På måndagen dömdes flera personer tillhörande den grupp som ägnat sig åt sabotage mot trafiken i Stockholm vid ett flertal tillfällen. Kort efter domen var de ute på vägarna igen.

I slutet av augusti genomförde gruppen Återställ våtmarker sitt mest uppmärksammade sabotage hittills då man stoppade en ambulans på utryckning från att komma fram.

LÄS ÄVEN: Klimatextremister hindrade ambulans – SLIPPER fängelse

Tolv personer åtalades varav samtliga dömdes för sabotage och ohörsamhet mot ordningsmakten, nio till villkorlig dom och tre till skyddstillsyn.

Trots domen lovar gruppen att fortsätta med sin verksamhet.

Våra aktivister har idag dömts för sabotage trots att inget har förstörts eller några kostnader för det så kallade sabotaget har kunnat presenterats. Detta är ett tydligt exempel på att rättsväsendet famnar efter varje halmstrå för att sätta dit fredliga klimataktivister.

[,,,]

Vi måste alltså finna oss i att människor idag drunknar och svälter ihjäl på grund av våra politikers passivitet. Vi måste finna oss i att vår framtid förstörs, att våra samhällen hotas av kollaps på grund av deras nonchalans. Det kommer vi aldrig finna oss i så vi kommer att överklaga domen och gå ut på gatan igen!

Åklagare Marina Ivic ansåg att alla borde ha dömts till fängelse, bland annat på grund av risk för fortsatt brottslighet.

Nytt sabotage

Bara några timmar efter domen fallit begav sig två av de dömda individerna ut i Stockholmstrafiken igen för ännu ett nytt sabotage, denna gång på Centralbron där man stoppat trafiken även vid tidigare tillfällen.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Utökad rätt att slänga bort klimatextremister”

Strax efter kl 16 larmades polisen och en kort stund senare grep man personerna som misstänks för sabotage.