Tycker du om kommunism, höga skatter, statligt ägande, Nordkorea, revolution och diktatur? Då har Kommunistiska partiet och Vänsterpartiet något för dig: En ”riktig röd kväll” anordnas i Boden på måndag.

Det är Kommunistiska partiet, tidigare KPML(r), som tagit initiativ till arrangemanget i Folkets hus i Boden på måndag klockan sju.

– Vi är extra glada att mötet i Boden anordnas tillsammans med Vänsterpartiets avdelning, säger partiledaren Robert Mathiasson i ett pressmeddelande.

– Om vi ska vrida det här landet rätt så måste alla vi med hjärtat till vänster börja dra åt samma håll.

Den röda kvällen blir startskottet på en turné som Kommunistiska partiet ska göra från Boden i norr till Trelleborg i söder under två veckor i mars. Förutom Mathiasson följer även ”Sveriges kändaste kommunist” Sven Wollter med på turnén.

Vänsterpartiets distriktsordförande i Norrbotten, Nina Berggård, säger till Expressen att den röda kvällen tillsammans med Kommunistiska partiet handlar om att försöka nå nya väljare.

– Det här betyder inte att vi delar deras värderingar, säger hon.

Medan vänsterpartister i Norrland planerar röda kvällar tillsammans med revolutionära kommunister låter det annorlunda i Västergötland. I Borås är V nämligen med och stoppar Kommunistiska partiet från att hyra Brygghuset.

Det är Centrum för kunskap och säkerhet (CKS) i Borås som beslutat att kommunisterna inte ska få hyra kommunens lokaler.

V-politikern Ida Legnemark menar att Kommunistiska partiet är ett våldsbejakande parti.

– I det här fallet så grundar sig CKS bedömning på att Kommunistiska partiet anger i sitt partiprogram att partiet och dess medlemmar avser bryta mot gällande lagar och regler om de inte får gehör för sina åsikter, säger hon.