Torsbergsgymnasiet Bollnäs. Foto: Annika64.

Knivman gick till attack mot skola – polisen tvingades dra tjänstevapen

Delningar

Vid 11:30-tiden på torsdagsförmiddagen larmades polis till Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. En knivbeväpnad man attackerade skolbyggnadens fönster med stenar och tog sig därefter in i skolan.

När polisen anlände uppträdde mannen hotfullt och vägrade släppa kniven. Poliserna tvingades dra sina tjänstevapen för att mannen skulle ta reson.

Knivmannen tog sig in i skolans komvux-del men lyckades inte ta sig vidare in i gymnasiedelen. Detta på grund av att elever höll för dörren och hindrade honom.

Det är oklart vad mannen tänkt ta sig för om han lyckats ta sig in till eleverna. Motivet till skolattacken är också oklar.

Uppgifterna kring den gripne gärningsmannen är knapphändiga. Av maskade bilder som SVT publicerat framgår att det tycks röra sig om en ung gänglig och svarthårig man.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

37 KOMMENTARER

 1. Mångkulturen slår till i hela Sverige nuförtiden!
  Allt från Bollnäs till Lidingö, ingenting är fredat längre.
  Vi får tacka 82% av stollarna i den svenska valmanskåren!

  • Han kanske bara ville ha en träbit som han kunde tälja trägubbar i med sin kniv. Precis som Emil gjorde i snickarboa.

 2. Han letade efter Annies gymnasielinje.
  Inga rättsliga åtgärder då lagstiftningen godkänner likas vääääääärdegrund.

  • Män kallas barn när dom kommit till Sverige, när barnen sedan begår brott blir dom män igen. Svenska modellen bara vilken omvärlden sneglar avundsjukt på.

 3. Folket har valt detta trots varningar om det. Det kommer bara bli värre! Ingenting kommer att bli bättre ska ni se. Han har rätt värdegrund javisst ja!

 4. Ni som röstade om detta… Ni får nu vad ni förkännar! Om eran barn får sina halsar avskurna eller blir våldtagna, komihåg att ni bär skulden
  till det!!!

 5. Många vill plötsligt bli gymnasium studerande så i vissa fall får gymnasium lagen kompletteras med knivlagen för att lättare komma in till PUT generatorn.

 6. OT: Polisen och Missing People letar efter en 12-åring med Downs syndrom.
  Vi får väl hoppas att det inte är polisen som hittar honom först…

 7. Ung, gänglig och svarthårig?
  Det måste vara en ’svensk’ eller en svensk vars ena förälder är svensk. Eller en same. Eller en inuit? Eller en italienare?

 8. Galningar med liv går bärsärk varje dag nu.

  Vill Annie fortfarande ta om 20 milj Mena invandrare till Sverige ?

  • 20?? Snarare 200..
   Mena invandrare har ingen som helst uppskattning om sin egen storlek. Dom ser bara till sina egna krav och förväntningar.
   Mena invandrare anländer i tusental varje månad och blir väldigt förvånade, upprörda och besvikna att det inte finns bostäder till dom..

 9. Vi har släppt in satan dvs islam och islams folk hit
  och över hela världen, nu får vi se konsekvenserna av islam och islams folk

LÄMNA ETT SVAR