En skånsk kommun har intagit position för att försvara påverkansoperationen Greta Thunbergs arbete genom att indoktrinera lågstadieelever. I en skattefinansierad musikal attackerar eleverna ”korkade vuxna” som är skeptiska till klimatalarmister.

Bakom musikalen ”Save the World” som handlar om Greta och den så kallade globala uppvärmningen står Gunilla Rönnberg som är chef för kulturskolan i Perstorps kommun.

På kommunens hemsida berättar Rönnberg att hon känner sig upprörd över att läsa Facebookinlägg från vuxna som uttrycker kritik mot klimatalarmisten Greta Thunbergs arbete.

– Jag blev så trött när jag såg att det fanns vuxna som fällde hånfulla kommentarer om Greta så jag satte mig och skrev den här, säger Rönnberg till kommunen.

LÄS ÄVEN: Klimat-Gretas krav till Facebook: ”Stoppa alla som ifrågasätter mig”

”Spela bongotrummor på deras tomma skallar”

Det går vidare att läsa på kommunens hemsida att musikalen är en del i en ”internationell kamp om att lyfta denna oerhört viktiga fråga”. Musikalen är därför skriven både på svenska och engelska med förhoppningen att den ska få internationell spridning.

I det praktiska arbetet har Rönnberg rekryterat 8- och 9-åringar i Perstorps kulturskola för att skicka kängorna mot personer som hon stör sig på. Enligt SVT benämns dessa individer i musikalen som ”korkade vuxna” och vidare kan man ”spela bongotrummor på deras tomma skallar”.

Barnen enas i protest

Musikalen handlar om ”Greta Thunberg och den globala uppvärmningen” och eleverna spelar olika djur som enas i protest i samband med att naturen förstörs av smältande isar och skogsbränder. Rönnberg är belåten med resultatet och hoppas att andra kulturskolor ska ta efter.

– Eleverna är fantastiskt engagerade och duktiga, säger Rönnberg till SVT.

Statstelevisionen uppmärksammar musikalen

I samband med en visning av musikalen under måndagskvällen befann sig SVT på plats för att ge draghjälp till projektet. Nedan följer intervju med en deltagare:
Skolchefen: ”Sjunger om de korkade vuxna”

I sociala medier gör Rönnberg reklam för musikalen genom att fortsätta attackera så kallade klimatförnekare ”som uttrycker sig hånfullt mot Greta”.

Bland annat skriver Rönnberg att dessa personer ”nog har kork i huvudet och hjärnor pytte små”.

”Vuxna som inte bryr sig om jorden får värmeslag”

Det visar sig att Rönnbergs åsikter är den tydliga linjen genom musikalens innehåll. Nedan syns två flickor tala föraktfullt inför publiken om de personer som inte delar klimatalarmisternas åsikter.


LÄS ÄVEN: Förskola tvingar alla barn till totalt köttstopp – för att rädda klimatet