Eskilstuna är en stad som drabbats hårt av gängvåldet med skjutningar. Nu ska kommunen råda bot på utvecklingen genom att låta en konstnär måla en nätstation med ”graffitikonst”. Detta påstås bidra till en känsla av trygghet i området.

Eskilstuna har haft 37 skjutningar sedan årets början. Polisen tvingas omfördela stora resurser till att hantera gängvåldet. Resultatet blir nu att många mängdbrott som stölder, bedrägerier och skadegörelse inte utreds överhuvudtaget.

LÄS ÄVEN: Gängkriminalitet drar polisresurser: Mängdbrott utreds inte

Ett omåråde som dras med skjutningar är stadsdelen Nyfors. Kommunen har nu lagt fokus på att göra Nyfors tryggare genom att anlita konstnären Shora Dehnavi som ska sätta sin graffitikonst på en nätstation vid torget utanför ICA Nyfors. Vidare ska platsen även få ny belysning.

– Tanken är att göra platsen mer attraktiv för att man ska vilja hänga här. Det ska bidra till en känsla av trygghet, säger konstnären Shora Dehnavi till SR.

LÄS ÄVEN: Polisen vädjar till kriminella: ”Vi vill inte att killarna ska dö”

Åklagare inte övertygad

På Facebook skriver åklagare Anna Asklöf, att Eskilstuna är den stad i Europa där det skjuts mest. Åklagare Asklöf, även är engagerad i Moderaterna, är inte övertygad att konceptet kommer att göra någon skillnad i kommunen.

LÄS ÄVEN: Intervju med poliser: ”Många områden är TOTALT förlorade”