kina-xi-jinping

Foto: DoD photo by Linda D. Kozaryn / 美国之音

Utrikes

Kinesiska militären ville använda corona som biologiskt vapen för tredje världskriget

Publicerad 5/11/2021
Annons

I en ny bok tittar journalisten Sharri Markson närmare på händelserna i Wuhan, forskningen som bedrevs där och uppgifterna som gjort gällande att coronaviruset diskuterades för användning som ett biologiskt vapen.

Ett av Marksons fynd under sin research var att man hade ett program för biologiska vapen sedan flera år tillbaka vilket bröt mot FN- och internationella konventioner. Där ska man ha forskat på en mängd olika virus.

LÄS ÄVEN: Utredaren av virusets ursprung avslöjas ha nära kopplingar till Wuhan-labbet – handplockades av Kina

Uppgifterna har Markson fått från ett dokument som redan fanns publicerat av en kinesisk militärtidning där forskare förklarade hur och under vilka omständigheter ett biologiskt vapen skulle släppas. I det beskrivs också coronavirus som en ny era av biologiska vapen och man förutspådde att de skulle få huvudrollen i ett tredje världskrig. Dokumentet släpptes och publicerades 2015, fem år innan pandemin bröt ut.

LÄS ÄVEN: Kinesisk virolog: Coronaviruset kom från militärt laboratorium

Att viruset härstammar från ett labb som utförde biologisk forskning och sedan spreds är vad USA:s före detta utrikesminister Mike Pompeo uppgett att han tror ligger bakom pandemin.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons