Kristdemokraten, författaren och föreläsaren Soheila Fors med ursprung i Iran har profilerat sig i kampen mot det invandrade muslimska hedersförtrycket i Sverige och världen. För detta har hon utsatts för hat, hot och våld. Efter ett brandbombsattentat tvingas hon nu förvandla familjens villa i Karlskoga till ett hårdbevakat instängslat fort.

Det var i slutet av juli som familjens hus utsattes för ett terrorattentat. Någon eller några kastade en brandbomb mot bostaden och anlade även en mordbrand. Händelsen polisanmäldes men ärendet lades efter en kort tid ned av polisen utan att någon brottsplatsundersökning gjorts, trots karaktären av terrorism riktad mot en politiker. Polisen hänvisar till brist på bevis och säger sig vara ”trygga i beslutet”.

Soheila har tidigare bland annat mordhotats för sitt engagemang mot muslimskt hedersförtryck, för sitt val att lämna islam och för att hon skiljde sig från den man hon giftes bort med i unga år och som behandlade henne illa.

Även hennes kritik mot shariastyret i Iran har väckt ont blod hos visa muslimska grupperingar i Sverige och hos den iranska regimen. Släktingar i hemlandet har tagits in till förhör och fått veta att detta varit med anledning av vad Soheila sagt och gjort i Sverige, något som de iranska myndigheterna uppger sig hålla koll på. ”Vi följer varje steg hon tar.”

Soheila har även personligen fått hotfulla samtal från Iran och textmeddelanden undertecknade ”Islamiska staten” där man skrivit att man ”kommer att ta hand om dig”. Hon har även blivit fysiskt förföljd utomhus och fått indikationer om att den iranska regimen har skickat agenter till Sverige för att spana på exiliranier.

Efter brandbombsattentatet och insikten om att polisen i Sverige varken kan eller vill skydda henne och familjen har Soheila tvingats ta beslutet att fortifiera sitt hus. Ett stängsel ska uppföras runt villan och nya och bättre övervakningssystem monteras.

Det tidigare systemet hade någon satt ur system när familjen var bortrest och sedan tagit sig in i bostaden genom att bryta upp ett fönster. Detta skedde dagarna efter attentatet.

Samtidigt är Soheila besviken på det svenska samhället och upplever att det som händer påminner om hur hennes familj förföljdes av radikala muslimska krafter i det tidigare hemlandet Iran.

– Det känns inte som Sverige. Jag blir påmind om min barndom i Iran, när min pappa blev jagad, säger hon i en intervju med Världen idag.

Nu säger sig Sohiela ha fått visst stöd från Säpo men i huvudsak är det ett privat säkerhetsbolag som sörjer för familjens fortsatta säkerhet.

Att polisanmäla nya händelser anser Soheila är meningslöst efter hur polisen agerade i samband med brandbombsattacken.

– Jag orkar inte. Det är tungt för oss alla. Jag tror att deras mål är att bryta ner mig psykiskt. Både jag och min son sover dåligt på nätterna, men jag vill inte ge upp.

Hatet, hoten och attackerna har pågått sedan 2004 och Soheila fruktar för sitt liv men säger att hennes kall att hjälpa kvinnor utsatta för hedersförtryck är starkare. Döden är det enda som kan få tyst på henne, förklarar hon.

– Det kanske händer att de lyckas till slut, men jag blir aldrig tyst. Det handlar inte om mig utan om de miljoner osynliga kvinnor som behöver min röst, de som blir misshandlade, de som blir plågade, både i Sverige och utomlands.