Greta Thungberg Klimat-Greta

Väggmålningen i San Francisco. Faksimil Facebook

Utrikes

Greta hedras med miljöfarlig väggmålning i USA

Publicerad 11/9/2019
Annons

Påverkansoperationen kring klimataktivisten Greta Thunberg fortsätter att växa världen över. Nu ska en jättelik målning i Kalifornien skrämma upp förbipasserande och få dessa att börja diskutera klimatet.

Sedan augusti befinner sig 16-åriga Greta Thunberg på en resa i Nordamerika för att samla fler människor kring den massiva påverkansoperation som hon drivit tillsammans med media sedan sensommaren förra året.

LÄS ÄVEN: Klimat-Greta flydde från intervju med kritiska frågor

I USA har hypen kring Thunbergs besök resulterat i en målning på en husvägg i San Francisco. Bakom väggmålningen står den argentinska konstnären Andres “Cobre” Petreselli.

Han berättar för amerikansk media att målsättningen med projektet är att bidra till att förbipasserande ska påminnas och göra något för världen. I annat fall menar han att det är början på vår utplåning.

– Klimatförändringarna är på riktigt. Den här flickan Greta är grym och hon vet vad hon gör, säger Cobre.

Kritiseras för miljöfarlig sprayfärg

I sociala medier möter vad man ironiskt kallar ”vänstergeniernas” projekt kritik för att det uppges använda enorma mängder av miljöfarlig sprayfärg.

LÄS ÄVEN: Greta Thunberg sågas av brittisk tv-legend: ”hur vågar du stå där och mästra oss, din bortskämda överklassunge”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons