robbin-carlzon
Inrikes

Konstverk för 80 000 kronor ska göra Möllan tryggare: ”Ger en bättre känsla i området”

Publicerad 8/28/2020
Annons

Hela långsidan utmed Eons transformatorstation mellan Södra Skolgatan och Bergsgatan i Malmö har förvandlats till en fasadmålning. Skaparen Robbin Carlzons mål med konstverket är bland annat att Möllevången ska bli en tryggare plats, något även polisen tror på.

I dagarna avslutar Carlzon fasadmålningen som mäter 26 x 5 meter. Inspirationen är skulpturen ”Arbetets ära” av Axel Ebbe från 1929. Enligt Carlzon ville han göra en 2020-version av det verket.

Kostnaden på mellan 60 000 och 80 000 delas lika mellan Eon och föreningen BID Fastighetsägare Möllevången – BID står för boende, integration och dialog.

Även på polisen tror man att konstverket kommer kunna bidra till att göra platsen mer harmonisk.

– Det behövs ett omtag på Möllevången. Om situationen med till exempel öppen droghandel eskalerar så är risken stor att problemen ökar. Det här verket ger en bättre känsla i området, säger kommunpolisen Tobias Bråhammar till Sydsvenskan.

Tränga undan kriminalitet

Hos BID Möllevången är förhoppningen stor på att verket ska göra underverk.

– Vi tror att verket kommer att öka rörelsen och gemenskapen. Den här väggen kan locka både barnfamiljer och turister. Det är ett viktigt sätt att tränga undan droghandel och kriminalitet, säger Hjalmar Falck, verksamhetschef på BID Möllevången.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1022Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons