Sadaq Jamal hoppade förra sommaren på en man som var ute på kvällspromenad. Han knivhögg honom ”besinningslöst” till döds. Nu agerar han våldsamt i fängelset och attackerar personal, skriver Expressen.

Sadaq Jamal från Somalia har tidigare varit misstänkt för grov misshandel, övergrepp i rättssak och stöld, men släpptes ur häktet i början av 2018 då vittnet drog sig ur. När han hade släppts dröjde det inte länge innan han begick ett knivmord. Den 30 juli mördade han 55-årige Peter Wall som gått ut på kvällen för att köpa snus.

LÄS ÄVEN: Sadaq grenslade Peter och knivhögg vilt mot halsen – 55-åringen avrättades brutalt på kvällspromenaden

Vittnen har beskrivit hur mördaren hoppade på Peter och högg honom ”besinningslöst”. I polisförhören sade han obegripliga saker så som ”förklara för mig varför jorden faller ner till botten”. Han dömdes till 17 års fängelse samt livstids utvisning.

Nu sprider han skräck i fängelset. Kriminalvårdens dokumentation vittnar om att Sadaq Jamal har huggit en kriminalvårdare på Kumlaanstalten med en penna och ”därefter skrikit okvädinsord”. Han har även spottat på en tjänsteman i ansiktet och på tröjan.

Sadaq Jamal har nu förflyttats till en ”avdelning för särskilt resurskrävande intagna” i Norrtälje. Strax före han lämnade Kumla kallade han personalen ”slynor”. I Norrtälje har han hunnit riva sönder en madrass.