peppa-pig-lgbt-for-children
KulturUtrikes

Kontrovers om Peppa Pig med två mammor: ”Oacceptabel genusindoktrinering”

Publicerad 9/17/2022
Annons

De senaste dagarna har ett avsnitt av den populära tecknade serien Peppa Pig, i vilket en familj med två mammor introduceras orsakat intensiv debatt i den italienska valrörelsen. Detta trots att det ännu endast har sänts i Storbritannien. Fratelli d’Italia och den ideella organisationen Pro Vita Famiglia har uttryckt starka och tydliga åsikter om det ”anklagade” avsnittet.

FdI:s kulturpolitiska talesperson, Federico Mollicone, slog fast: ”Att Peppa Pigs manusförfattare valt att inkludera en rollfigur med två mammor är oacceptabelt. Ännu en gång har den politiska korrektheten slagit till och det är våra barn som får betala för det. Varför kan de inte låta barn få vara bara barn? Som Giorgia Meloni nyligen demonstrerade, är vi och kommer alltid att vara i framkant mot diskriminering, men vi kan inte acceptera genusindoktrinering. Det är därför vi har bett Rai, som köper in rättigheterna till serien Peppa Pig i Italien med alla italienares skattepengar, att inte sända det här avsnittet i någon av sina Tv-kanaler eller sin webbplattform”.

Organisationen Pro Vita & Famiglia Onlus har startat en namninsamling på sin webbplats för att statstelevisionen inte ska sända ”tecknade gay-serier för barn”: ”Det är inte tolererbart att använda tecknade serier i HBT+-sås för att påverka barns sinnen och normalisera situationer som är grundade på genusideologi.

Claudia Gasparrini
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons