I en intervju med Tucker Carlson på Fox News berättar den kinesiska virologen Dr. Li-Meng Yan att covid-19 är ett virus som modifierats i laboratorium för att göras farligt för människor och avsiktligt släpptes ut till allmänheten.

Samhällsnytt rapporterade om Li-Meng Yan första gången i augusti efter att hon medverkat i en intervju och där bland annat uppgav att viruset härstammar från ett militärt laboratorium tillhörande Folkets befrielsearmé. Hon sade då även att marknaden i Wuhan bara användes som ett lockbete och efter sitt avslöjande tvingades hon fly Hongkong där hon tidigare arbetade vid ett universitet.

Även tidigare uppgifter, som Samhällsnytt rapporterade om i april, gjorde gällande att viruset kommer från ett laboratorium i Wuhan.

I den nya intervjun med Fox News säger Li-Meng Yan att covid-19 är ett virus som inte kommer från naturen utan är framtaget i ett labb. Det ska vara baserat på ett coronavirus som inte kan påverka människor men har modifierats för att göra just det. Hon ska även ha bevis för hur man gått tillväga.

Släpptes ut med flit

Skälet till att ingen annan har vågat träda fram med uppgifterna menar hon är den kinesiska regeringens och deras vänner i forskarvärldens mörkande. På grund av sitt klarspråk är hon nu en person som kommunistregimen vill röja ur vägen och hon har tystats på bland annat Twitter och tigits ihjäl av nästan samtliga större medier.

Kinas motiv till att skapa viruset vill hon dock inte spekulera om, det är en fråga som måste ställas direkt till dem, säger hon vidare.

På frågan ifall Kina släppte ut viruset med flit för att orsaka skada svarar hon – ja självklart.