lite vatten på ett spädbarn är inte att döpa bibliskt.

     Att du jämför dig med Jesus, att han förmodligen levde i celibat, är lite väl förmätet av dig.

   • Celibatet är väl mera ett påbud än lära. Däremot finns det en del dogmer som man från protestantisk synvinkel kan ställa sig lite frågande inför såsom den obefläckade avelsen och påvens ofelbarhet ( när han talar ex cathedra).

 14. Är väldigt nyfiken på hur Wuerl anser att framtida övergrepp förhindras genom att man tystar ner det som skett.

 15. De abrahamitiska religionerna kristendom,judendom och islam…..grenar på samma vidskepliga träd
  Beklagligt att mänskligheten inte kommit längre i sin utveckling

 16. De här folket är inte någonstans i närheten av kristna. Snarare motsatsen. De katoliker jag träffat har varit underbara människor som visar respekt och hänsyn för andra. Finns inte en kristen som inte tar avstånd från den här avgrundsperversa sjukheten. Sen är det en bra fråga varför man inte lämnar katolska kyrkan, det är inte den första gången detta händer nu.

  • Bara för att det finns en promille av pedofiler bland prästerna så är det inte en anledning att lämna hela sin tro. Tron är större än de som predikar den.

 17. Har dom inte bytt namn till PedofilKyrkan sen förra skandalen med att dom våldtar allt som är under 18 år….. Och det var ju några år sedan….
  Skulle var kul att höra nått från katolikerna på Irland vad dom tycker om pedofiler….

 18. Sammanfattat vissa religioner föredrar småpojkar för nöje och frugan för avel.
  Som den Asatroende individ så gillas vuxna stygga Kvinnor för nöje.

 19. För att ha sex med pojkar måste de rimligen ha en dragning till pojkar.
  Alltså unga män med dragning till pojkar väljer prästbanan.

  Varför just prästbana? På grund av celibatet och att de inte de behöver pressas av omgivningen att bilda familj.

  Kyrkan som en tillflyktsort från sociala krav alltså. Och sedan kan de inte hålla sig när det dyker upp attraktiva pojkar.

  En teori bara.

 20. Preskriptionstiden för vissa övergrepp mot barn börjar,enligt ny svensk lag,börjar att gälla den dagen barnet fyller 18 år.
  ”Som huvudregel är de olika preskriptionstiderna för sexualbrott mot minderåriga följande:
  – Våldtäkt mot barn: 10 år
  – Grov våldtäkt mot barn: 15 år
  – Sexuellt utnyttjande av barn: 10 år
  – Sexuellt övergrepp mot barn: 5 år
  – Grovt sexuellt övergrepp mot barn: 10 år
  Reglerna om preskription skiljer sig dock när det gäller sexualbrott riktade mot barn. Enligt 35 kap 4 § 2 st BrB börjar preskriptionstiden att löpa från den dag den utsatte fyller 18 år. ”

  Detta ska utläsas som att för den som begår våldtäkt mot barn när barnet är 8 år så börjar preskriptionstiden ( 10 år ) löpa när barnet fyller 18 år och brottet kan beivras och lagföras tills personen fyller 28 år.
  Att gamla brott innebär bevissvårigheter är en helt annan sak.

 21. Till skillnad mot islam så finns det ingenting i Bibeln som uppmuntrar till pedofili. De här prästerna kommer att brinna i helvetet. Gud kommer inte att förlåta det här.

  • Både islam o kristendom härrör från judendom…där rabbiner som just omskurit pojkbebisar suger på bebisarnad könsorgan…
   Fast man får ju inte kritisera den som har världsherraväldet förstås…

 22. Alla föräldrar måste väl vid det här laget veta, att pedofiler söker sig till jobb och organisationer där barn finns. Det är alltså dom som skall försäkra sig om och skydda sina barn mot dessa odjur. Jag är säker på att det förekommer också inom svenska kyrkan, om än i inte lika hög grad.
  De flesta barn som utsätts för övergrepp finner man i den islamska värden.

 23. Jag vill på inte sätt ge intrycket av att jag förhärligar mig själv, men jag KAN vara en av landets mest militanta motståndare till Pedofilkyrkan, och det sedan ca 40 år. Jag har ett stort antal tidningsartiklar och -klipp samt, såsom en av troligen ytterst få, ett stort antal foton på Text-TV-text där deras makalösa övergrepp belyses. Mitt gränslösa förakt, ja rena hat, vet inga gränser! Må offren finna frid till slut!

 24. I Sverige vårt land förekommer detta på förskolor, inom sociala myndigheter med omhändertagna barn samt av fosterföräldrar. Detta har skett i stor omfattning och myndigheter mörkar det på ett djävulskt sätt. När det gäller dom gamla barnen som var omhändertagna var det vanligt med sexuella övergrepp, dom kallades då för ”horungar” av fosterfamiljen som hade generösa bidrag av kommun och stat för att ta hand om barnen . En del av dessa barn slutade sina liv i total misär och blev kriminella och kanske knarkare. Ingen lyssnade på dom och socialen mörkade .
  I sverige ” välfärdslandet, föregångslandet, rättsstaten ” var det för några år sedan en upprättelse ceremoni i Stockholm där dåvarande talman lovade att detta aldrig mer skulle ske gällande misshandel och vanvård av barn. Man skapade en ersättningsnämnd som blev som ett hån mot dom som lagt in om ersättning för sitt lidande. Det handlade om ca 5000 gamla människor traumatiserade fysiskt och mentalt som skulle fått en allmosa på 250000 kr, Norrmännen och andra länder fick under liknande omständigheter mellan 400000-750000 Nkr plus från de olika kommunerna också ersättning…
  I Sverige fortsätter omhändertagande av barn mest på lösa grunder och våldtäkter sexuelt utnyttjande fortsätter i många fall samt även vanvård under LVU -lagen både inom familjehem samt HBV hemmen. Tillsynen är minimal vilket gör att det fortsätter.
  Det går att kika på några länkar här nedtill men som bara är toppen på ett isberg

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=6617694

  https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/samhallet-sviker-igen-och-igen-och-igen/

  http://www.peace.se/blogg/2018/08/lonsam-kommunal-lvu-hvb-barnmisshandel/

 25. Religion har dödat och skadat flest människor i historien än något annat. Diktatorn Stalin hamnar på andra plats och diktatorn Hitler på tredje.

 26. Den katolska kyrkan verkar marschera hand i hand med Bilderberggruppen mot en fascistisk värld och en NWO-religion. Jag har fått uppfattningen att somliga i makteliten dras till barn, speciellt pojkar.

  ”Vatican sends Cardinal to Bilderberg Conference
  Catholic News Network”:
  https://m.youtube.com/watch?v=-caUnKea1Bo

  ”What’s the Vatican Doing At Bilderberg, DETAINED 2X’s
  WeAreChange”:
  https://m.youtube.com/watch?v=K1DxSDhN5IQ

  ”Vatican Jesuit-Controlled Bilderberg Group? WAKE UP!
  rfeeles”:
  https://m.youtube.com/watch?v=4PY2txreBSo

   • Det är i alla fall definitivt en marsch mot en fascistisk, gränslös värld där monsterkorporationer har all makt och folket är maktlösa slavar.

    • Exakt.
     Just detta som en modig hjälte försökte förhindra och i alla fall såg till att Europa inte blev sovjetkommunistlydstatig under förra århundradet…..

 27. Katolska kyrkan har varit starkt influerad av Jesuiterna. Jesuiternas lära är många
  gånger en ondskefull lära. Det finns en hel del litteratur i ämnet. De står bakom
  mycket ond bråd död i historien. Nuvarande påve Francis är ju utbildad jesuitpräst!
  Pedofilin härskar i kyrkan som aldrig förr. starka mörka krafter tar över, vanliga
  katoliker bävar.

 28. Detta är en fruktansvärd skandal inom kristenheten. Glöm inte vad Jesus en gång sade: ”Gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Gud”. Vi behöver inga kyrkor, varken katolska eller protestantiska för att vara goda kristna.

 29. Om man trycker undan sin sexualitet som katoliker gör så kan det bli så här. Det är synd, för i övrigt så är den katolska kyrkan bra mycket bättre än protestantismen/den lutherska(svenska) kyrkan.

  Det är väl påven då som är ett annat problem med den katolska kyrkan.

 30. Exakt samma som händer/hänt i UK, Sverige och resten av Europa med muslimska grooming gäng. Skyddade av polis, social arbetare och rättsväsendet.

LÄMNA ETT SVAR