Efter flera turer med den föreslagna metoden att avvisa illegala invandrare med uppger den brittiske premiärministern Rishi Sunak nu att man har både flygfält och flygplan klara. Trots att lagen gått igenom det brittiska parlamentet finns det fortfarande de som tvivlar på ifall det verkligen kommer att genomföras.

Den flera gånger försenade lagstiftningen syftar till att avskräcka illegal invandring genom att skicka dem som anländer till Storbritannien på ett olagligt sätt till Afrika. Den togs först fram av Boris Johnsons konservativa regering för över två år sedan.

Premiärminister Rishi Sunak har nu lovat att den ”parlamentariska pingisen” är över och att lagförslaget ska implementeras.

– Ingen utländsk domstol kommer att hindra oss från att få flyget iväg, säger Sunak och hävdar att tjänstemän, domstolar och domare alla har ställts i kö för att se till att utvisningarna går snabbt.

Enligt lagen ska illegala invandrare skickas till Rwanda och asylprövningen ske där. Rwandas regering kommer att betalas av brittiska skattebetalare för att ge dem nya liv på sitt eget territorium.

LÄS ÄVEN: Europadomstolen satte stopp för brittiskt asylflyg till Rwanda

Trots den brådskande situationen erkänner Sunak samtidigt att flygen inte kommer att börja gå förrän om tio till tolv veckor.

Skeptisk Farage

Före detta UKIP- och Brexitledaren Nigel Farage är skeptisk och ifrågasätter om några flyg verkligen kommer bli av denna gång.