Foto: Samhällsnytt.

Klart: 9 000 afghaner utan asylskäl får stanna

Delningar

Som väntat röstade riksdagen idag igenom den så kallade afghanamnestin. Därmed får 9 000 unga män med oklara identiteter och utan asylskäl en gräddfil in i svenska samhället.

Lagförslaget röstades igenom med 166 röster för och 134 mot. S, MP, V och C röstade ja. SD, M, L och KD röstade nej. Hos både L och KD gick tre ledamöter vardera dock emot partilinjen.

En C-ledamot lade ned sin röst.

Ett av skälen man angett är att gruppen skulle fått stanna bara om Migrationsverket behandlat deras ärenden snabbare, medan det sannolika är att de istället bara hade fått avslaget tidigare.

LÄS MER: Detta är de 9 000 ‘ensamkommande’ utan asylskäl som får stanna

Detta var en av punkterna i ett längre reportage Expressen gjorde om fallet, där man även kunde konstatera att nästan samtliga är män, närmare 80 procent har ljugit om åldern och inte en enda har kunnat visa upp en godtagbar identitetshandling.

”För att förslaget ska få avsedd effekt föreslås i lagrådsremissen att ett sådant uppehållstillstånd ska få beviljas även om utlänningen inte kunnat nå upp till kravet på att göra sin identitet sannolik”, hette det i regeringens lagrådsremiss i mars som sedermera avstyrktes av Lagrådet där man ansåg att ”gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

Amnestin har möjliggjorts av C-ledaren Annie Lööf som på torsdagen twittrar att ”Centerpartiet släpper igenom regeringens förslag på grund av att de medmänskliga konsekvenserna om vi skulle stoppa lagförslaget skulle bli alldeles för stora”. Till detta skriver Lööf att ”Medmänsklighet för Sverige framåt”.

LÄS MER: Asylamnestin och dess effekter går att backa tillbaka

Lööfs val har också skapat en tydlig spricka i alliansen som i och med detta av många har dödförklarats.

Kostnaden för att låta de 9 000 unga männen stanna beräknas under bara de tre första åren till knappt tre miljarder kronor.

Officiellt heter det att propositionen går ut på att ge gruppen ett tidsbegränsat uppehållstillstånd för studier på gymnasienivå och sedan ett eventuellt permanent uppehållstillstånd genom att etablera sig på arbetsmarknaden.

Moderaterna, som säger sig vara emot amnestin, tog inte chansen att tillsammans med Sverigedemokraterna återförvisa förslaget utan lät det alltså gå till omröstning i riksdagen.

LÄS MER: Regeringen och Centerpartiet VILL att vuxna män ska gå i skolan med dina barn

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

886 KOMMENTARER

 1. Annie Lööf – detta hår av hin onde – har ställt till det igen. En sorgens dag där sunt förnuft har ställts åt sidan och ”makten” har visat sitt rätta ansikte. Må centerpartiet tyna bort i glömska – för all evighet!

 2. Sverige behöver återvandringspolitik,9000 afghanska män i vapenför ålder är det sista Sverige behöver.

 3. vad sänder detta för signal till övriga samhället. Brott lönar sig och ljug så mycket du orkar så går allt bra.. *kokar av ilska*

 4. Medborgerlig Samling skriver följande:

  ”För tre miljarder får du:
  a) skolgång för 9 000 vuxna män utan skyddsbehov och med oklar identitet.
  eller
  b) skolgång för 3 122 000 barn (varav hälften flickor) i Afghanistan.

  Vad väljer du, vad väljer din riksdagsman?”

 5. Nu kanske alla pensionärer kan få se fram emot en minimipension om 12.100:- kr/månad indexreglerad. Vad tror läsarna ??

  • Om 20 år kanske det inte finns kvar några pensionspengar alls! Kassorna är plundrade av folk som har lätt för att vara generösa med andras pengar! Och deras älskade bidragstagare…

   • Trodde bättre om Löfven, men nu vet jag bättre.
    Aldrig S eller C för mig. De borde ha höjt pensionerna istället.
    Ska pensionärerna inte ha råd med sjuk- och tandvård när gökungarna får allt vad de vill och får de inte som de vill tar de för sig. En sorgens dag för Sverige.

  • Rättelse.. : Kommunistkistan, …som har mördat nästan lika många människor som Islam…

 6. Nu är tid att alla som har ”mod i barm” samlar sig och tågar mot riksdagshuset! Som Sveriges skattebetalare borde man ta hänsyn till oss när vi häckar mangrant på Medborgarplatsen och kräver VÅR rätt till asyl i vårt eget land och vi kräver oxå skatte-befrielse så länge som desssa desertörer från Afghanistan uppehåller sig på svensk mark! Nog nu!!!

 7. Vilka 9 000 svenskar kommer att få mista sina pensioner, sjukvård, skolgång och äldrevård när pengarna inte räcker till? Afghanerna kommer att bli en muslimsk gökunge som heter duga.

 8. GÖKUNGARNA SOM BLEV FULLFJÄDRADE MEDBORGARE

  Frågor i mitt huvud

  Hur mycket kommer skatten att höjas med detta kloka beslut

  Och så tar vi denna kostnad 1 miljard per år x 5 för dom anhöriga som väntar på att få ett boende av oss arbetande svenskar

  Vad blev det av med satsning på Pensionärerna

  Kanske detta beslut är ok då Moderaterna + KD och L ser en möjlighet att regera tillsammans med SD efter September 2018

  Måste kunna gå att riva upp detta beslut

  Hur var fördelningen mellan dom olika partierna

  • Rædda liv??

   Ahahaaaahhhh!!!

   De ær INTE FLYKTINGAR!

   De ær EKONOMISKA MIGRANTER!!

   Før HELVETE!!!

   Tror du flyktingar beter sig som dem?

   • Nej. Men om syftet med detta är att rädda liv, så är de fel ute. Och kvar i Afghanistan och Iran är kvinnorna…

    • ’Syftet’ har inget med VERKLIGHETEN att gøra.

     ’Syftet’ eksisterar bara en nån korkad parallel-værld.

 9. Det var givetvis inte för intet som det George Soros styrda Bilderbergsmötet bjöd in Annie Lööf förra omgången.
  Vid årets möte ligger de svenska jaktlicenserna i farozonen för att i nästa skede avväpna svenskarna än mer.

 10. Annie Lööf ”de medmänskliga konsekvenserna” tvingar du svenskarna att leva med i åratal framåt, där inga hämningarna hos denna grupp kan hindra de till kriminalitet och ondskan som många redan tidigare har utövat. Din jättestora loska på svenska folket kommer adderas till all spott och spe som S och MP har vräkt över landet de senaste 4 åren.

 11. Det här är ändå bara toppen på ett isberg. Det är avskyvärt att Bilderbergs våta dröm Lööf kör över svenska folket så här enkelt.

 12. Hur många av dessa afghaner har redan blivit inskrivna i belastningsregistret? Skulle inte förvåna mig ifall det rör sig om fler än hälften och det som toppen på isberget.

 13. Vilka var fårskallarna inom KD & L som hjälpte till att sänka sina partier? …en av KD:arna var väl uppenbarligen idioten som sjöng i talarstolen häromdagen, men vilka var de övriga, väljarna i deras partidistrikt bör ha rätt att veta.

 14. Med tanke på alla pilska medelålders damer, så kanske det är en bra affär för Sverige att ge pojkarna asyl.
  Damerna bör ju ha sparat ihop en hel del pengar under årens lopp, och genom att adoptera en pojke och försörja honom så ökar ju omsättningen i landet.
  Dessutom stannar deras pengar i Sverige, istället för att hamna i Gambia m.fl ställen.
  Förutsättningen är naturligtvis att man drar in alla bidrag, och att inga anhöriga tillåts komma in i landet.

 15. Nämn något som inte gynnar Sverigedemokraterna numera. Dom stekta sparvarna flyger rakt in i munnen.

 16. nästa steg blir väl att avliva svenska funktionshindrade som går under LSS, Ja just det det håller dom ju redan på med..

 17. Om folk forfarande röstar på 7 klövern så kan de hälsa hem med fosterlandet Sverige! Ni kvinnor som röstade för detta kommer att få betala ett högt pris, ännu flera kvinnor kommer att bli våldtagna!

 18. Annie Lööf´s främsta uppgift är att visa svenska medborgare medmänsklighet vilket hon gång efter annan visat att hon skiter fullständigt i.
  Förbannande kä[email protected]! Hoppas att det straffar sig i valet 9 september.

 19. Gissar att många unga svenska kvinnor kommer att få betala ett högt pris för denna perversa uppvisning i vanvett, man skiter i de svenska flickorna.

 20. Det viktigaste för undertecknad är att desssa quislingpartier S V C och Mp åker på en riktig dundernit i valet!!

 21. Skammens dag nummer 2 är ett faktum.
  Fler och fler fattigpensionärer blir det men spendera minst 6 miljarder på dessa är tydligen OK för för dessa idioter till politiker.

 22. Dessa politiker ska få känna på sitt svek mot svenska skattebetalare den 9 september 2018.
  Till dessa, ett tips: Börja sök jobb på någon skyddad verkstad allaredan nu !

 23. Se till ni svenskar med barn att era barn får en chans i ett friskt land och det är inte Sverige.

 24. 9000x74000kr hela livet för mer än 50% av gruppen.
  Deras pensioner som vi bjuder på kommer de kunna leva som kungar för i Afghanistan …

  • Nej, det ær før HELA gruppen, då de 74K er genomsnittsværden.

   Och hela gruppen vill sæga: ALLA invandrare.

   Av storleksordning, om vi ræknar 40 år per pers, nu tar vi bara en halv miljon pers, æven om det bara under 2015 kom 160000.

   500000 x 74000 x 40

   ær 1480 MILJARDER!!

   Så stor ær vinsten som de sinessjuka svenska politkerna har førordnat.

   Dock med ett minus…

  • Som så ofta kommer en stor del att förtidspensioneras pga; post traumatisk stress, inkapabla att arbeta.

  • De har säkert redan beställt flygbiljett hem för att fira med sina familjer samt ta semester samtidigt innan de återvänder till Sverige.

  • Tror inte ett ögonblick att kostnaden bara är 74 000…snarare 174 000 tusen, dessa män är inte billiga i drift ska du veta.

 25. Detta vanvettsbeslut tycker jag räcker för att samla en mobb och gå in i riksdagen och hämta de här förrädarna och göra processen kort.

  • Obligatoriska drog & alkoholtester borde likaså vara standard uppe i den skyddade verkstaden som kallas riksdag , enligt min mening . Och dom kan ju börja med att ha alkolås på dörren/dörrarna på huvudantrén . . . X( .

 26. Akta er för rödhåriga , de härjade i Europa med ond död och många europeér minns sin familjs historia, nordmännens raseri har dessutom en ytterligare otäck sida …..de är djävulskt ENVISA!

 27. Hur gör ni andra för att hålla humöret uppe i vansinnets tidevarv?
  Jag har väldigt svårt vissa dagar, och jag anses ändå vara en klippa av min omgivning.

  • Du kan väl fjärma dig från verkligheten och bli miljöpartist eller rent av religiös. Leva ”i Gud” och gå i kyrkan varje dag och slippa tänka på allt otrevligt. Vacker kyrka, vacker orgelmusik, vackra altaruppsatser, vackra skrudar, vackert tal. Jesus älskar alla barnen, tra, la, la, laa.

   Eller röka på?

  • Jag ar en ”plan b” , jag kan lämna landet inom ett par månader om det fortsätter att bli värre….

  • Sossarnas och moderaternas tillbakagång höjer humöret, liksom processen att undersöka bättre länder att bo i. En plan B skadar inte.

  • Läser samhällsnytts kommentarer då inser man att det trots allt finns likasinnade och att alla inte är mentalsjuka

  • En sak som jag lärt mig är att inte gå till bolaget vid nederlag, då går det år helskotta på riktigt.
   Har du barn eller barnbarn umgås med dom så kanske du kan skingra dina dystra tankar just nu.

 28. Det här visste man att det skulle bli så, ta bort bidragen får folk se hur många kommer kämpa för att stanna kvar i Sverige.

 29. Varför inte fatta ett politiskt beslut om att Akilov skall frikännas och få ett rejält skadestånd ockkså, när man ändå är igång?

 30. Då har vi nu plötsligt två ”Mona muslim” i landet, låt vara med olika förnamn.

  Röstresultatet är den fullständiga galenskapen i all sin ”prakt”.

  Inte nog med att man trampar på svensk lagstiftning, man fullständigt utplånar den.

  Land skall med lag styras.

  Det tycker tydligen S, V, Mp och C inte.

  Det säger ju allt om vilken framtid Sverige går till mötes om dessa får regera.

 31. Kristersson måste påminnas i varje debatt om att hans sängkamrater ju är och förblir C och S.

 32. Häääärligt !!!!! Sista spiken i S o Allianskistan. I sin arrogans struntar man i Svenska folkets uppfattning i frågan. Kom september ,kom……

 33. M visade ju sitt rätta ”jag”. Lita INTE på M och föralldel inte på Sförsla(prat) om stängda gränser och övriga SD-förslag som dom påstår sig införa.
  PS. kom till Arlanda 11/5 runt 21-tiden. DET FANNS INTE EN TULLARE eller spår av deras bord och övrig utrustning. NEJ, det är lögnarpack…

 34. Är det inte dags att (s) och (m) går ihop till ett parti (sm). Tvillingsjälarna Löfven och Kristersson kan dela på partiledarposten. Partinamnet (sm) speglar samtidigt viljan att plåga sin befolkning.

  • Dom har varit ihop fyra år snart. DÖ-kartellen, hört talas om den?
   7-klövern är ETT parti som gått in för att radera det säkra landet Sverige

 35. SD upp minst 5% i nästa opinionsundersökning.
  De riksdagsledamöter, som röstat igenom denna galenskap, har förverkat sitt svenska medborgarskap moraliskt sett.
  Samhällskontraktet mellan mig och de styrande kretsarna har totalt förintats.

 36. Och i dag röstade även det högerextrema SD mot att välfärdsföretag ska förbjudas att ta ut övervinster i skolan och skicka pengarna till skatteparadis. Visst är SD ett arbetarnas parti?….

  • Om du hade något innanför pannbenet skulle du känna till att SD vill reglera vinsterna genom kvalitetskrav och uppföljning på dessa. Allt höger om vänsterpartiet högerextremt?

  • Hans Jensevik förklarar (du kanske lär dig något om du läser, klippt från Det Goda Samhället blogg idag)
   ’Det verkar som om varje tid har ett förbjudet ämne och nu är det ekonomi. Det kan inte diskuteras. Ordet ”vinst” får mer än 50 procent av svenska folket att bryta ihop logiskt, flytta ner från huvudet till hjärtat och utbrista; ”Vinst är fult, usch, det är snusk, det ska vi inte ha!” Ur ekonomisk synpunkt har frågan om vinster i välfärden förts på en erbarmligt låg och känsloladdad nivå. Var har ekonomins Ottar funnits under de senaste åren? På torsdag denna vecka ska Sveriges Riksdag fatta beslut i frågan om man ska ha ett tak för de vinster som genereras i vissa välfärdsföretag.

   Får jag börja med påståendet att alla typer av organisationer måste långsiktigt gå med vinst. Det antyds att kommuner inte går med vinst och då ska privata vårdföretag som har det offentliga som uppdragsgivare inte heller göra det. Men nu är det så att alla kommuner måste långsiktigt sett gå med vinst och det gör de. Om detta finns ett tvång i kommunallagen. Teoretiskt sett finns ett vinstkrav och det gäller företag, ideella föreningar, stiftelser, kommuner, myndigheter, med flera organisationer. Det är inget snuskigt i det. Det är helt enkelt ett på ekonomisk teori logiskt baserat överlevnadskrav.

   En kommuns ”vinst” kallas överskott och dess ”förlust” för underskott. Du hittar dessa begrepp längst ner på en kommunal ”Resultaträkning”, så samma sätt som du hittar vinst respektive förlust som motsvarande begrepp på samma ställe för ett företag. Kommuner har också det andra viktiga dokumentet, som är ”Balansräkning” och på detta finns alla relevanta begrepp även för en kommun.

   Två viktiga begrepp, som inte finns, vare sig på en Resultat- eller Balansräkning är amorteringar och investeringar. Pengar för amorteringar och investeringar tas direkt ur kassan när de ska betalas. Och investera och amortera måste normalt varje organisation göra.

   Kassan fylls på genom vinster och lån och minskas genom amorteringar och investeringar. Ett företag som inte har vinst eller en kommun som inte har överskott fyller inte på sin kassa utan måste låna för att investera. Långsiktigt håller inte upplåning. En långivare skulle inte fortsätta låna ut pengar till en organisation som inte går med vinst. En sådan kan ju inte amortera. Det finns lag på att kreditgivare måste kreditvärdera och får inte låna ut pengar till organisationer som inte gör vinst.

   Nu är inte detta hela sanningen för det finns två typer av vinst eller överskott från en Resultaträkning. Vinsten längst ner, ”på sista raden”, som man säger innehåller fiktiva poster. Det är intäkts- och kostnadsposter som inte motsvaras av penningtransaktioner. Plockas dessa bort, fås en vinst på högre nivå i Resultaträkningen som speglar nettot av alla penningtransaktioner. Detta kallas ”kassaflödet från verksamheten” eller ”sparandet”. Ett positivt sparande ökar kassan och ett negativt minskar kassan. Enkelt!

   Lite mer logik. Om vinsten i ett företag begränsas så innebär det också en begränsning av sparandet och hur mycket kassan kan öka varje år. Det innebär också en begränsning av hur mycket som kan investeras och amorteras. Skulle politiken kunna införa regler som begränsar vinsten så berövas företaget makten över vad som kan investeras och amorteras. Naturligtvis ställer ingen företagare upp på sådana villkor. Politiken kan ändra regeln varje år, kanske successivt minska begränsningen med de känslomässiga argumenten som finns idag att, ”vinster inte ska tillåtas sippra ner i kapitalisternas fickor, pengar som kunde stanna i verksamheten och användas för att förbättra den”. Så stryper man effektivt ett företag.

   Men vinster tas ju ut, säger vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt. Det är omoraliskt! Händerna på täcket. Det är inte sant. Det är en del av vinsten, normalt en mycket liten del, som delas ut till ägarna. Denna del kallas ”Utdelning”. I ekonomisk teori är denna utdelning en ersättning för det kapital som ägarna satsat i företaget och som kallas ”Eget kapital”. Motsvarigheten till utdelning finns i en kommun som en skatt som inte behöver tas ut, eller om man tagit ut för hög skatt av en oplanerad ökning av Eget kapital. Det tillfaller skattebetalarna som äger kommunen.

   Har du sett denna enkla teoretiska beskrivning någonstans under de år som debatten om vinster i välfärden varat? Inom Socialdemokratin finns kassörer i ABF, Folkets Husföreningar, HSB, OK, SSU, med flera ideella föreningar som vet precis hur ekonomin fungerar och som har tvingats sitta tyst och våndas. Förslaget gällande ”vinster i välfärden” är en eftergift till Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt, för att få inneha makten i denna mandatperiod som började

   2014. Jonas Sjöstedt vet att han på ett sakligt plan skulle förlora debatten inom några minuter men han tillåts härja vidare med uteslutande känslomässiga argument som en fanatisk djävulspredikant från tiden före Ottars insatser.

   Även om oppositionen sagt att de idag enhälligt tänker rösta emot förslaget så att det faller, så svettas ledande sossar, för tänk om exempelvis SD i sista stund beslutar sig för att lägga ner sina röster. Då vinner förslaget och då blir det många små välfärdsföretag som för mycket reducerade ersättningar kan köpas upp av storfinansen, som alltid på koncernnivå kan runda de flesta hinder politiken hittar på. Det skulle kosta S mycket och Jonas Sjöstedt skulle skratta hela vägen till valurnorna nionde september.’

  • Nej, övervinster är ett påhittat ord från vänstern.
   Om kommunen kan vårda person X för 100kr och de istället köper in denna tjänst för 100kr av Vårdföretag Y och person X får exakt samma vård, kanske till och med bättre men det kostar bara 80kr för Vårdföretag Y att ge vården så kommer de tjäna 20kr.
   Detta är vad vänstern och sossarna vill stoppa, det kostar alltså inte mer för skattebetalarna, det ger inte sämre vård.
   Det KAN ge sämre vård ifall man gör upphandling utan att ställa rätt kvalitetskrav, men det är också där som skon klämmer, när det har blivit problem så har det inte ställts tydliga korrekta krav från politikernas sida.

   Stoppa vinster i välfärd är helt enkelt fel, ställ istället rätt krav.

  • Är själv arbetare och vet inte riktigt hur SD står i olika arbetsfrågor men det får bli ett senare problem om det är nåt…nu kommer Sveriges välbifinnande först för mig och min hustru…SD 18…😎😎😎

  • Håller med om att det är galet med vinster i välfärden… Men Högerextrema?? Kom igen, om du ska trolla så dra till med nåt kul 😉.

   • Var vänlig läs mitt inlägg lite längre ner så kanske du ändrar dig. Att vara ’emot vinst’ är ungefär lika smart som att säga ”ngen människa är illegal’

  • Inget parti har fattat detta.Det är skillnad om bofasta vill starta dagis eller läkarmottagning eller annan verksamhet på sin egen ort eller om ägandet finns i annat land.Tycker att det fattas mycket tankar om detta. Men det är väl för mycket att tänka på samtidigt.

 37. Detta är ett rent tjänstefel och hade vi haft tjänstemannaansvar kvar så hade vi kunnat sätta dit dem så det ryker om det.
  Men.. nu bor vi i Sverige, de kriminellas förlovade land och då man politikerna göra sånt här utan någon som helst risk för repressalier.

  Sanslöst sjukt i min mening.

 38. Annie Lööf: ”Människor ska inte straffas och komma i kläm när systemet fallerar”. Precis som det mesta numera då.

  • Och de skiter även i svenska domstolar som konstaterat att afghanerna saknar flyktingskäl och därför måste lämna landet.

  • Det är en stark minister som går emot folket vilja. Det stod det i media för 20-30 år sedan. Men ingen reagerade. Det är som vanligt i det trygga Sverige. Men nu har vi skiten.

 39. Vaknar inte den hjärntvättade Svensken nu så är det lika bra att göra processen kort och detonera ett 20-tal Atombomber över hela idiotlandet Swerabia.
  SD NU !

  • Rimligtvis. Moderaterna har här visat att dom inte är att lita på i migrationspolitiken och att man inte fast man hade chansen var beredda att ta ansvar för Sverige. Socialdemokraterna borde också förlora väljare med det här vansinniga beslutet kan man ju tycka. Löftet om en ansvarsfull migrationspolitik visade sig ju vara falskt även där. Vore jag en S eller M väljare vid mina sinnens fulla bruk så skulle jag vara livrädd för att rösta på något av dom partierna igen.

  • Angående invandring och sk flyktingar. Det går nu rykten om att EU förhandlar med Balkan länderna för att omplacera de sk flyktingarna dit. Österrike, Italien och m fl andra EU länder vill bli av med sina flyktingar. Många kan inte skickas tillbaka till sina ursprungsländer. Tex Österrike sa att de ska interneras i Europa, ej i EU.

   Nyligen anslog EU 30 Millioner Euro till Montenegro och mer pengar är på gång till deras omgivande länder. Orsaken sägs offentligt vara av säkerhetsskäl, inte ett ord om flyktingar.

   Ett möte hölls idag i Bosnien för att stoppa den sk balkanrutten. Kanske en chans för Sverige att bli av med sitt överskott?

 40. Regeringen skulle aldrig klara av att utvisa 9000 aggressiva Afghaner. Därför ger dom med sig. Omröstningen har varit ett spel för galleriet hela tiden.

 41. Mr President Trump! Rikta missilerna mot Sverige och tryck på den röda knappen.
  Utplåningen går lite fortare då.

 42. Vilken FULSPEL av S och C Vad har Löfven lovat Annie för post om dom vinner valet i Höst (Vilket personligen jag inte tror)

  Samt NU behöver Svetsaren inte säga att han är skyldig till detta felaktiga beslut utan skyller på Majoriteten i Riksdagen under ett Demokratiska beslut

  Detta Är inte klokt

 43. Det nämns att partierna applåderade sitt beslut. Jag har aldrig varit med om att någon applåderat sitt eget fall.

 44. Om Sentios junimätning speglar valresultatet, blir det omöjligt för vänstern att göra om bravaden med de asylfuskande afghanerna.

 45. Vi står i kvicksand till knäna och kommer bara sjunka djupare för var dag. Snart blir det väldigt mörkt.

 46. Grattis Svensson! Nu kan du skicka kärleksbrev till din nästa. Hen kan inte läsa men du är väl nöjd ändå.

 47. Den 7/6 2018 blir ett sorgens datum och år, ska köpa en krans varje år och lägga vid ett lämpligt ställe…fy fan vad trist detta är.

  • Lägg den på Olof P:s grav om du bor i Stockholm annars kan du be en budfirma köra dit den. Märk kransen. ”Här hyllas L-förrädare” eller något.

   Var tvungen att skriva om budskapet lite.
   Blev modererad.

 48. Vilken lycka för batikhäxorna! Deras afghanpojkar får stanna!
  Notan borde hamna på Annie Lööf och det fega M som inte tordes återförvisa förslaget.

  Säger som Björn Söder 2012 när riksdagen röstade för illegalas rätt till vård, tandvård och övriga förmåner:: ”Detta är skammens dag!”

   • Förmodar att Blocksberg ligger i Norge? Nu är hela Sverige batikhäxornas territorium.

    Idag pyntar de sig inför mottagandet av afghanpojkarna. Som ju är vuxna män vilket en del häxor upptäckt och blivit förtjusta över…

  • Teoretiskt blir snart Befolkningen större än Svenska Folket.

   Arabiskan kommer inte att stanna upp, bara för att språket har gått om Finskan.

   Hemländerna kommer inte att bli bättre, för att Sverige krossas.

   SWEXIT och Återvandring kanske låter hårt, men det är inte så rasistiskt som PK.

 49. Allt tal om att vi hatar afghaner är ingenting mot var syrier och irakier gör.Har 2 syrier och en från irak på jobbet och dom bokstavligen hatar afghaner.Det dom säger om dessa är inget som jag har hört någon svensk ens nämna.Bara en tidsfråga innan våra andra invandrare slaktar afghaner

 50. Det här kommer att ge eko i Afghanistan, många tusen unga män vill gärna till Sverige, och är beredda att ge sin högra arm för det.

 51. Slöseri med skattemedel!

  Kostar väl sådär ca 670 miljoner per år framöver…

  Uppmuntrar också andra lyckosökare att komma hit. Hur tänker ålahuvudena i riksdagen som beslutade detta? Har man pengar över i statskassan finns det mycket viktigare saker att lägga dem på i stället för på motborgare. Ett oansvarigt svek mot Svenskarna….

 52. Det bästa är att över 80% PKs barn drabbas, jag hoppas att dom får njuta av mångkulturen dygnet runt, grattis!!

 53. Det går enkelt att konstatera, att så länge 7k försöker hålla kritiken (SD) utanför, kommer allt fler väljare att bli kritiska. DÖ gav en boost, 9000 kommer att ge en till.

  Så här kommer det att hålla på, och definitivt påskyndas, om DÖ2.0 skapas efter nästa val, nästan oavsett om SD har 20 eller 35 % då. Denna version av DÖ skiljer sig, eftersom den ingås direkt efter val, och får två konsekvenser.

  Det kommer att ta kortare tid, innan den brister, samt att ännu fler överger 7k.

  Vid ett nyval, säg sent 2019, eller under 2020, kommer väljarna att skruva åt tumskruven ännu mer.

  PK är dödsdömd, men sprattlar fortfarande för överlevnad…..

 54. Kommer de också in på gymnasiala studier utan grundskola behörighet? Inga Svenska ungdomar får läsa på gymnasienivå utan godkända grundskola betyg. Det här måste vara fusk att få läsa på gymnasie utan behörighet och diskriminerade för Svenska elever.

 55. Som vanligt gör idiot politiker tvärt om mot vad folket vill nu går dom tom mot sina egna lagar för att vi ska försörja vuxna barn med dyngnet runt uppassning fy fan efter valet borde dom få stå till svars för sina handlingar!

 56. I samma stund som beslutet kom så meddelades det från ledaren för dessa vuxna män, att kampen bara har börjat.

 57. Säkert att kostnaderna på 3 miljarder stämmer inte för 5 öre. När har någon gång regeringen berättat sanningen om invandringens riktiga/reala kostnader?
  Intressant rubrik i Samtiden: IDAG HAVERERAR RIKSDAGEN. LAGLÖSHETEN BLIR REGEL!

 58. nu borde svenskar demonstrera o utlysa vild strejk för det som hände.. det hanlar om 9000 potentiella terrorister!!! upp till kamp nu…. eller håll käft om ni inte vågar att göra ngt åt det! vissa nu att ni vågar stå för ert land …
  demonstrera.. utlys strejker.. kör hårt… innan ni blir slavar i ert eget land….

 59. Lägg ner Migrationsdomstolarna och Migrationsverket.

  Alla som kommer till Sverige får stanna.

  Snart dags för svenskarna att agera på allvar.

  Det får vara slut på diktaturen och regeringens folkfientliga politik.

 60. PK är rasister!

  De har valt ut några få länder att överbefolka Sverige, så att Svenska Folket blir en minoritet och Befolkningen hamnar i utanförskap!

 61. Kanske SD kan sikta mot 30 % vid valet efter detta rättsvidriga beslut och efter moderaternas taktikspelande och feghet.

 62. syltryggar, ni är 1 skam för sverige, fråga folket istället, vi som finansierar detta spektakel och tvingas konfronteras med dessa MENA-individer, som vi inte har 1 dyft gemensamt med. FY FAN på ren SVENSKA

 63. Så gruppen hade fått stanna om Migrationsverket hade jobbat snabbare???? Men de var ju ÖVERÅRIGA redan d¨!!!

 64. Det är tydligt att dessa politiker är besatta av en destruktiv kraft som i alla fall jag har svårt att förklara.

 65. För tre miljarder får du:
  a) skolgång för 9 000 vuxna män utan skyddsbehov och med oklar identitet.
  eller
  b) skolgång för 3 122 000 barn (varav hälften flickor) i Afghanistan.
  Vad väljer du, vad väljer din riksdagsman? frågar sig MED.

  • det handlar ju inte om att hjälpa folk.
   för alliansen handlade det ju om att krossa välfärden

   • Jag tror Reinfeldt försökte köpa egna imamer och importera egna muslimer. Han är precis så obegåvad.

    Rekryteringen av Waberi och försöken att göra Malmö till ett moderat fäste är indikationer på Reinfeldts oförmåga.

    • ja han är riktigt otäck.
     Jag tror att han verkligen hatar vita.
     fick det intrycket när jag lyssnade på hans far.

  • Inte fan vill jag finansiera miljoner barns skolgång i Bortistan! Aldrig i livet! Jag är i motsats till MED icke-socialist.

 66. En dålig lag klubbas igenom av riksdagen mot både folkvilja och juridisk expertis. Så fungerar alltså vår ”demokrati” idag. En skammens dag. En dag som visar hur oerhört angeläget det är att ge dessa folkvalda sparken om tre månader.

 67. Jag hoppas att C hamnar i ett bottenlöst hål efter denna skandal.
  Annie har med sin sk medmänsklighet försatt C i en omöjligt sits och jag tror inte att de riktiga centerpartister håller med henne.
  Jag antar att hon kommer att jobba för att de 30 miljoner som hon tycker kan komma till Sverige fortast möjligt. Allt i Annies medmänskligtens namn.
  Hon glömmer notan och hon glömmer att det finns ett par hundra miljoner till som behöver hennes medmänsklighet.

 68. Regeringen vann.

  Och folket förlorade.

  Förfallet fortsätter i Löfvéns fuskbygge.

  I september kommer domen över folkets fiender.

  Och den blir garanterat hård och brutal.

  SD närmar sig regeringsmakten för varje dag som går.

  Jimmie Åkesson kan fila på sitt installationstal som statsminister.

  • Om jag trodde på dig skulle min bön låta så här:
   Gode Gud, förlåt de naiva, godhjärtade svenskarna, som glömt att hedra sin far och mor och älska sina egna barn. Ingjut en plötslig förmåga till klarhet och insikt, ingjut mod och styrka hos dem för att rätta de fruktansvärda misstagen och döma de ansvariga.

 69. Det är lungt !

  Efter valet kommer detta beslut att rivas upp, p.g.a falska identiteter och ålders bedrägerier.

    • Det är en mardröm men tänk själv igenom regeringsalternativen. Annie blir statsminister i det feministiska Sverige tillsammans med S, V och MP. Det är hennes belöning för att hon splittrat alliansen och förrått det borgerliga blocket. Tro mig, det är redan beslutat.

 70. OT: Skulle inte SD kunna lägga ev annonspengar på Samnytt i stället för annonser i AB och Expressen.

  • Jag tycker det är slöseri med pengar, här är vi alla SD, vi behöver ingen reklam om oss själva. Bästa reklamen är att läsa skräptidningen Aftonbladet, Expressen, DN, SVD och SVT då inser man vilken soppa de kokat ihop. Nu börjar det märkas man är betydligt tystare i sin propaganda i gammelmedia.
   Men vi glömmer inte skiten de kastat på oss, rasister, populister, etc.
   Presstödet ryker direkt, i vidriga landsortstidningarna, där Grider blir arbetslös och inte får lön av SVT att proffstycka sin smörja.

 71. Märkligt att man kan använda samma ord men mena så helt olika.
  Annie Lööf skriver ”människor skall inte straffas och komma i kläm när systemet fallerar”
  Dagens omröstning där Center fälde avgörandet straffar just människor när systemet fallerar.
  Minst 3 Miljarder plockas från exempelvis pensionärerna samt alla som drabbas av fortsatt otryghet mm.

  Allt detta för att systemets nej inte längre skall vara ett nej.

  Så snacka om att folket får lida för just ett systemfel.
  Men de som lider är inte Centerns folk eller S eller MP:s folk.

 72. Lyssnade på debatten i måndags, bäst var Stefan Malm och en gammal Moderat som sa att han inte vill höra nåt gnäll om att det saknas pengar i nåt område från dom som röstar ja till förslaget.
  Paula Bileler svamlar för mycket och bör bytas ut mot nån som är mer vältalig och kraftfull.

  • Håller med i båda satserna.
   De har nu förverkat rätten att gnälla och föst in dig i den samling som förskingrar skattebetalsarnas pengar. Kan de som röstat för förslaget verkligen känna sig nöjda? Ser fram mot nästa sympatimätning.

   Som mycket välutbildad borde Paula kunna uppträda mycket bättre/proffsigare.

 73. Det är med ett ord som jag normalt sett aldrig använder ”ÄCKLIGT” och nu blir det ännu värre ”fy fan”.

 74. 9000 bostäder behövs. Våra ungdomar får bo hemma tills 30. Måtte dom ha rösträtt i år.

 75. Där förlorade Sossarna valet, att rösta igenom detta får samma resultat som Fredrik Reinfeldts ” öppna era hjärtan” tal

  • Allt för att MP skall fortsätta ge stöd, men om inte C röstat för vilket troligen inte var väntat så hade detta inte blivit av, och om M hade lite förbannad ryggrad så.. Politiker förakt +1.

 76. Om man skall förklara den svenska invandringspolitiken för en oinsatt person så får man be denna tänka på den mest vansinniga politik han eller hon kan tänka sig, och sedan får man upplysa att den är 10 ggr värre.

 77. Förfärligt vad som pågår . Tänk bara hur det blev för de numera gamla barnen som var tvångsomhändertagna 1920-1980 för vård, men blev misshandlade fysiskt,mentalt, sexuellt utnyttjade. Man berättade för allmänheten att dom skulle få upprättelse och ekonomisk ersättning för sitt lidande .. Men Mindre än häften av dessa svenska barn, nu gamlingar med trauman skador för livet fick ingen ersättning och ursäkten uteblev . Är det då så konstigt att man importerar våldtäktsmän och dem som misshandlar våra barn och kvinnor. vad skall man kalla detta ?

 78. Tjejerna i Sverige måste bli informerade . från 8 år och uppåt . Det är regeringen skylldiga dom.

  Våldtäkterna kommer att smattra in.

 79. ”Inte kunnat nå upp till kravet på att göra sin identitet sannolik”. Inte velat nå upp till kravet. Uppenbart för alla utom de som valt att blunda. Det blir inte roligt för dem när de tvingas öppna ögonen.

 80. Jag trodde att vansinnet inte kunde nå högre höjder.

  Jag hade fel.

  Löfvén överraskar svenska folket negativt. för varje beslut han fattar.

  Hur är han funtad?

 81. Massa Afghaner tackar Johanna Jönsson och Maria Ferm på deras Instagram konton.
  Dessa kvinnor verkar hata vita män!

 82. Jag är så extremt trött på kretinerna i riksdagshuset, inte bara trött, jag hatar dom. Så har det blivit. Blotta åsynen av en sjuklöverpartist vållar mig obehag och huvudvärk. Så har det blivit. Vem man röstar på, exklusive SD, är fullständigt irrelevant. Det finns helt enkelt inget mer att säga, det är dom mot svenska folket. Dom, ivrigt påhejade av etablerad media och deras nya väljarbas, bekrigar ursprungsfolket, med hjälp av lagstiftning, media, lögner, dimridåer, det tar aldrig slut.

  Det har aldrig funnits majoritet för att ge bort Sverige, ändå gör man det. Det har aldrig funnits majoritet för amnestier åt resande män, ändå genomför man det, om och om igen. Svensken bönar och ber, sjuklöverpartisten skrattar och våldför sig. År ut, år in, i evighet amen.

 83. Härligt! Nu kan barnen, vår framtid gå ut i solen och inte frukta för sina liv. Ett humant beslut för ett humant Sverige. 🙂 😉 (Skojar han?)

 84. Låt dessa gå i skolan med politikernas barn inte fan ska dom gå med endast våra barn. Annie har en dotter låt dom gå i samma skola eller är hon en hycklare..

 85. Trots allt finns det vissa fördelar med denna skandalamnesti.

  1. Fler svenskar kommer nu att inse att demokrati och rättstänkande inte betyder något för sjuklöverns politiker.

  2. S, V och C förlorar troligtvis några procent var i höstens val och MP åker garanterat ur riksdagen.

  3. Det är nu ännu mer uppenbart att positiv särbehandling är ett stående inslag i svensk PK-polititik.

  4. Fler kommer nu att inse att Sjuklöverns politiker har ett kriminellt tankemönster som är obotligt. Ett land kan ju inte styras av politiska skurkar.

 86. Idag visade C vad ”alliansen” är värd numera. Det enda positiva är att SD kammar hem ytterligare några procent.

 87. Svenskar som har möjlighet och tror att de kan sätta sina barn i bra utländska skolor, bara glöm det….bra skolor utomlands vill INTE ha med svenska barn att göra !

 88. Dom som har ljugit om sin ålder skulle ju inte få stanna? Var inte det 80% av dom 9000 simulanterna ?

 89. Hur dumma är vissa politiker, lider dom av självskadebeteende?
  Att rösta ja till ett vansinnigt förlslag som har väldigt lite stöd från svenska folket, bara månader före ett val, hur kan dom (sossarna) va så blåsta?
  SD bara växer för varje dag som går, fattar dom inte eller skiter dom i vad folket tycker?

  • Det är väl ingen hemlighet att sossar, kommunister och miljömuppar är blåsta? Nu sällar sig ytterligare ett parti till den skaran – C.

 90. Liggunderlagen i vi står inte ut och jagärhär jublar naturligtvis. Det bästa vore om horo… kunde utvisas tsm med skäggebarnen.
  SD får ordna en utvisningsamnesti för begåvningsreserven.

  • Och Ubult lär väl sjunga en hel aria av lycka samt göra handhjärtan nästa gång han står i talastolen . . . X( .

 91. En makalös uppvisning i folkförakt, man verkar njuta av att spotta svenska folket rakt i nyllet.

 92. Pratade med en miljömupp som jobbar på hvb hem, han sa att även om många afghaner är över 18 år så har många genomlidit trauma som toyboys sexslavar så deras mentala ålder var som 12-åringars..

 93. Riksdagen stiftar lagar.

  Som regeringen skiter i att följa.

  Löfvén kallar det humanism.

  Jag kallar det diktatur och folkförakt.

 94. En viktig fråga är: Vad kan hända före, under och efter valet för åtgärder för att mycket kraftigt blockera SD från inflytande?
  Vilka scenarior kan vi förvänta oss, samtliga partier utom SD går in i en samlingsregering och blockar SD kan var ett fall. Valresultatet underkänns med stöd av MP, V, S och C så regeringen jobbar vidare o s v.

  Om nu makteliten trotsar folket vilja, vad händer då?

  • Annie Lööf är så ivrig att bli minister, ja, helst statsminister förstås, så hon skulle kunna sälja sin egen mor. Mest troligt just nu är väl en koalition med S och C med MP som påhäng. Annie kommer att motivera det med att SD måste utestängas från inflytande till varje pris.

  • Det som händer är att taskspeleriet för att blockera SD blir ännu smutsigare. Jag var själv inne tidigare idag på ungefär samma frågeställning.

 95. Grattis Sverige. Nok en gang bidrar dere til større utrygghet i Europa og alle Shengen medlemsland.
  Disse vil nå fritt kunne reise innen EU.

  Det er bare dere og Tyskland som er istand til slike vanvittige vedtak.

 96. Detta visar tydligt att C numera är del av vänsterblocket. Det kommer innebära en allians mellan S och C i höst, och Annie som statsminister. Det beslutades på Bilderberg. Hej då Sverige.

 97. Beklagligt. Det kommer att kosta 300 miljarder under deras livstid. Hoppas centern nollas nu och Annie blir servitris på ett afghanhak.

 98. Hur återför man rent praktiskt 9000 afgahner plus 80000 som är här illegalt till sina hemländer? En dellösning vore att inga som helst bidrag betalas ut till dem. Insamlingsläger skulle också kunna upprättas vilket är en lösning i vissa länder.

 99. Enligt ny mätning är SD återigen näst största parti, fast vi vet att dom är största parti.
  Enligt novus SVT är SD största parti bland män och får hela 29%.
  Var har Ulf Kristersson tagit vägen, han har varit väldigt osynlig på sista tiden!
  Man kanske skulle investera i att Jimmie Åkesson bli näste statsminister, det ger 25x pengarna

 100. Vi får se nästa opinionssiffror. Det lär förmodligen bli ett ras för ett par partier skulle jag gissa på men tack föralldel för dom nya rösterna.

 101. Tycker det är synd att denna nyhet inte kom igår. Hade varit en fin present till det arbetande svenska folket sådär på nationaldagen.

 102. Hade det inte varit mera humant att spendera dessa tre miljarder kronor på våra 250.000 gamla fattigpensionärer, som inte ens har råd att gå till tandläkaren? Får jag påminna om att dessa pensionärer åtminstone har arbetat och betalat skatt i Sverige i hela sitt liv, medan afghanerna inte har bidragit med en enda krona i Sverige.

  • Och dessa pensionärer betalar fortfarande skatt på sin ringa pension! Dessutom alla andra skatter och pålagor som går direkt till staten som t ex moms!

   • Njepp . . Varför skulle dom göra det ? Dom tillhör ju den nya adeln muslimerna här i Sverige/Skandinavien samt övriga väst europa , det är ju vi ”orena kuffrar” som ska stå för försörjningen av den nya adeln . . . X( .

 103. Vårt sjuka samhälle hade säkerligen låtit dessa vuxna afghanska lögnare stanna även om röstresultatet blivit det omvända. Dessa globalister förhalar, fixar nya omröstningar etc för att få som de vill. Vår demokrati är döende.
  Nu kommer fler afghanska män ta sig hit. Grattis.

 104. Beslutet bryter mot både lagar och regler , detta betyder att det går att rätta till sedan efter valet ! !

  Se till att rösta rätt nu i höst så all denna skit får ett slut ! !

  • Tror jag inte. Då måste SD få minst 50% av rösterna. 7-klövern rubbar man inte på. De håller ihop i vått som i torrt. Tyvärr är nog Afghanerna här för att stanna. Ska bli intressant framöver om det nu blir en ny våg av Afghanska skäggbarn som letar sig hit. Och förresten, ska inte de Marockanska gatubarnen nu ha samma chans? Sverige som är så rättvist och solidariskt och humant. Nu har vi ju fått ett prejudiserande beslut. Ja, det finns nog många grupper som vill ha uppehållstillstånd på dessa villkor. Hur är det med tiggarna tex.

   • Jag hoppas att 7-klövern blir splittrad om SD får mycket makt , hos de som förlorade en hel del makt så tror jag att de börjar samarbeta en hel del ! ?

    Blir SD störst så måste det väl ändå betyda något ?

 105. I vår lilla stad driver Afghanerna runt i stora klungor på dagarna. Om de nu är barn varför går de inte i skolan kan man undra. Därför att de inte har närvaroplikt av någon outgrundlig anledning. Fina modekläder, nyaste mobilerna och jagar svenska småtjejer i grupp. Fyf….n. Ut ur Sverige ska de.

 106. Underbart. Nu har main stream kommunisterna sett till att SD får MÅNGA fler röster.
  Tack alla utvecklingsstörda politiker.

 107. Idag seglade Annie Lööf upp som Sveriges näst farligaste politiker genom tiderna efter Fredrik Reinfeldt. Hennes beslut avgjorde frågan idag som innebär gigantiska konsekvenser både ekonomiskt för välfärden och för otryggheten i samhället.

 108. Nu kan ”barnen” hämta hit sina barn och fru(-ar).

  Det är ju inhumant att inte de asylsökandes anhöriga kan återförenas i Sverige.

  Mvh, Stefan Löfvén med anhang.

  • Samt gammelmor & gammlefar plus hela övriga tjocka släkten , där sedan gammelmor & gammelfar hjälper till att putta ut våra egna pensionärer ytterligare en bit mot ätterstupan . . Fi Dong . . . X( .

 109. En skandal av episka mått. Tyvärr blir det troligen ännu värre med en Alliasregering, de var ju trots allt de som öppnade upp för det när de införde Sveriges genom tidernas generösaste asylpolitik.

 110. Övriga 80.000 då ?
  Vi kan väl inte göra skillnad på folk ?
  Dessa måste ju också få stanna !

  Fy f*n !

 111. Läser på Fria Tider att en afghan har våldtagit två 14-åringar som var på rymmen.
  Han våldtog båda tjejerna på sitt hvb-hem, dom mår i dag mycket dåligt.
  Har inte dessa flickor några pappor lr nån som kan hämnas?
  Sånt jävla meseri, hade nån våldtagit min dotter så skulle både gärningsmannen och ansvariga politiker få ett helvete så längedom lever.

  • Svensk man som hämnas. För det första är han tyngd av skulder o skatter. Sen hans fru. Var inte det jag skulle skriva men nog mera sanningen och rädslan att frysas ute av släkt o vänner. Sverige har aldrig varit närmare en diktatur.

  • Tyvärr har inte den svenske mannen någon ryggrad! Hade det varit någon från exvis Polen, vilket det har skrivits om, hade de samlat sig och ”löst” problemet! Undanber mig kommentarer på mitt ”påhopp” den svenske mannen!

   • Problemet är att det finns ingen sammanhållning i Sverige och att svensken har inte behövt stå upp och kämpa för någonting på väldigt länge! Polen som vet vad det innebär att vara ockuperad av både Tyskland och Sovjet står upp för sin suveränitet!
    Så det vi ser i Sverige är att man säljer sig till islam osv.
    Sverige befinner sig helt enkelt i en identitetskris utan dess like!

    • Det är ju just kulturmarxismens avsikt, dvs. att förstöra identideter, dela folk och slå kilar mellan dem så att sammanhållningen förstörs – om det är den nationella, etniska, familjesynen, religiösa, historiska etc. Därefter kan man ersätta alla gamla värderingar med nya fina sådana…

  • Precis,svenska pappor står ej upp för sina barn och ger dom ett svaghetstecken för framtiden med sitt fjolleri.

 112. Inte ett enda ord om denna skandal i rapport 1800. Detta ska tydligen inte Svensson få reda på. Mörka på bara, SVT, folk får reda på C-s, MP-s, S-s och V-s svek mot våra fattigpensionärer m. fl. ändå.

 113. 900 av dem måste placeras i Stockholms innerstad. De är 10 procent av befolkningen. Det är 08ornas kvot.

 114. Även om det känns bittert nu så kommer det kännas dubbelt så skönt på valdagen när ansvariga politiker ska försöka förklara SD’s valvinst och sina egna partiers nedgång 🙂

 115. För tre miljarder får du:
  a) skolgång för 9 000 vuxna män utan skyddsbehov och med oklar identitet.
  eller
  b) skolgång för 3 122 000 barn (varav hälften flickor) i Afghanistan.
  Vad väljer du, vad väljer din riksdagsman? frågar sig MED.

 116. Bra signal det ger andra skäggbarn på väg hit. Ju mer du ljuger, desto större chans har du att bli adel i cirkustältet Sverige.

 117. Ni vet vad som ska göras, mejla och ring riksdagen och individuella ledamöter som röstade för och ställ dem till svars, givetvis utan hot och utan att att vara ful i munnen.

  Även om de är fega och ohederliga knapptryckare till politiker är de människor av kött och blod och därför mottagliga och känsliga för kritik och press. Få dem att skämmas över sitt agerande mot det svenska folket.
  Det är inte roligt att höra att man är en förrädare av sitt eget folk.

  • Våra politiker struntar totalt i vad vi tycker. De har inget samvete, ingen moral, inga känslor, de är renodlade psykopater.

  • Snart börjar valrörelsen med torgmöten. Ser ni någon av dessa prata på torgmöten ställ frågor om detta svek.

 118. Trodde aldrig att sossarna på riktigt skulle ge dom amnesti, nu har sossarna begått självmord och förlorat valet, de positiva med detta är att sd om dom blir tillräckligt stora och skulle få stöd av massinvandringsmoderaterna kan rulla detta tillbaka genom att syna alla dessa ickeflyktingarna i sömmarna angående deras avsikter och resultat i skolan samt då dra in deras studiebidrag och deras studielån så kan vi få ut dom ur sverigesverige, detta är inte raketkunskap.

  • Nu gäller det bara att rigga valet tillräckligt mycket och försiktigt för att kunna fortsätta styra med mästerclownen vid rodret.

 119. Att det ”bara” kommer att kosta tre miljarder är rent trams!
  175 000 kostar en gymnasieplats per år….
  Räknar man 9000 ”elever” x 175000kr x 3år = 4 725 000 000 (4,7 miljarder)
  Lägg sen till studiebidrag 1250kr/mån i 9 månader i tre år= 303 750 000 ( 307 miljoner)
  Sen ska alla dessa personer bo någonstans, dom ska ha mat o kläder, försäkringar, resor, tandvård, sjukvård, extra hjälp i skolan så att dom förstår språket osv…
  Det här kommer att kosta oss 15-20 miljarder dom närmsta tre åren…
  2022 får vi väl slutnotan….då kommer svenska folket att reagera!
  Undrar hur mycket högre pensioner dessa pengar skulle ha räckt till…eller hur många tänder till numera allt tandlösare svenskar!

  • Och tror du alla alla dessa klarar att jobba och försörja sig resten av livet? En invandrare kostar ändå 74 000 per år i snitt.

  • Stämmer bra, sedan kan vi tillägga att du får absolut inga jobb med bara gymnasiekompetens, och de flesta kommer aldrig klara ens gymnasiet.
   Dessa barn är alldeles för gamla för att någonsin få ett jobb, idag är det svårt att få ett jobb även med universitets utbildning. Dessa gamla barn kommer inte acceptera att leva på existensminimum, utan det blir aggressiva metoder för att få pengar, det har vi redan sett dagligen. Sanningen är att Sverige kommer inte klara av denna utmaning, det är helt omöjligt att försörja 1 miljon människor som importerats vid sidan av de svenskar som kommer behöva vård, omsorg, bidrag etc. Antalet jobb minskar nu med den globala ekonomin och digitaliseringen.

 120. Nu får PK-smittade gymnasielärare vad de bett om.

  Nämligen försöka banka vett i överåriga analfabeter från Afghanistan.

  Skadeglädjen är den sanna glädjen.

  Lycka till med värdegrundsarbetet!

  • Som vanligt får de en annan bedömningsgrund än svenskar. 1+1=2 är väl deras nivå när de svenska eleverna samtidigt gör nationella prov. Vilken fars. Dessutom skall de gå omkring o titta på tjejer i klassen som är 10 år yngre än vad de är. Fy. Fan.

 121. Det här kommer gå till historien som skammens dag. Då regeringen slängde iväg 3 miljarder på ren sinnesförvirring i ett på många håll krisande Sverige..

  • Det blev ett j’vla liv när Gudrun Schuman (Fi) eldade hundra lappar i Almedalen för några år sedan. Nu eldar S+V+Mp+C upp minst 3 miljarder utan vidare.

 122. Denna omröstning hoppas jag skapade fler röster till SD i valet september?
  Centerpartiets Annie Lööf är en förrädare. Hoppas hon och partiet straffas i september och valet.

 123. De som röstade för kan betala ur partikassan och sin lön för att försörja de vuxna Afghanmännen. De kan dessutom ta emot dem i sina hem.

 124. Transportskandalen,detta med afghaner, och mycket mycket mer som sossarna har gjort vid senaste mandatperiod,gör att dom dör ut på sikt från maktens korridorer.Skönt, orkar inte med partier som går emot sitt eget folk.

 125. Inga dynghögar och traktorblokader framför Sahlgerska betyder att svenssons håller med.
  Vilket… folk!

 126. Tänk efter. Enda gången Löfvén fattar beslut under fyra år handlar bara om utlänningar och deras fördelar.

 127. Till alla nyttiga idioter! ”you haven’t seen nothing yet” det här kan vara början till något verkligt otäckt, massor av människor känner sig marginaliserade i det närmaste utraderade. NMR växer så det knakar (tyvärr kan jag tycka) det är ett faktum.

  Majoriteten vill inte ha det samhälle som ni har frambringat, det ni politiker i S, V, MP, C har gjort i Sveriges riksdag idag är ett övertramp av sällan skådat mått. Ni är bara en samling med nickedockor åt oligark globalisterna, säkerligen blir ni rikligen belönade av dessa globalister för ert svek mot det svenska folket, själv vill jag sammanfatta det med två ord. FY FAN!.

 128. Vansinnet är gränslöst i sverige, hur i hela h*lv*t* kan folk fortfarande stödja sjuklövern? Hjälp! jag vill vakna upp ur denna mardröm jag lever i.

 129. ”The SV(a)MP” + C har blivit ett slukhål för demokratin idag:
  – Lagrådet är emot beslutet
  – De partier som sa nej representerar enligt Sentios juni-mätning näst intill 54 % av Sveriges befolkning just nu. Alltså gick beslutet emot majoriteten av folkviljan
  https://petterssonsblogg.se/2018/06/06/en-foraning/

  C ensamma har dessutom tagit död på alliansen idag. Allt för att få sitta på maktens stolar tillsammans med tokvänstern.
  Sedan ett tag tiibaka ha vi sett tre dalande löv (Löfven, Lövin, Lööf). Nu kommer de att förhoppningsvis nå marken och ruttna i det dystra höstregn som kommer att drabba dem..

  Måtte det bli som Julia Caesar förutspår;
  ”Afghanamnestin kan bli SPIKEN I KISTAN för regeringen”
  https://juliacaesar.blog/2018/06/06/afghanamnestin-kan-bli-spiken-i-kistan-for-regeringen/

 130. Lagar och förordningar kan from nu godtyckligt tolkas och efterlevas..

  7-klövern har satt ribban för anarki i vårt land..

  De sänder vårt land rakt ner i fördärvet..

 131. Fy f-n vilket svagt land man lever i. Det finns liksom inget slut på galenskapen. Nu undrar jag bara när vi kommer döpa om Sverige till The Islamic Republic of Sweden.

  • Clownen löven kommer att ha stor gala middag ihop med muslimska brödraskapet (terrorister enligt de flesta länder) eftersom sosse-svinen har en överenskommelse med dessa avarter om att dom skall få platser i kommun och stat. Där kan dom utnämna Sverige till muslimstat. Om inte dom riktiga Svenskarna tar och sansar sig och inte ger dessa förrädare en enda röst.

 132. Vad skall dessa små gossar med sin gymnasiekompetens?
  Vore bättre att de fick lära sig att hantera hammare och spik, så de kan bygga upp sina länder.
  Är det Maria Ferm som lyckats driva igenom denna helveteslag?
  Konstigt att den bruden lyckats manipulera så många som tvingar Svenska skattebetalare till dessa enorma utgifter, som de små barnen förorsaka oss

 133. Skyll inte denna soppa på sossar och miljönissar, de lade bara fram ett förslag. De som gjorde det möjligt var centern.

  • Tycker att du förenklar, alla som röstade för och alla i msm är lika skyldiga, låt alla som drev på och röstade för detta hängas ut på wall of shame.

 134. Under lång tid var Sverige ett föredöme i världen..

  På senare tid skrattade världen åt Sveriges oansvariga migrationspolitik..

  Idag har skratten tystnat..

 135. Tar man ett land som Kina, som lägger stora summor på utveckling av ex. Artificiell intelligens. Som bara är EN del. Så lägger Sverige stora pengar på och lära medelålders invandrare alfabetet. Medans fattigpensionärer får lite sosse vallöften var fjärde år. . Horribelt… ussshhh. Måtte dessa afghaner bli sossepackets största och tyngsta [email protected] blysänke.

  • Vad ska vi med AI till däremot, får PK folket programmera dennes inlärning kommer den få kortslutning ändå.

  • Kineserna är smarta.Det tog drygt 6 år (!) att bygga världens största snabbtågs nät.I Sverige pratas det om att ett ev snabbtågs system skall börja byggas 2050 (!) .Sverige är ohjälpligt på efterkälken.

   • Dumsvensken, investerar miljarder i en ny färjehamn utan tillfarter.
    Vem har påstått att, kålhuvud kan tänka?

 136. Nu sitter kioskmongona på Söder och lapar i sig Ben&Jerry glass och känner sig sååå goda…..

  • Som vanlig medborgare så ser man att som vanligt så sprider pk människorna sitt hat på gatorna. 1930/40 talet i tyskland så var det pk att utrota judar och visa upp sitt hat på gatorna

 137. En röst på Alliansen är en röst för fri invandring av grupper med en skrämmande överrepresentation av våldtäckare och sexuellt avvikande, men även en röst för en mer restriktiv invandringspolitik?????????
  Är du en som låter dig luras igen.. och igen och igen???

 138. Detta är så skamligt så jag finner inte ord. Dessa partier som röstade för detta samt de som bröt sig ur KD och liberalerna och röstade för skall inte ha en enda röst i valet i höst. Dom som röstar på dessa individer ser jag som fiender till landet Sverige och kommer att behandla dom därefter. Släkt eller jobbarkompisar spelar ingen roll, rösta inte på dessa förrädare!!!

 139. Johanna Möllers farsa som blev mördad just av en afghan som ljög till sig vistelse i landet vänder nog sig i graven.

 140. När man läser sånt här så vill man bara åka till första getto håla och slå sönder några av dom

 141. Och så finns det folk som fortfarande undrar varför det enda partiet som står på svenskarnas sida växer så det knakar.

 142. Polisen som blev knivstucken känner sig glad med beslutet. Liksom hans kollegor med att Sverige har blivit säkrare.

 143. Å så denna Maria Ferm,
  Vi skall jobba hårt så dom får hit sina Föräldrar och Syskon …..!!

  Det finns Ingen möjlighet att Vi skall BEKOSTA Politiker som går emot FOLKET vilja…!

  Dom skall jobba med Politik MEN var gör dom SYSSLAR med Människohandel på vår Bekostnad, är det Politik…??

  Nej Bort Väck med dessa VEM f-n är intresserad av att betala 65 000- 100 000 tusen för Politiker som går emot Folkviljan…..!

  • Maria Ferm sicken dåre,sitter med en lön som bara du och jag kan drömma
   om,hur har det kunnat gått så här snett ?

   • En karriärpolitiker som blivit en nyttig idiot åt 9000 vuxna bidragsinvandrare från andra sidan jordklotet. Inte direkt ett öde att avundas!

 144. Men när ska dessa fyra avskyvärda (S,C,MP och V) visa medmänsklighet och rösta för att våra 245000 svenska svältande fattigpensionärer ska få miljarder mer?

 145. Detta måste vara den största present något parti gett ett annat parti i en valrörelse. Man kan undra om C,S,MP,V har akut döds längtan.På Sveavägen 88 måste dom vid det här laget ha likvaka över S för inte att tala om pengar efter valet kommer SD att vara det näst rikaste partiet efter C och S tvingas nog sälja Sveavägen 88 för att få i hop pengar. för att kunna driva

  • Jag tror S missbedömde situationen. Mp hotade med att hoppa av, och S trodde nog innerst inne att Alliansen skulle hålla ihop. Nu sitter dom med tomma blickar på Sveavägen och ser hur partiet tokrasar i alla mätningar.

  • Ett par miljoner från Soros gör de flesta politiker till dårfinkar. Läs i historieboken om frihetstiden 1719-1772. Mutorna flödade i varje riksdag och figurer som Pechlin levde i sus och dus.

 146. Ett praktexempel på förräderi mot alla Svenskar. Afaganerna har ju själva varit delaktiga i att fördröja processen genom att uppge falsk ålder och identitet! Deportera direkt! Vi måste även se till att inte denna fråga helt tar fokus från den verkliga invandringsfrågan!

 147. Socialdemokraterna har härmed avskaffat sig själva. De tänker överlåta kaoset och städningen till SD.

 148. Fosterland kära fosterland..

  Det är med tårar i mitt ansikte jag inser att vi aldrig mer kommer uppleva det fantastiska Sverige som varit..

  Alla fina minnen tar jag med mig när jag sluter mina blå ögon för sista gången..

  • Du tror alltså på fullt allvar att det finns pensionspengar om tio år??????
   Då måste nog SD och AFS regera ihop från och med i höst.

    • Dessa vidriga lycksökare kommer att äta ur välfärden fullständigt. Med hjälp av 7- klövern kommer dom att stjäla alla pengar som arbetarna har sparat till sin pension.

   • Pensionspengar kommer det antagligen att finnas.

    Men pensionsåldern kanske ligger vid 80 års ålder.

    Många hinner dö innan pensionsåldern uppnås.

  • Våra pensionspengar är bara siffror på ett papper som våra politiker har satt i pant, om femton år så kommer dom ej att skicka ut pensionsbesked längre då pappret och brevet är mer värt än våra pensionspengar, förstår faktiskt inte varför folk tror att där finns pensioner om 15 år.

  • Sverige är ingen global Socialbyrå eller HVB hem.Någon måtta skall det vara.Bojkotta C.Ge onda ögat till Centern.

  • En politiker tjänar sitt parti, därifrån får han sin lön. Varje valår går han dock ut och lovar runt åt nästan alla. Efter valet drabbas han av total glömska.
   Detta fungerar varje gång på fårafolket.

 149. Kan alliansen varit så fula så dom lät Centern taktikrösta för dom visste det skulle fälla Löfven!

 150. Vi svenska folket har drabbats av ett komplett vansinne,dessa snyltare går före
  våra barn,våra äldre och alla andra till ett nätt kostnad av tre miljarder !!! Tre
  miljarder !!! Sen anger man olika orsaker för att känna sig trygg med beslutet
  men som tur är är SD snart största parti och förhoppningsvis kan de rensa bland
  ALLA vansinnigheter Rött kort till 7 klövern och utvisning på livstid
  Bläääääääääää

 151. Glöm inte att Sveriges vice statsminister heter Isabella Lövin!
  Glöm inte heller att hennes parti beslutade på kongressen om förbud mot sugrör och böter på kastade fimpar!
  Glöm inte heller att detta parti sitter vid den absoluta makten!

 152. Må den här amnestin som ger uppehållstillstånd till vuxna afghaner utan asylskäl och till enorma kostnader för samhället få omedelbara konsekvenser för samtliga som har fått den att gå igenom. Som alltid i sådana här fall är det MP som har fått sin vilja igenom och lyckats mobilisera övriga i riksdagen som också vill att Sverige ska fortsätta att degraderas till ett u land. Andra som respekterar vårt asylsystem och som förstår sambandet mellan orsak och verkan vet vid det här laget att precis den här sortens ’medmänsklighet’ definitivt inte har fört Sverige framåt hittills.

  • I andra länder löses liknande kriser med att militären tar över.

   Men i Sverige finns ingen militär att räkna med.

   Så förfallet fortskrider,tyvärr.

  • Inte alls märkligt i ett land med svensk befolkning, som saknar all stolthet och är i avsaknad av intelligens. Med sina valspråk ” Ju sämre desto bättre”!
   ”Hjälp dem mera så de kan bli flera”! ”En åsna är lika mycket värd, som en stor professor”!

 153. Är det inte inträdeskrav på gymnasieskolan längre?
  Annie Lööf vill vara medmänsklig. Skitsnack ta hand om pensionärerna först så dom kan gå till tandläkaren t.ex.

 154. I en intervju till expressen säger deras talesperson Fatemeh att det här är bara början, nu är dom 9000 fler röster som kan börja ställa krav på svenska myndigheter.
  Borde va en bra valfilm för SD att visa..

 155. Skicka fotsvets -höger dojor till Annie och Löfven att tugga på,hoppas det straffas i valet för detta svek mot Svenska folket.

 156. Helt oacceptabelt!!!!! INGEN normal människa vill ha dessa vuxna bankomatflyktingar här elr bland våra döttrar!!! MEN de styrande envisas att de SKA STANNA TILL VILKET PRIS SOM HELST!!! En spark i våra ansikten!!!!

  • De bevisar gång på gång hur odemokratiska de blivit i sina politiska spel. Men det är gammelmedia som jagat på. Finns ingenting som en karriärpolitiker är räddare för än att bli uthängd av flera stora medier.

  • Du är faktiskt också skyldig till deras närvaro, betalar du inte skatt? Du må rösta rätt herr trash men du göder staten med skattepengar

    • Litar på dig herr trash att du inte är generös med dina kulor till staten, använd dina kulor på andra håll, tex träffa trevliga kvinnor!?

     • Alltid!!!! Och nu ser ju siffrorna bra ut för SD, så nu ser vi ljuset i tunneln. Äntligen!!!!! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

     • Ja ser nästan också lite ljus i min mörka tunnel, dom två senaste partiundersökningarna har fungerat som vitamininjektion men ja har väntat på att siffrorna måste förbättras hos fake news mätningarna, vi alla här på samnytt vet att sd är långt över 20%, när valet är klart 9 september så hade det inte varit så kul för fake news mätningarna att dom säger sd 18% och dom får 28%, ja tror sd får 28/29% i valet

     • Så rätt så. Men jag tror faktiskt att SD kan bräcka 30%!!!! När 7-klövern begår politisktsjälvmord så är det öppet mål!!! Hör på jobbet som är mycket vänsterinriktat, att även där börjar snacket om SD att vinna!!!

     • Jag håller mina ickereligösa tummar för att sd får över 30% och det är inte omöjlig, för i min landsända så har det kokat så länge att fläsket börjar bli välstekt(torrkokning)

     • Vi är båda förtyckta i vårt eget land, när man har läst ledarsidorna så verkar det som om att sossarna är totalkapade av sitt stockholmsförbund och det är där all postmodernistiska flum kommer ifrån, har man en varböld och pencilin inte hjälper, skär av varbölden.

     • Amputation är en sak som inte används lika mycket idag, men behövs!!!!! 😂😂😂 dags för mig att åka hem, så ha en bra kväll, min vän. 🤘

     • Ha de bra själv, ot du får förklara nästa gång varför modo har kolappsat, bor nära rögles arena så ja är nästan röglefans.

 157. Nu har SvD en bluffartikel från TT där det påstås att afghanerna fick avslag p.g.a handläggningstiderna. Tvärtemot vad Expressen kom fram till, att de inte spelade någon större roll.

  Fake news. Eller på ren svenska, ljug rakt av.

  • Japp. Och i ekot påstod någon reporter att det inte är någon amnesti, barnen ska prövas igen.
   Jomenvisst…

  • Skitsnack av SvD. Långa handläggningstider är inget hållbart argument då med stor sannolikhet flertalet av dem inte har asylskäl (migration från Iran) och då är ju åldern helt ointressant. Nä ett enda jäkla stort asylbedrägeri påstår jag att det är.

 158. Jag gissar att man helt enkelt vet att man inte har kapacitet/möjlighet att skicka hem 9000 personer utan att det blir ett himla liv. Vi vet ju hur det gick för de 70k som skulle skickas hem. Och då är det bekvämare att bara försöka släta över hela saken och hoppas att det försvinner, det är ju ändå bara skattepengar… Man hade chansen att plocka in en del när de demonstrerade, men den chansen sumpade man.

 159. Sen lär väl familjen komma hit och vet i tusan om 50000 räcker då.
  Som sagt. 100 000 nya svenskar kommer det varje år i många år framöver.

 160. När jag sökte in på gymnasiet var det svårt att komma in om man inte hade höga betyg, nu räcker det med att man är en analfabet från Afghanistan.

  • Också en aspekt som ingen pratar om. Kraven för att komma in på gymnasiet idag är stenhårda.

  • Sök asyl på Migrationsverket,som ensamkommande barn.

   Några ID-handlingar behövs inte.

   Och ett avslag är inget hinder för gymnasiestudier i Sverige.

   Prejudikat finns ju nu.

   Lycka till!

 161. När dom nu ser att dom sitter i skiten!!! (De styrande) så gör dom tvärtemot iaf!!!!!! Släpper in fejkflyktingar och tror att dom vinner på det!!!!! Något har brunnit alldeles för länge hos de styrande!!!!!! IDIOTER OCH SVERIGEHATARE!!!

  • De verkar ju helt brända i huvudet. Sitter i en regering och hittar på saker och vänder kappan efter vinden varenda år, helt ogenerat.

 162. Dags att läsa broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”,som myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickade ut till alla hushåll i Sverige.

  Den börjar bli högaktuell.

  Krisen är ju redan här.

  Kriget rycker närmare.

 163. Glöm som sagt inte din personliga bok med lista över Politiker och Makthavare i Sverige sedan 2006 och framåt.Det är av yttersta vikt att så många medborgare som möjligt har koll på detta.

 164. Där slog C och S och MP ytterligare spikar i sin ruttnande kista.Mera oansvarigt än så här blir det inte.Kriminellt är bara förnamnet.Fattigpensionärer , landsortssjukhus och Muslimska Brödraskapet tackar och bockar.

  • En rejäl granskning av alla politikers tillgångar samt deras närmaste skulle garanterat ge en hel del ledtrådar till varför de säljer ut oss andra.
   Men då måste vi fixa åklagare som inte står på samma avlöningslista och det kan bli tufft.

 165. Och så den där tokiga gubben som sjöng i riksdagen. För ett gäng bevisade fejkflyktingar. Medans den där ännu tokigare tjejen filmade. Helt oseriöst.

 166. Är det någon som på allvar är förvånad över att s, m med fler kraftigt tappar väljarstöd.

  De ställer om resurser från folk som arbetar och sköter sig till individer som inte ens kan legitimera sig. Är nog inte den ende som inte förstår vad i h-e politikerna håller på med.

 167. Låt oss göra den 9:e september till en valdag om för lr emot 9000 afghaner att få stanna och satsa 50 miljarder årligen på migration lr satsa på i välfärden.
  Hjälper vi helst våra gamla och sjuka och fattiga eller okända män från främmande delar av världen?

  • MYCKET BRA IDÉ!!!!! Och jag kan redan nu säga att de ”fejkflyktingar” som förpestar vårt land, kan glömma tillskott i kassan!!! Det blir hemresa för GOTT!!!!

   • Nice men ovanligt efternamn du har.
    Med tanke på hur ovanligt det namnet är i Sverige
    Om det är ditt rktiga namn precis som mitt så måste vi vara procentuellt modigast/dumdristigast av alla efternamn här😊

   • Det står faktiskt i Bibeln att ett land i norden skall straffas 7 falt andra för sin avfällighets skull och redan på 60 talet var den Svenska kvinnan paria

 168. På Socialdemokraternas Facebooksida finns inget om dagens Stora Seger för dom 9000 afghanerna.
  Däremot skriver dom sitt nederlag, att dom blev nedröstade om vinster i välfärden och givetvis är detta SD’s fel.
  Bland kommentarerna rensas det friskt om man nämner dom 9000 afghanerna.
  Står dom inte ens upp för sin egna politik?

 169. Som vanligt visade M sin verkliga sida, vänsterextrem. Dom hade återigen chansen att återförvisa ett förslag men sket i det då dom visste att det då skulle röstas genom trots deras eget nej. På det viset lurar man sina väljare att tro att man hela tiden varit emot förslaget.

 170. 9000 presumtiva våldtäktsmän och mördare till en kostnad av 3 miljarder, och det är bara början av kostnaderna. Det är pengar som våra fattigpensionärer ska ha, istället blir dom sparkade och pissade i ansiktet av dessa politiker.

 171. dessa pengar skulle för helvete gått till sveriges fattigpensionärer men löfven fattar tamefan ingenting, jävla stolpskottregering.

 172. Så fruktansvärt hemskt korkat beslut. Jag känner förakt mot alla riksdagspolitiker som röstade för att låta bluffande vuxna män stanna kvar här och gå i skola med svenska barn. Fy [email protected] för er som röstade igenom detta.
  /CC

 173. För varje brott som dessa fullvuxna män utan asylskäl begår skall varenda en av vänsterpacket, som röstade för att de skall få tidsbegränsade uppehållstillstånd, åtalas för medhjälp. Sedan är det helt uppenbart att kommunism skall förbjudas i lagen.

 174. Inte ens Gud kommer att förlåta de vettlösa som såg till att fullvuxna män utan asylskäl och som ljugit om sin ålder, vart de kommer ifrån samt mycket annat får stanna och förstöra detta land.

 175. Oavsett vad motivet är, går riksdagen mot majoriten av svenska folkets vilja igen
  Hur länge skall folket acceptera detta?
  Skrämmande att 28% fortfarande stöder S!( enl SCB)

 176. Det som upprör mig är att vissa av våra politiska partier, som är lagstiftande (!!) nu har valt att själva bryta mot gällande lagar. Tänk om någon av oss skulle välja att göra det och sedan hänvisa till dessa riksdagsmän/kvinnor – kan ni så kan vi!
  Är det börja på en begynnande anarki vi ser? Då mår muslimerna!
  Det är rent av kriminellt vad de gjort, och var enda av de som röstade ”ja” skulle få sparken ut från riksdagen! Men det MÅSTE VI VÄLJARE SE TILL ATT SÅ SKER DEN 9 SEPTEMBER!!
  De är inte värdiga att företräda oss, det svenska folket! De har visat prov på ett utstuderat och medveten svek mot oss alla, särskilt av oss som lever i verkligheten.
  Man måste fråga vilken planet som Annie Lööf ramlat ned ifrån? För så verklighetsfrämmande får man bara inte vara om man ska sitta i riksdagen för ett av de större partierna.

 177. Det är förbjudet att glömma!!..de politikerna,partier som förråder fosterlandet..som har röstat för afghaner utan asylskäl. Låt de brinna i helvetet!..

  så massa pengar till spillo..till narkomaner, våldtäktsmän, rånare , mördare..låtsas barn, låtsas flyktingar!..äckliga parasiter!!

 178. Så på ren Svenska har Moder Svea blivit surrogatmamma till 9000 skäggiga lögnhalsar..

  Väck mig när allt är över..

   • Tips, köp begagnat så betalar du ingen moms, ja köper faktiskt också en hel del mat direkt av bönder, klipp av mellanhanden staten så blir luften friskare och du stödjer inte godhhetsknarkande, svenska staten är en missbrukare utan spärrar som när det är ont om pengar även vill slänga ut gamla farmor svea från ålderdomshemmet.

 179. Tänk att Ferm håller masken så bra. För inte ens en så bortskämd dåre som denna tjej kan tro på det här.

 180. Hoppades i det längsta att några skulle ta sitt förnuft till fånga men nej, det blev anställda inom asylindustrin som vann, deras jobb sitter säkert men vilka andra kommer att i framtiden bli av med sina jobb p,g,a brist på pengar?

 181. Glöm aldrig de politikerna, de partier som har svikit
  fosterlandet..som har röstat för afghaner utan asylskäl. Låt de brinna i helvetet!..

  Så massa pengar till spillo..till låtsas barn, låtsas flyktingar!. ..narkomaner, våldtäktsmän, rånare…äckliga parasiter!.. I utbyte b.la mot pensionärer som lever under gränsen för fattigdom!!

 182. Enda att bli glad över är väl Sentios senaste mätning där SD blir största parti men vänta, varför ska SD röja upp i skiten de andra ställt till med?

 183. Det kan väl inte råda någon tvivel om att Alliansen är död nu? C visar var man står, man vill regera med vänsterblocket nästa period och struntar i Alliansen. Det är ju inga nyheter förstås men här är det i alla fall svart på vitt.
  Kristerssons ENDA möjlighet att sitta vid makten nästa period är att bli stödparti åt SD.

 184. Det här är män som har ljugit sig igenom hela sin karriär i Sverige och nu ska det satsas ytterligare 2+ miljarder kronor på dem! Det är många pensionärer och sjuka som får stryka på foten för att dessa ska kunna fiffla vidare. Fy fan!
  Jag hoppas sossarna förlorar varenda väljare efter detta svek!

 185. Låt detta sjunka in – jollrande, känslostyrda dagisbarn sitter alltså och bestämmer i Sveriges högsta beslutande organ. Man blir så förbannad över detta vansinne som pågår. Det värsta är att de har röstats in av lika infantila och puckade väljare. Är folk både blinda och döva?? Begriper dom inte att asylinvandringsanarkin är direkt kopplad till no go zonerna, islamismen och välfärdsraset?? Hur kan man inte förstå det?? Och hur är det möjligt att inte kunna ha två tankar i huvudet samtidigt? Att skärpa invandringspolitiken betyder ju för fan inte att man är rasist! Fy fan vad illa jag tycker om dessa ignoranta, korkade svenskar som inte bryr sig, eller inbillar sig att allt kommer att ordna sig bara dagisbarnen i riksdagen får plöja ned ännu fler skattemiljarder i det svarta hål som kallas ”integrationssatsningar”. Svenska folket verkar bara bli dummare och dummare för varje generation.

 186. Om Annie Lööf sitter och röstar igenom ”riktigt dåliga förslag” är det då inte ett riktigt dåligt förslag att rösta på Annie Lööf?

  • Ja, det är en besynnerlig felbedömning från den vanligtvis så listiga och vindkänsliga Lööf. Jag hade inte trott att hon skulle underskatta frågans symbolvärde på det här sättet utan mer att möjligen Björklund skulle gjort det.

 187. Snacka om att släppa in hungriga vargar i den svenska fårhagen, detta kostar, räkna med det alla ni svikare.

 188. Så synd att socialdemokraterna misstagit sig på sprängkraften i den här frågan. Så synd att dom inte trodde att Svenska folket har moral och har tröttnat på att bli lurade på sina skattepengar av ljugande Afghaner . Skandal.

 189. Lövfen var en vek fis. Han som stod för någon månad sen på USAs mark och försäkrade framför USAs president om att Sverige skulle stoppa asylmyglet.

 190. Det här vansinnet är bara positivt för Sverigedemokraterna och oss som har tröttnat på dumheterna vårt land ständigt utsätts för. Det här beslutet innebär att den som ställer sig bakom den nya lagen, också kommer att åka ut med huvudet före från Rosenbad nu i september.

  Så vi ska inte se dagens omröstning som något negativt. Tvärtom kommer galenskaperna att gynna oss fullt ut. Samtidigt har ju Löfven lovat att inte prata mer om migrationen. Så det är öppet mål nu.

  Hejdå Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet. Hoppas att ni hittar ut själva, och sedan vägen till närmaste Arbetsförnedring.

   • Tyvärr är det nog så ja. Men vi blir fler och fler, som INTE glömmer. Det är för många dumheter nu, dagligen. Så även om minnet är kort hos många, tror och hoppas jag att tillräckligt många minns vilka det är som är på vår sida. Alltså alla som är skötsamma och ärliga – oavsett ursprung och härkomst. Och vilka som inte är det.

 191. Politikerna som befolkar regering och riksdag och klubbar denna typ av beslut måste vara de genom tiderna mest inkompetenta.

 192. – Vi har ökat antal återvändande, just nu ligger vi på ungefär 50 procent. Vi ska stå upp för en ordnad asylpolitik där ja är ja och nej är nej, sa statsministern under presskonferensen.
  / Stefan Löfven 2017
  Hur fan kan folk fortfarande lita på denna mannen..

  • Det är helt omöjligt att lita på Löfven. Han sa ju att ett avslag ska gälla. Nu står han och röstar helt emot det han har sagt. Kommer inte lita på något han säger efter den här dagen.

  • Du ska inte vara ledsen-det måste gå åt helvete med dunder och brak innan de sovande svenskarna vaknar ur sin törnrosasömn.
   Och nu är vi ett steg närmare.

 193. 3 miljarder delat m 328.000 fattigpensionärer skulle bli drygt 9000 kr/pensionär, säkert ett välkommet bidrag.
  Hur många dagisplatser, höftledsoperationer, äldreomsorgsplatser detta skulle räcka till vet jag inte, troligen ganska många. Jag vet vad jag skulle vilja vad pengarna användes till.

 194. Dags alltså för ännu en ”Skammens dag” i riksdagen.
  Men denna gång tror jag gammelpartierna, och i det här fallet i första hand s, v, mp och c har tagit klivit över smärtgränsen för vad t o m merparten av svenska folket tål. Detta ska förfölja dem, förhoppningsvis ända tills de inte längre har några representanter i landets högsta beslutande församling.
  Det borde vara inhugget i granit i såväl riksdagshusfasaden som i vår grundlag att i riksdagsarbetet företräder man och sätter det egna folket och landet främst. En självklarhet överallt i världen utom i det femnistisk/humanistska dårhuset Sverige.
  http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/07/11539411-riksdagen-och-soros/

 195. Oj vad välkomnade dom kommer att bli i det svenska samhället. Givetvis är dom alla ”LÄKARE” som räddar Sverige…

 196. Tror sossarna och centern planerar att ta självmord. 54% av väljarna var emot förslaget, Nu har de som fått nog bara SD att rösta på. Moderaterna kan man ju glömma bort. De vill jobba med centern som har en helt annan syn på invandring och säkerhet för flickor i gymnasiet. Stackars föräldrar. De kommer nog bli lite överraskningar.
  Att Annie Lööv inte är något snille har vi ju förstått. Men resten av centern? Tror det är Stureplansfalangen som fått övertaget i partiet. Det är inte längre ett glesbygsparti. Då hade det sett helt annorlunda ut. Nu belastar centern svenska folket med ytterigare skatter till folk som ljugit sig in i landet. Det är inte ok. Vi skulle kunna ha skapat flickskolor i Afghanistan för de pengarna. Men det fattar nog inte vänstern där centern nu ingår som stöd.

 197. I kvällens Aktuellt benämndes inte denna osannolika händelse med någon form av rapportering. De var dock ”tvingade”att redovisa senaste mätningen där SD gick fram med 2,7 procentenheter. Då ströks afghanamnestin för damage control.

  • Kanske det var det nog med rapporteringen om IT-skandalen och vilka som hade huvudansvaret. Man valde nog att avstå den andra nyheten med tanke på att regeringen ska kunna gå till jobbet i morgon. Man kan även tiga ihjäl sanningen. En fri och oberoende media.

  • Och TV4:s 22.00 Nyheter hade ett låååångt Ben & Jerry sirapssliskigt ”flykting”-reportage från Bosnien, där folk från bl.a. Iran, Pakistan och Afghanistan, satt fast vid den Kroatisk-Slovenska gränserna.

   Krokodiltårar och unga friska män i en oaptitlig mix. Speakern lät som en smörig sarkofag-försäljare av vidrigaste sort.

   Sedan fick vi som ännu inte var på WC och kräktes ett virrigt & vinklat reportage om de ensamkommande baaarnens lagvidriga ful-amnesti.

 198. Tack, Annie ”det är ett uselt förslag men jag röstar ändå ja” Lööf, du har gjort mer i dag än 10.000 valarbetare för SD skulle hinna göra på en livstid. Du kommer med all säkerhet få din ”belöning” i september!

 199. Skulle tro att Apple och Canada Goose är nöjda i kväll för nu blir det ytterligare 9.000 st iPhone X sålda i Sverige och sisådär 9.000 Canada Goose-jackor till inför kommande vinter.

  • Och du som Svensk går upp och betalar skatt till dom lyckliga afghanerna, Feministerna, centerpartiet och en massa massa unga kåta unga män.. Som nu finns på Sveriges gator.. 9000 stycken.. Hemma i Afghanlandet är alla kvinnor/flickor undangömda. Men i väst finns det gott om, tillgängliga flickor..

   Vad kan gå fel här? En massa kåta killar med fel kvinnosyn?

   Oj nu är jag vågad???

  • Papa Soros American Express Platina, fixar det om de 9.000:s Gäng lovar att genomföra ”överraskningsparningar”. Papa garanterar att förundersökningarna läggs ned. Kling & Klang lyder order från Papa, AFA, Expo, SSU och Mattias Wågh.

 200. OT Stenbeck stöder aktivister som vill motverka ’högerpopulister’ och lokalpolitiker som är höger.

  Det är storkapital som ligger bakom planen att forma ungas sinnen för att utplåna nationalstaten, det finns massor med exempel. Di idag.
  ’Sara Damber är mest känd som kvinnan bakom antimobbningsorganisationen Friends, som hon grundade 1997 som 19-åring. 2006 grundade hon även Reach for Change, som stödjer sociala entreprenörer att utveckla innovationer som förbättrar barns tillvaro. Organisationen finansieras bland annat av Stenbecks stiftelse med Sophie Stenbeck och Kinnevik KINV B -0,39% i spetsen.

  I början av 2017 hoppade Sara Damber på en ny karriär, som skolchef i Båstad kommun. Men redan efter ett år sa hon upp sig.

  ”Jag ville jobba kommunalt för det är där man är närmast barn och ungdomar och kan påverka mest. Men det blev en ohållbar situation mellan mig och den högerpopulistiska lokalpolitiken, till exempel tyckte man inte att det var viktigt med värdegrundsfrågor, så det fanns inget annat alternativ”, säger Sara Damber.

  Konflikten födde dock idén till Youth 2020, som bara har funnits i två månader. Plattformen ska främja barn och ungdomars inflytande och delaktighet i de demokratiska processerna. Orsaken är att bara 50 procent av ungdomarna i Europa anser att demokrati är det bästa styrelsesättet.

  ”Det betyder att hälften inte alls har förtroende för demokrati. Vad händer när glappet blir för stort mellan ungdomarnas stora engagemang för samhället och bristen på struktur ör att ta vara på det? Vi ser i hela världen hur högerpopulistiska rörelser växer sig starkare.”

  Sara Damber ser det som en självklarhet att barn och ungdomar måste få vara med och bestämma i frågor som rör dem själva.

  ”Det finns ett stort demokratiskt underskott i systemet. Man måste vara 18 år för att rösta, så är man under 18 år kan man inte göra sin röst hörd. Och kommuner och regioner saknar ungdomsperspektiv och kunskap om hur man jobbar med barn och ungdomar”, säger Sara Damber.

  ”De flesta fritidspolitiker är mellan 50 och 70 år, så pensionärer har större makt över hur skolorna utformas än eleverna själva.”

  Under torsdagen hölls den första konferensen, som samlade 100 svenska barnrättsaktivister och ungdomar, i Stockholm. En av talarna var Ola Rosling, en av grundarna till stiftelsen Gapminder som arbetar för att sprida faktabaserad kunskap om hur världen ser ut.

  ”Vi har diskuterat strategier, verktyg och vad vi konkret kan göra för att återuppfinna demokratin för en ny tid och en ny generation. Vi ska också sammanställa en kravlista inför valet som ska överlämnas till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren”, säger Sara Damber’

  • Kanske gymnasiet-amenisti för 80.000 pilska MENA-folk… Alla verkar ju vilja bli läkare i intervjuerna. Kunskapsregn!!! Yippee..!? Problemet blir kanske att de flesta är analfabeter, har ej 9-årig godkänd grundskola och behärskar inte Moder Sveas språk.

   • Men Sverige har ju redan 10.000 läkare och 20.000 ingenjörer, 30.0000 elektrofysiker Nu måste alla lära sig Svenska på SFI?

    Och med den hastigheten i medeltal kommer det att ta 30 år att lära llaa att säga hej.. Inte för att invandrarna är dumma, men det svenska systemet med SFI med bidrag til dom som spelar dumma och skiter i proven…. Helt Normalt, bidragen kommer ju ändå!

   • Hur ska dessa parasiter gå i gymnasiet de har ju lägre iq än en amöba och kan inte behärska det svenska språket.

  • Han kan inte räkna och ingenting gör han. Vilket tokigt land Sverige har blivit.
   Ta hand om fattiga svenskar istället.

 201. De som röstade på 7 klövern var varnade att detta skulle hända men ingen ville lyssna på SD, nu sitter ni där med skiten! Lycka till med det!

  • Tyvärr så slipper de 166 landsförrädarna leva med vad de röstat in. Politikerna i riksdagen bor i villaområden där ”vanligt” folk att har råd att bosätta sig. Men det är dessa vanliga människorna som måste stå ut med dessa rovdjur.

 202. #Lastnightinsweden: skottlossning i Tensta, allmänheten träffad. #Thisnightinsweden: Knivslagsmål med 25 pers. i Helsingborg. Är du nöjd nu svetsarjävel?

 203. Våldtäckar-kulturen skall berika Sverige
  enligt 166 idioter
  FY FAN , O H Y R A N skall ta för sig

 204. Djupt tragiskt! En skammens och sorgens dag där vansinnet eskalerat till nya höjder! Nu får väl Utbult vråla ut ett nytt kväde i rena glädjen…

 205. Sverige är fantastiskt, blanda män med okänd identitet och ålder med barn och ungdomar. Detta till en kostnad av -74000 x 9000 = -666 000 000 sek / år. Allt betalat av skattebetalarna. Direkt ironiskt att just slutsumman börjar på 666, the number of the beast. Sverige har politiker som går i direkt motsatt riktning till vad folket vill. Sverige har blivit ett helt obegripligt land, och man tillsätter en av grundarna, Reinfeldt, till att utreda kaoset. Finns det ingen folkvald med någon hjärncell kvar eller ryggrad att våga börja vrida saker till en sund tillvaro där medborgaren kan känna tilltro till myndigheter/regering mm det vi valt och betalar för?

  • kostnaden för dessa 9 000 ”barn” är nog betydligt mer än 666 miljoner per år – snarare ett par miljarder per år

  • Lägg till kostnaden för invandring och deras anhöriga, deras barn, skola, vård och omsorg, för dom senaste 30 åren. Lägg till dom nya svenskarna som kom på 70-80-talet.. Pensioner, sjukvård, minus dom år dom inte har jobbat.. satan. Notan per dag bör bli MINST två miljarder!

 206. 9000 Hazarer där merparten är vuxna män och som har levt i Iran under drägliga, men i o f s rätt påvra förhållanden, får plötsligt av oklar anledning ”asyl” i Sverige!
  Även för den som är svårt drabbad av ”godhetshybris” och har en ambition att hjälpa människor i nöd så måste väl ändå detta vara det absolut mest idiotiska sätt att använda pengarna på!?

  • Att en svensk politiker skulle hjälpa en dansk journalist som sitter i klistret? Skräp.. Det är mer ärbart att filma människor i ett land lång borta, gärna så exotiskt som möjligt.. Det blir bra bilder,, Året Scoope! Då hjälper man man folk, exoteriskt är bra, vardag där du känner igen dig. inga bra poäng.

 207. Då har dönickarna röstat för ytterligare 9000 bidragsinvällare, kriminella,det för med sig ett antal tusen till fattigpensionärer, för någon ska betala, så nu sparkar de politiker som röstat för detta elände på de stackars fattigpensionärer som redan ligger som snart inte har mat för dagen, fy fan vad vidriga de är som behandlar gamla och sjuka på detta jävla sättet!!!

 208. BRÅ borde specialgranska dessa. På så vis får de ett unikt underlag för att avfärda eller bekräfta påståenden om migranters överrepresentation i brottsstatistiken.

  • Anmälningsblanketten eller anställningstryggheten ,anmälningsbenägenhet, Ja så heter det ja. Svenska kvinnor är ju väldigt kända för att blanda ihop det hela när det gäller seaxuallbriitt som begås av invandrare!

 209. Så nu gäller det att skaffa fram minst 300 lärare och minst 300 klassrum – hur ska detta gå till kan man fråga sig! Ska de svenska barnen behöva tränga ihop sig med vuxna män som kräver lärarnas uppmärksamhet på bekostnad av de svenska barnen – och alla andra kostnader för dessa 9 000 som vi skattebetalare får stå för – fy f-n

  • Det finns Månnga arbeltslösa undersysselsatta unga mään! Dags för dom att jobba?! Nej dom är så jävla lata..

   Somalier och Afghaner måste vara dom mest lata som finns..
   9000 Afghaner borde fasiken räcka för att bygga sina egna bostäder..
   Nu är de dags att bygga Var är deras kvinnliga afghanska ledare?

    • Skulle inte förvåna om det även gäller skogsbränder, invällarna har ju ett brinnande intresse av att förstöra landet Sverige!?

     • Ett brinnande intresse för eld (och sten).
      Precis som våra förfäder för några tusen år sedan.
      (det var väl ungefär där deras utveckling stannade upp iom att inavel sattes i regel av Muhammed)

     • 7klövern accepterarar detta och verkar som de inte får nog av alla dessa kriminella invällare, för att slippa ta ansvar för förd politik säger de :de är utsatta/utanförskapsområden!?

  • Det går inte att ha 30 skäggbarn i en klass. De kommer inte lära sig ens den första bokstaven i vårt alfabete.

  • Jag slår vad om att ytterligare skattehöjningar kommer att behövas.
   Förresten är det någon som vet till vem/vilka jag kan sända min tandläkarräkning? Jag kan själv betala 50 kronor.

 210. Alla 9000 verkar ha samma frisör..min fråga är följande:Vad jobbar han med egentligen?
  Dom ser minst sagt förjävliga ut i skallen

 211. Och behörigheten till gymnasiet läser de in under sommaren? Om nu vare sig identitet eller behörighet spelar någon roll för denna priviligerade grupp förstår jag inte varför man stannar vid gymnasiet. Ge dem platser på högskolornas forskningsutbildning och varsin doktorshatt efter tre år, om de påstår att de ”haft för avsikt” att forska. Allt är ju ändå ett spel för gallerierna. Ingen kommer att forska, å andra sidan kommer ingen att gå klart gymnasiet heller.

 212. 7-partiet har en, en fråga på agendan – packa in oönskade problem i Sverige oavsett konsekvenser.

  Svenskar som kan flyr till reservat.

 213. Märk väl att nu är den ”tredje vågen” av Mellan-östern och Afrikanska medborgare på väg till EU! De vill ha del av vår ”välfärd”! Nya vägar har hittats för att kringgå de länder som motar dem och de ska in! Hur kan vi agera för att minska EU:s makt över oss så vi kan stoppa det som pågår?

 214. Hur kan ni på redaktionen få fram en sådan struntsumma som 3 miljarder under 3 år ?????? Summan är minst 4 gånger så hög.

 215. En av landets värsta svenskfiender, Maria Ferm, jublar nu och säger att ”kampen fortsätter” för familjeåterföreningar.
  Kampen för att SD i nästa mätning ska bli Sveriges största parti fortsätter också- och den går bra, Maria Ferm!

  • Mera Maria Ferm och Annie Lööf och dåraktiga åsikter är ingenting vi behöver i Sverige. Rösta bort!.

   • Jo, låt dem hållas. De gör ett UTOMORDENTLIGT jobb åt SD! Heja Maria Ferm och Annie Läsp Lööf! 😉

 216. Ingen vits att ha domstolar i sverige längre, riksdagen bestämmer ju tydligen och river upp deras beslut. Fy fan säger jag! Det var 9000!! I Afghanistan väntar ytterligare några miljoner……
  SD ända möjliga räddningen för sverige som det ser ut.
  Ps, tänk på att 9000 är fler än alla innevånare i en mindre kommun.

  • Dessa små käppkineser är inte från Afghanistan utan de flesta kom till Sverige från Iran där de inte är hotade.. Tänk på det.

   • Politiker som röstat ja till detta dumma förslag borde åtminstone avstå halva sin lön de närmaste tre åren.
    Sänd tillbaka männen till Iran eller Afghanistan. Vi har nog med problem utan att dra på oss nya.
    Så här förbannad har jag aldrig någonsin varit.
    Massinvandringen förstör Sveriges ekonomi. Snart får vi gnällande
    afrikaner och andra som också vill stanna och bli försörjda av svenska SKATTEBETALARE.
    Ta bort bidragen och gör det omg. Vi behöver inte alls försörja alla
    med datorer, mobiltelefoner, nya vita skor, märkesjeans och fula fantasifulla hårklippningar. Ta hand om våra gamla istället!

  • 3miljarder ska investeras i ett hopplöst projekt för illigala invällare när 240 tusen Svenskar lever på svältgränsen.Snacka om rasism mot Svenska pensionärer som inte tycks vara värda vatten.Inte undra på att såsseväljare flyr svikarna.

   • Vad har pensionärerna röstat på val efter val efter val ??? Hur har dom behandlat SD vid varje val tillsammans med PRO ?? Varför tror du att sossarna över huvudtaget har över 15% ? Jo för att pensionärerna håller dom under sina armar !! Så pensionärerna ger jag inte 5 öre för ! Har förstört mina barns framtid genom sitt sätt att rösta i valen . 8 % av dom i 2014 års val röstade på SD !! Jisses

   • Ja precis, svenska fattigpensionärer måste leva på en pension som ligger under eu:s fattigdomsgräns. Regeringen bokstavligen pissar på de gamla som slitit och bidragit till sveriges välfärd så gott dom kunde, det är däremot mycket viktigare med män från Afghanistan. Jag mår så djävla dåligt när jag ser detta daltande med ”alla andra” vem fan har stått upp (likt Ferm) för gamla svenskar någon gång.
    Riksdagen kan tydligen fatta beslut som kullkastar väl underbyggda domar. Besluta nu på direkten att höja lägsta pensionen till kanske 25000:- per månad. Löfven, sätt fart det är bråttom nu. Tänk att en fackpamp som du värnar mer om män från fjärran än om dina nu efter 40 års hårt arbete utslita svenska arbetare. Fy fan Stefan du skall skämmas.

 217. Hörde intervju igår med en av de ensamkommande som fått stanna.
  (en Muhammed såklart, vad skulle han annars hetat)
  På frågan hur det känns , svarade han : ”-Inte så bra …. vet ju inte vad som händer i framtiden,, efter de fyra åren..”
  Mycket vill ha mer. En gratis yrkesutbildning med gratis uppehälle under tiden räcker visst inte

 218. Finns ju knsppt några lärare längre. De som kan nån kunskap att förmedla är väldigt få. Med de här i klassrummen lär förfallet accelerera..Hur tänkte de?

 219. Av dessa är tydligen hela 52st flickor/kvinnor, grattis, trodde det var kvinnor o barn som fick fly först, gäller tydligen inte för muslimer.

 220. 9000 vapenfoera unga maen. Det aer en och en halv brigad. Sverige har inga brigader idag. Hur manga soldater har vi sammanlagt inklusive hemvaernet (som ar pa svenskarnas sida)? 30.000?

 221. Per capita ligger Sverige 2:a i världen när det gäller våldtäkter. Man jobbar hårt för att nå 1:a platsen. Att kalla sig feministisk regering är ett hån mot alla kvinnor.

  • Feminism i Sverige betyder ingenting alls
   bara en billig politisk klyscha som just nu
   råkar vara inne att uttala i vänsterkretsar.

 222. Fler och fler fattigpensionärer blir det i Sverige och nu vet vi svaret.
  Det sitter minst 166 förståndshandikappade politiker i Riksdagen.
  I vilket annat land kan man resa till och få gå gratis i skolan plus uppehälle?
  Hoppas att detta beslut är det 1:a som rivs upp efter valet.
  SD 2018 det enda alternativet.

 223. Hur känner jag det då? Överfallen och rånad 3 gånger på 9 dagar i
  den konungsliga huvudstaden! Hade jag protesterat vid ett av tillfällena hade jag fått en kniv i magen på en sekund.Kort och telefoner var det minst värda.Produktionsmaterial till företaget värt ett belopp jag inte kan nämna.Ringa polisen och anmäla.Löjligt.Försäkringsbolag.Meningslöst.Var det Kalle och Pelle? Nej, här fanns solbränna vid alla tillfällen.Hade det hänt för 10 år sedan.Nej! Tack för berikningen.Kärlekståget kan alla ljugande jäv*a psykopat politiker och sociopatföretagare åka ensamma på med enkel biljett.Er jäv*a berikning är åtminstone inte mig till hjälp.

 224. Tyvärr så blir en röst på Alliansen en röst på att numera riksbekante stollen Utbult i KD får ytterligare fyra års försörjning av skattebetalarna. Stollen som sjöng i Riksdagens talarstol till förmån för 9000 unga män från Afghanistan.
  Samt en röst för ytterligare inflytande för Annie Lööf.

 225. Och så blir det väl så att de unga männen utan skolgång skall in på gymnasiet utan att ha några som helst förkunskaper. En kvaddad skola går nu mot sin avgrund.

 226. Bara att konstatera att det finns minst 166 personer i riksdagen med intellektuellt funktionshinder

 227. Om detta är vad man kan förvänta sig av feminism är Sverige ett dysfunktionellt land på väg rätt ner i avgrunden . Rösta bort feministerna den nionde september!

  • FN anser att Sverige blir ett U-land år 2030, men dom ger sig inte med politiken som möjliggör detta. För fan gott folk, rösta mycket noggrant detta val, det är verkligen Sveriges sista chans till räddning. Skit i vad alla hjärntvättade idioter säger, dom har ju huvudet under armen. Rösta på SD!

   Alla dom där rika som bestämmer, dom skor sig på att skapa denna situation. När U-landet är ett faktum så flyttar dom någon helt annan stans med förmögenheten dom tjänat, dom behöver ju aldrig lida. Förstår ni inte detta? Exempelvis Socialdemokraten Jan Emanuel som tjänat nästan 400 miljoner på flyktingbesluten regeringen fattat. Löfven själv har över 60 miljoner på banken. Det är inte rimligt att få utföra privata affärer som nyttjar beslut man samtidigt fattar i en riksdagsposition. Det kallas maktmissbruk och korruption. Dom har inga hjärtan för annat än sina plånböcker och de som inte klagar får ta smällen hårdast. Äldreomsorgen som exempel.

 228. FN/EU och Bilderberggruppen styr Sverige. Inte det svenska folket. Vi blir smutskastade vid minsta protest. Snart blir dessutom alla protester förbjudna när Sjuklövern öppnat för ändring av grundlagen och censur (Hets mot folkgrupp).

  • De har inte ens en identitet. Dessa män kommer vara hatade så länge de lever här. Politikerna som gjort det möjlig är arbetslösa i september.

  • De behöver inte plugga, de behöver bara ha för avsikt att plugga.

   Vansinnet känner inga gränser.

 229. Annies Lööfs beslut att ännu en gång stödja regeringen är ett mycket klokt beslut som ökar min och många anda föräldrars trygghet. Mina barn går i en skola vars närmsta granne (30 m) är ett stort nybyggt fyravåningshus där det står ”Äldreboende” ovanför ingången, men jag har aldrig sett några äldre komma in eller ut genom porten. Däremot är det en kontinuerlig ström av unga män i klassiska ”afghanuniformer” (designerjeans, skinande vita addidasskor, Canada goose jackor, ray-bans, afghanska modefrisyrer, rykande cigaretter och iPhones) som går in och ut på ”äldreboendet”. Vem vet vilken sorts hämndaktion (ex. IKEA-morden) dessa unga frustrerade män hade tänkt ut om Annie och regeringen beslutat något annat? Tack regeringen och Annie för att ni tänker på oss vanliga löntagare och småbarnsföräldrar, och lycka nu till i valet!!!

 230. Vad ska vi med 17 000 nioåringar till ?
  Eller var det 9 000 sjuttonåringar ?
  Fan man kan inte hålla reda på all svartmusk nu för tiden…………….

 231. Svensk lag är avskaffat av ryggradslösa svenska politiker med Annie landsförrädaren Lööf i spetsen

 232. Var skall dessa ”gymnasiestudenter”bo? Var bor merparten nu? HVBhem?
  Skall de fördelas jämt över landet? Får de bosätta sig var som helst? Förtur till de få studentboende som finns? Har de rätt att ta hit sina anhöriga under studietiden?
  Jag bara, bara undrar……

 233. Majoriteten av Svensson verkar helt klart inte förstå vad detta innebär, kommer ju inte att sluta med 9000 utan nu kommer det att välla in. Och några 3 miljarder kommer det inte kosta mer åt det tredubbla när all anhörig invandring är räknad.

  • Precis! ESO-rapporten/Joakim Ruist redovisar bara kostnader för flyktingar. Inte anhöriginvandring

 234. Om 0,5% av de rikaste svenskarna emigrerar sa gar Sverige i konkurs..Och Lovfen kan flytta till Norrland..Just Do it.

  Skatteriget mot svenskarna: Genomsnittslönen i Sverige är 30 000 kronor, och marginalskatten är numera nere och nosar på att slå in från 34 000. Det innebär alltså att snart halva befolkningen i landet betalar vad som ska vara en ”skatt för de rikaste”, och det finns inga förslag om högre grundavdrag för de med små löner.

  P Jihad mot bilagare: P avgifter och skatter har okat med 25% pa 3 ar..

  Valet 2018 ar det viktigaste i Svensk historia.

  • Du menar gränsen för statlig inkomstskatt? Jag tror gränsen går någonstans vid 39000/månad få får man äran att betala 20% statlig skatt. Dessutom är marginalskatteffekten 51%. Allt över 39000 kr /månad tjänar staten mer än du.

   PS. Flyttar de inte huvudkontoret till Helsingfors?

 235. Må jävulen ta alla som röstade för förslaget att låta 9000 vuxna ljugande män utan asyl-skäl stanna här och gå i skola med svenska bran/ungdomar. Må ni politiker som röstade för detta brinna i helvetet. Jag anser att ni representerar både dårskap och ondska. Fy [email protected] för er. Kan ni se er själva i spegeln utan att känna ånger och känna hur falska ni är?
  /CC

 236. 166 otrogna Muslimer i våran Riksdag, historien kommer döma er hårt och rättvist för ni röstade för att bryta ner vårt land.

  • Ligger mycket sanning i hans ord. En otäck sanning som via olika täckmantlar kunnat slå rot. Mer i vissa länder och mindre i andra. Mycket har nog kanske berott på de olika ländernas lagar och traditioner. Och möjligen var/är det anledningen till att vi från den ena politikern till den andra får höra att vi inte har några traditioner eller eget kulturellt värde.

   • Som det nu blivit så går det inte påverka beslutsfattarna . Man har som det verkar, hållit ner medvetandet hos befolkningen och genom detta använt sig av dolda agendor. D.V.S den så kallade demokratin har gjort att svensson blivit ett offer för sin egen skapelse. Informationskrig och mörkande i media. Viktiga händelser -beslut som detta vi diskuterar nu drunknar i enormt bombardemang-informationen för ett högra syfte. Min personliga uppfattning är att man är på väg att radera vårt fina land och vår suveränitet som stat.
    Dessutom försöker man nu förstöra vår kultur samt att de politiska redskapen, verktygslådan har man ett mantra av mång-kulturismens halle-luja

    • Din analys av läget i stort är rena fullträffen. Får samma vibbar själv. Vi matas av ren smörja mediemässigt som ena stunden färsöker övertyga för att sedan motsäga sig självt den andra. Bara som ett exempel

     Såg nyss på en film som heter Zeitgeist som förvisso handlar om USA och dess märkliga utveckling. Finns massor av likheter där som direkt kan likställas här i Sverige. I synnerhet i slutet på filmen där man talar om förledande utav befolkningen- Intressant men högst skrämmande. Provar att lägga en länk till den.

     https://www.youtube.com/watch?v=pTbIu8Zeqp0

     SD 2018

     • Jag brukar fråga mig själv varför….
      Har man haft en retorik där budskapet varit, allt blir bättre å bättre inom följande samhälls-sektorer som t.ex :

      Rättsystemet
      polisen
      sjukvården
      åldringsvården
      skolan
      socialvården
      Fk assistanshjälpen
      Behandlings begränsning för handikappade o äldre

      Precis tvärtom har det tyvärr blivit, så denna illusion som blivit pådyvlade människor skapar när det kommer i ljuset hur allt blivit, skapat motsättningar skapade av intrigmakare som lurat och förrått folk som inte orkat vara medvetna om denna manipulation.
      Följden kan bli när man känner till problemen och svaret på dess orsaker, hur skall man rätta till allt detta som nu genom det stora sveket kostar samhället miljarder att rätta till efter all nedröstning
      inom alla sektorer. Samt för att fråga sig hur många människor får sätta livet till för den vilseledande / desinformation/ politiska beslut som vi alla utsätts för.
      Man kan fråga sig om ett inbördeskrig genereras av dom som kan kallas intrigmakare eftersom dom skapat problem, t.ex söndra för att härska och då komma med lösningen.

      Andra sekundära effekter är det farliga i när människor tappar tilltron till samhället och dess redskap som skulle vara för samhällets bevarande och överlevnad. Det ser verkligen illa ut hur dem som gapat å skriket ut att de vill ta ansvar för landet men som det verkar inte sett konsekvenserna och kikat bortom seende-horisonten hur VÅRT LAND har förstörts.
      Gud bevare oss mot denna ondska som nu genomsyrar de politiska beslut som gjort oss så illa !

     • Tanken att tänka tvärsom efter att ha lyssnat på vissa politikers budskap är också det rena fullträffen. Har tidigare sagt att fler borde tänka tvärsom om innehållet av vad som spottas ut från media och vissa politiker.

      Hade enbart hälften av landets befolkning varit berikade med hälften av din visdom hade detta forum inte haft ett behov av att finnas. Vilket däremot i dessa tider har ett berättigande mer än någonsin.

      Nöje att läsa dina rader. Ha en skön Söndag och fortsätt sprida dina tankar till omgivningen – du är ett föredöme.

      SD 2018

 237. Nu förstår jag varför invandrare är överrepresenterade i våldtäkter.
  När kvinnan säger NEJ tror invandraren att det betyder JA.

 238. I Örnsköldssvik kräver ortstidningen ÖA-Allehandas ledarskribent Tomas Esajas Englund att kommunen skall begå kriminella handlingar genom att betala ut 30.000 kr till en illegal kvinna som tagit sig till Sverige med falska handlingar, och nu fått avslag på sin ansökan om asyl av både Migrationsverket och Förvaltningsdomstolen. Förj-ävligt helt enkelt när en samhällsbärande tidning kräver att kommunen skall begå brott genom att ge praktikpengar till en person som inte ens har rätt att vistas i vårt land. I 4 år har hon lyckats hålla sig kvar illegalt. Alla 4 åren har vi skattebetalare gett henne pengar till studier, mat, bostad m m. Utan att hon arbetat en enda dag för sin försörjning. https://www.allehanda.se/artikel/opinion/ledare/tycker-glenn-nordlund-s-att-det-ar-okej-att-ornskoldsviks-kommun-blaser-salma-pa-hennes-praktikpengar

 239. Det är ju en intressant fråga, hursom torde kärlekståget vara billigt jämfört med kostnaden för livstidsförsörjning av 9000 illegala.

  Däremot förefaller det som om Unilever (som äger Ben & Jerry) i Sverige ”trollar bort” det mesta av vinsten de gör i Sverige och alltså betalar extremt lite i skatt till den svenska statskassan.

  Unilever har alltså magen att lägga sig i svenska inrikes angelägenheter (och påföra svenska skattebetalare en skattebörda) utan att ens vara en god ”corporate citizen” och betala rimlig skatt här. Tänker för egen del undvika alla Unileverprodukter.

 240. Vi får väl tacka flumhuvudet Lööf för det. Om man inom den så kallade alliansen vid detta laget inte begriper att de har en falsk överlöpare som utan någras om helst samvetskval väljer att stödja den redan skitdåliga regeringen – så blundar man hårt.

  Politiken är ett rent jävla rävspel som enbart verkar för de redan besuttna som länge lekt lekstuga med land och medborgare som insats. Det är mer än hög tid att byta ut denna skara av lögnare som sakta men säkert, inifrån och ut – plockat ned landet Sverige. Nog nu.

  SD 2018

 241. Först tycker Lööv så synd om vuxna, ljugande afghaner. Att hon vill placera dem med flickor i gymnasiet.
  Sedan gapar hon om att det är oacceptabelt att havande kvinnor i glesbygden föder i bilen på väg till sjukhus. Vilket är konsekvenser av alliansens och sossarnas politik.
  Fattar hon inte att vi skulle kunna rädda kvinnors och barns liv med pengarna som de ljugande afghanerna får nu.
  Finns det någon som helst logik i Annie Lööfs resonemang?

 242. Magdalena Andersson är nu trött på Portugals skatter för pensionärer. Svenskar migrerar till portugal för att de ska ha råd med ett hyggligt liv efter pensionen. Magdalena vill nu ta i med hårdhanskarna mot de som byggt upp sverige. Genom att snuva dem på pengar. För att bland annat ha råd med invandringen till sverige. Lööf och Magdalena är pensionärernas fiende no1. Sno från de rika ge till afghaner. För någon svensk skattebetalare kommer inte få del av dessa pengar.

 243. Varje innvandrer i Sverige koster cirka 74.000 SEK, Det blir vel cirka 666 miljoner? Hvis vi regner med familjinnvandring som dom har krav på kommer det 1 far 1 mor og 3 syskon helt realistisk. Det blir 9000 x 5 og 370 000 nye landsmenn. 370 000 ganger 74.000 blir 27 billioner. Lykke til med den summan. Jeg vil også bo i Stockholm som nordmann men har inte tjangs, det er for dyrt der. Hvordan i alle dager har en Somalier råd til skaffa leilighet i Stockholm? 95% svensker har inte penger til bo der? Hvordan kan Ali ha penger nok til å bo der?

 244. Detta är sista spiken i kistan för Socialdemokraterna. Svenska folket vet vid det här laget allt om ”de ensamkommande”. Flera har redan fallit ur ramen totalt. Man vet, att vi tycker om barn och sörjer läget i Afghanistan ! Nu kommer de inte från landet ifråga utan från en asyl i antingen Pakistan eller Iran. Man slänger sina handlingar så man kan ljuga om detta och om sin ålder. Detta är förtrupper till ett land som praktiserat anhöriginvandring. Detta också utan nämnvärd kontroll. De flitigaste av dessa gossar jobbar svart åt andra ”flyktingar”. Var är flickorna. De släpps inte hit för då kan de få ”griller i huvudet”. De behålls av klanerna för andra ändamål. Beslutet är en stor förlust för Sverige. Det behövs folk men inte denna grupp !

LÄMNA ETT SVAR