trump

Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Klart: Trump ställer upp för omval

Publicerad 11/16/2022
Annons

Som väntat meddelade Donald Trump på tisdagskvällen lokal tid att han ställer upp i presidentvalet om två år. ”Vi måste ta oss ur det här diket”, sa Trump då han kritiserade nuvarande president Joe Biden.

– För att göra Amerika stort och ärorikt igen tillkännager jag i kväll min kandidatur för USA:s president, sa Trump i sitt hem Mar-a-Lago i Florida till en skara anhängare.

Att Trump verkligen blir Republikanernas kandidat i valet 2024 är dock långt ifrån säkert. Ett annat namn som ofta nämns i sammanhanget är Floridas guvernör Ron DeSantis.

LÄS ÄVEN: Reinfeldt attackerar Trump: ”Världens farligaste man”

– Precis som jag lovade 2016 är jag din röst. Jag är din röst. Washington-etablissemanget vill tysta oss, men vi kommer inte att låta dem göra det. Det vi har byggt ihop under de senaste sex åren är den största rörelsen i historien eftersom det inte handlar om politik. Det handlar om vår kärlek till detta fantastiska land, Amerika, och vi kommer inte att låta det misslyckas, sa Trump.

– Jag kandiderar för att jag tror att världen ännu inte har sett den sanna härligheten av vad denna nation kan vara. Vi har inte nått den höjdpunkten, tro det eller ej, fortsatte han och anklagade president Biden för det nuvarande tillståndet i nationen.

– I själva verket kan vi gå väldigt långt. Vi måste gå långt först. Vi måste ta oss ur det här diket. Och när vi väl är ute kommer du att se saker som ingen föreställt sig för något land. Det här kallas Amerikas förenta stater. Och det är en otrolig plats.

LÄS ÄVEN: Trump varnade när Merkel satte Europa i Putins grepp

Ekonomin, som har varit en huvudfråga för väljarna under mellanårsvalet 2022 mitt i rekordhög inflation, var stark under Trumps presidentskap med en ökning av medelklassfamiljernas inkomster, den lägsta arbetslösheten på ett halvt sekel och en aldrig tidigare skådat jobbtillväxt.

Kan Trump bli president en andra gång?

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons