Anne Ramberg. Foto: Frankie Fouganthin

Kontroversiella Anne Ramberg slutar som generalsekreterare för Advokatsamfundet

Delningar

Ramberg har under tiden som generalsekreterare gjort flera uppmärksammade uttalanden som fått kraftigt kritik. Enligt Realtid pensioneras hon i augusti nästa år.

Hon har varit i blåsväder ett antal gånger under sin långa karriär inom Advokatsamfundet. Bland annat har hon ifrågasatt åldersbedömningar av ’ensamkommande’. Ramberg ansåg också att det var ”obehagligt” att SD fick utse nämndemän, vilket SD:s Kent Ekeroth reagerade på.

Ivar Arpi kritiserade i sin tur Rambergs uttalande under 2015 att det är ”populism och osakligt” att föreslå skärpningar för att komma åt jihadister.

Ramberg försökte också tidigare i år tysta polisen Peter Springare genom att utnyttja sin position som högt uppsatt jurist. Hon påstod att det gick emot regeringsformen när Springare hävdade att det ofta finns kulturella förklaringar bakom gruppvåldtäkter. Paulina Neuding kritiserade Anne Ramberg för det påståendet och konstaterade att regeringsformen inte alls begränsar vad en polis får säga.

Den borgerliga skribenten Rebecca Uvell kritiserade även Ramberg för politisk aktivism.

Redan 2011 var det flera advokater som var ”upprörda” och krävde att Ramberg tog tillbaka diverse uttalanden samt att Advokatsamfundet behövde ”diskutera hennes framtid”. De ansåg att hon missbrukade sin ställning och uttalade sina personliga åsikter, som de ansåg var helt orimliga i egenskap av advokat och företrädare för organisationen.

I Sverige Radio år 2016 sa Ramberg att gamla människor bör göra avkall på sin välfärd till förmån för ”flyktingar”:

Jag inser att de gamla människor som har jobbat hårt ett helt liv nu ska ställas emot alla de flyktingar som kommer och då också tar i anspråk sjukvård och skolor och allt möjligt, men det är nog på det viset att humanismen kräver att man får göra avkall på sin välfärd då

Anne Ramberg kommer att ha varit Advokatsamfundets generalsekreterare i nästan 19 år när hon nästa år slutar.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

314 KOMMENTARER

 1. Det är alltså helt ypperligt okej att offra svenskar och gamla för att invällarna ska få allt det de pekar på ?

  Att hon dessutom inte ens vill sätta dit jihadister ( islamistisk kamp ) som alltför ofta begår terrorism visar bara hur djävulskt illa ställt i huvudet det är hos Ramberg ?

 2. Hon ändrar nog åsikt om SD om hon skulle bli sexuellt ofredad/våldtagen av ett gäng utlänningar.

 3. Tack hoppas du kan leva på din pension med gott samvete. Advokater är som utsugande iglar, tänk alla överklagande i flyktinärande som kostat samhället miljardbelopp. Parasiter är vad de är.

 4. En efter en ska dessa lands förstörande krafter falla nu när sanningen om hur illa skött Sverige har varit de senast 30 åren.

  • Hon kommer definitivt nämnas som en av chefsarkitekterna av Sveriges fall när historieskrivningen görs.

   • OM, det blir så med personer som henne, som agerat så vedervärdigt för att gynna sig själva, så är det de som själva skrikit om fri invandring och ”värdegrunden” som kommer ge sig på dem.
    Dessa sinnessvaga kommer nämligen inte att ta ansvar för sina egna handlingar utan istället leta de som ”lurat” dem att tro och tycka som de gjort i årtionden, så svaga är de nämligen.
    Mussolini lynchades av dem som hyllat honom, inte av motståndarna!

 5. Jag bidrar med en tändsticka till din pension ( om jag hade möjlighet). Vidare är jag beredd att samla ris och grenar, till bålet.

 6. Svenska advokater får en stor del av sin inkomst i genomsnitt från invandringen genom att de är med och hittar på snyfthistorier åt lyxmigranter. och skickar runt papper till domstolar och Migrationsverket. De får i gernomsnitt 100000 i ersättning från staten pga massinvandringen. Advokatsamfundets ordförande har velat säkerställa denna inkomst. Svenska advokater verkar inte bry sig ett dugg om Sverige, Sveriges framtid, eller de etniska svenskarna.

 7. Får väl se om haggan Ramberg gör avkall på de miljontals kronor hon har gömt på konton utomlands nu när hon ska leva som pensionär till förmån för flyktingar.

  • Den här sorten hatar de rika men parasiterar på dem. De fattiga är dock endast föraktade eftersom man inte kan klämma ut stora pengar ur dem.

 8. Det måste vara nåt genetisk fel i skallen på henne, med en sådan utbildning rimmar det jävligt illa med hennes IQ.

 9. Att retroaktivt ta ifrån svenska medborgare sin grundläggande rätt, till förmån för de som kommer till gränsen och hävdar ”asyl”, nästan alltid utan papper och skäl, är så skamligt att ett häxbål vore det bästa straffet.

 10. För mig har det hela tiden varit en gåta att advokatsamfundet låtit henne komma undan sina i många stycken obehagliga uttalanden. Det är svårt att se att hon inte har dragit ned synen på advokat yrket. Hon har knappast varit en prydnad för det yrket.

 11. Varför ska inte ett demokratiskt parti vara representerat i Tingsrätterna precis som alla andra? Hur är det med Allas lika värde?

 12. Det kommer knappast att bli någon skillnad efter att denna despot försvinner ifrån scenen. Självklart finns fler kandidater som är grundligt drillade redo att ta över rodret och köra på i samma stil. Hennes nätverk ”Hilda o Ruben” är stort och medlemmarna där vet vad som gäller och Gud nåde den som försöker sig på någon sorts uppstudsighet för då är karriären slut. Anne Ramberg har suttit som spindeln i nätet och styrt Sveriges rättssystem genom att knyta upp såväl advokater som åklagare och även domare i detta nät. Ett idogt arbete som tagit många år, och den makten lämnar man inte ifrån sig hux flux bara för att man går i pension. Efterträdaren blir någon ”apprentice” som kommer att säkerställa nuvarande ordning, nämligen att bekämpa Sverigedemokraterna och se till att invandrare får särskilt låga straff och slipper utvisning.

 13. Och nu när jag har varit så godhjärtad med andras pengar så har jag gjort mig förtjänt av alla mina förmåner. Jag behöver därför inte öra avkall på några förmåner.
  Med vänlig hälsning, Anne

  • Systemet kräver personal som är lojala till Globalisternas plan att ta över kontrollen över våra liv. FN Agenda 2030.

 14. Efter att ha sett Joakim Lamottes direktsändning från Växjö i kväll
  råder det ingen tvekan – svenskar och muslimer har ingenting gemensamt
  och vill inte ha med varandra att göra. Över huvud taget.

  Växjöbor hade tagit sig till Stortorget för att säga sin mening om böneutropen. Budskapet var entydigt:
  – Vi vill inte ha böneutrop här! Det är fruktansvärt! Vi är livrädda!
  https://svegot.se/2018/05/16/deprimerande-lamotte-sandning-fran-vaxjo/

  • Muslimer har religiösa rättigheter, precis som alla andra. Om man bjuder in hundratusentals muslimer i landet kan man inte förvänta sig att de inte skall uppför sig som muslimer. Skyll inte på muslimerna.

   • Det gör vi inte heller. Vi skyller på landsförrädarna som tvingar på oss någonting vi inte vill ha. Ironiskt nog poserar de som ”feminister”…..

   • Så sant – det är mot våra idioter till politiker som vi måste demonstrera mot….
    ….men vänta, det är vi som valde dem!

   • Klart att man kan skylla på muslimerna,de är ju de som uppför sig dåligt (inte alla naturligtvis)
    Även muslimer har ett egen ansvar, religiösa rättigheter har alla men man har också skyldigheter.

 15. Varför var den svenska framgångsrika etniska folkgruppen inte så viktig att skydda Anne Ramberg? Nej för att Sverige skulle rädda alla andra och gå under själva på kuppen. Var det så du tänkte när du berikade dig själv?

 16. Ja tanta med sina underliga uttalanden borde sparkats för länge sedan,hon kan kolka fint vin resten av livet, så mycket som hon kostat skattebetalarna med överklagan på överklagan.

 17. Såna figurer måste straffas men i Sverige råder total ansvarslöshet för förrädare och folkfiender så hen kommer att njuta av sin feta hårt inarbetade pension.

 18. Anne Ramberg sticker ut som något av det värsta man kan hitta i människoväg. Man bör dock vara medveten om politikernas- och journalisternas roll, när det gäller att främja advokaternas intressen.

  Anne Ramberg hade utgjort en slätstruken figur i en fungerande rättsstat.

 19. Det räcker inte med att Anne Ramberg avgår, de båda nätverk Hilda och Ruben hon startat måste utredas och avskaffas (frågan är t o m om medlemmarna i dessa ska åtalas för jäv mm).

 20. I dagens unkna samhällsklimat kan man ju inte ens kalla Ramberg kontroversiell eftersom hon är som alla andra i PK-sekten.
  För att vara kontroversiell måste man ju stå ut från resten.

  Landsförrä**re är däremot ett ord som passar in.

  • Tycker Samnytt borde tillåta det ordet. Varför skall man inte få kalla en spade för en spade?

 21. Hon kommer säkerligen att fortsätta sina uppdrag att bekämpa SD och islamisera Sverige och Europa.En topposition i någon organisation eller FN väntar på hennes ankomst. Hennes lön kommer att bekostas av Sveriges skattebetalare.

 22. Men centerpartiets ”islamistiska nämndemän”, som dömer enligt ”sharialag” går tydligen bra för fru Ramberg!!!!!????

 23. Ni har väl hört uttrycket:

  ”God works in mysterious ways”
  samt
  ”Karma is a bitch”…

  Det är väl inte HMF att hoppas på detta i detta fall?! 😉

 24. Anne Ramberg är en typisk medlem av svenskt vänsteretablissemang.

  Från sin lyxvåning på Östermalm i Stockholm, och på bekvämt avstånd från invandrarghetton, har hennes åsikter om invandringen avkunnats.

  Ävenså hördes den förnäma damen kalla Hanif Bali brunråtta för hans frispråkighet om invandring. SD har också fått en släng av sleven från Oraklet på öfre Östermalm.

  När den politiskt korrekta advokaten går i pension är hon inte lottlös. Hennes engagemang för invandrare har givit klirr i kassan…

 25. Folket måste sätta ner foten nu. Enda sättet att undvika Kalifatet är att rösta rätt i höst. Vi får bara den här chansen. Ifall Sjuklövern får makten igen är det godnatt! Sossarna kopierar nu SD’s politik, men det är självklart bara en lögnaktig, falsk och desperat manöver för att behålla makten. Och Sossarna blir NATURLIGTVIS INTE rasist-stämplade i systemmedia för att bedriva SD politik. Detta bevisar hur falskt och skrupellöst systemet är.

 26. En extremt samhällsskadlig individ.

  I princip bör hon åtalas och fängslas för brott mot Grundlagen, eftersom hon utnyttjat sin ställning för att trakassera valda och sympatisörer till ett av de godkända riksdagspartiern som rätt att ställa upp i valet.

  • Kunde stämma om flykten via Varennes hade lyckats. Då hade hon suttit i exil, troligen i England till en bit in på 1800-talet och gosat med von Fersen.

 27. Den enda vettiga förklaringen till hennes uttalanden är väl att advokatsamfundens medlemmar vältrar sig i pengar som juridiska personer åt asylsökanden. Många har blivit miljonärer på döden över medelhavet. Alla som kunde simma måste ju ha en egen advokat. Påminner om asgamar som cirklar runt.

  • ivrigt påhejande av klöverhögen. Asylindustrin är ju Sveriges snabbast växande (import) näring, fullständigt omöjlig att exportera

 28. Spelar ingen större roll, I dessa kommunistsekter är det alltid; En idiot ut, en värre idiot in.
  Advokaterna i Sveriges leverbröd är kriminella invandrare, de kommer knappast välja något annat än en likadan muppjävel som generalsekreterare.

 29. Bra! Nu behövs det bara att man fångar och avrättar ISIS-kalifen idag så blir vi av med stora två skitstövlar idag.

 30. Det är nog ingen vild gissning att hennes liv som pensionär kommer att vara mycket långt från ”avkall på välfärd”.

 31. Sätt hon på ett plan till Afghanistan, dit kan hon förvisas och leva efter sina värderingar, hon kommer säkert bli väl omhänder tagen där/

 32. Det är på tiden att Vi svenskar blir av med denna erbarmliga ”häxa”.
  Jag mår illa och får ständigt sura uppstötningar bara hennes namn nämns, usch!!!!!

 33. Saknad av ingen, förutom av giriga överklagande advokater som tyvärr kan känna sig lugna. Inget parti vågar ge sig på dem.

 34. En nolla. En överbetald landförrådande nolla.

  Rätt plats för den här individen är i häkte, inväntade en offentlig Högförräderi rättegång.

  • Förr i tiden, vad brukade man göra med jurister vid revolutioner och statskupper? De har alltid varit duktiga på att sko sig själva.

 35. Inte en dag för tidigt att människan gör sorti. Aktivistiska jurister är en skymf mot rättsväsendet.

 36. Ramberg tycks vara en person med starkare bindningar till sitt sociala umgänge än till fundamentala principer. En PK individ som tycker som PK kollektivet tycker. Men, under verklighetens tyngd, rasar nu den gamla bakväma åsiktsmonoliten runt henne. Många i hennes situation måste nu känna sig ganska vilsna. Låt oss hoppas på en ny generalsekreterare med både integritet och realism.

   • Jag skulle inte vilja påstå att de är direkt korkade. Däremot så blir man inte smart av att just utbilda sig till jurist. Många har en överdriven respekt för de kunskaper folk tror att de besitter.

    Men, som i alla yrken, finns det skickliga och stolpskott. Ramberg tillhörde nog kategorin stolpskott.

 37. Blir hon månne den jurist som Svenska Akademien uppger sig önska bland De Aderton? Tanken är inte främmande. Damen har ambitioner och skulle knappast överge sitt Adokatsamfund utan möjlighet att också i fortsättningen höras och synas här och där. Eller blir det egen vingård i Frankrike?

 38. Hejdå fruktansvärda människa. Åh vad ÖNSKAR att denne idiot hade fått leva på en fattigpension, naturligtvis kommer det inte ske, men jag ska önska så hårt ändå. Hoppas du på ålderns höst blir riktigt ordentligt berikad av mångkulturen, jihadister, organiserade invandrarligor, må ditt hem ”berikas” en natt, må du själv ”berikas” rejält i en park en sen kväll.

 39. En parasit som liksom de hon så varmt vurmar för sugit ut vårt land på skattemedel.
  Nu kan hon ägna sig åt det hon egentligen är bäst lämpad för. Som batikhäxa och språkrör för miljöpartiet. Tvi.

  • Nej, ett första steg skulle vara att sparka alla sittande lagfarna domare, ursäkta de kan inte sparkas, sätta dem i kylskåpet, och därefter utse nya lagfarna domare som tänker följa lagen och inte socialistisk praxis.

   Steg två är att slå ihjäl asylindustrin genom att behandla utlänningarna som söker asyl på samma sätt som residenter (likabehandlingsprincipen). Vill de överklaga ett myndighetsbeslut så får de göra så på egen bekostnad och vill de ha juridisk rådgivning och hjälp vid möten med Migrationsverkets handläggare så får de bekosta den själv.
   Precis som skattebetalare i Sverige måste göra när de har med Skatteverket att göra.

   • Det har du helt rätt i. Men hoppas att kraven på Ruben & Hilda medlemskap för att få ”komma in i värmen” skrotas..

    • Så som jag ser det. Ett medlemskap i dessa föreningar skulle göra personen olämplig för offentligt ämbete.

   • Skulle vilja gå lite längre. Kasta ut alla nämndemän, politiskt tillsatta noviser som endast dömer efter sitt partis ideologi. Bort även med korrupta domare som läser Lagboken som f-n läser Bibeln och inför jurysystem som i många andra länder. Sen kan vi kanske få bort rättsrötan i detta land. Det rättsväsende vi har idag går i total otakt med svenska folkets rättsuppfattning.

    • Inget fel på nämndemannasystemet, det har tjänat oss längre än vad jurysystemet har gjort i den övriga världen.
     Däremot så bör vi se över hur nämndemännen utses. Eller helt enkelt se till att det blir intressantare för normalt folk att bli nämndemän.

 40. Det här är väl ett bra exempel på när man gör avkall på kompetens, rätt man/kvinna på rätt position. Tillförmån för inkvotering. Resultatet Ramberg , är ett skrämmande exempel. En genuint elak och korkad individ.

 41. humanismen kräver att man får göra avkall på sin välfärd då
  Ja inte behöver ”blodigeln” leva som en fattigpensionär i sin rymliga våning på Östermalm. En lite tröst är dock att de pengar som hon har tjänat på just invandringen kommer hon inte kunna ta med sig när hon dör.

  • Bara kostnaderna för Annes plastikoperationer skulle kunna försörja ett mindre land i Afrika. Här sker det inga avkall i välfärd. Hycklare och gycklare.

  • Jag skulle säga att det är en stor tröst att det finns mycket som folk som henne inte kommer kunna ta med sig när dem dör. Det väntar saker och ting på andra sidan.

  • Hon får väl börja leva som hon lär, som alla andra göra avkall på pensionen och välfärden till förmån för sina älskade flyktingar som är viktigare än allt annat!

 42. Säger som Fylking alltid utbrast när han som åhörare närvarade vid Svenska Akademiens högtidliga offentliggörande av nobelpristagaren i litteratur i Börshuset:
  ”Äääääntligen….!!!”

 43. Skrämmande . Mycket Skrämmande , att personer som borde ha lite visdom bakom pannbenet , beter sig som glupska asgamar .

  För att fylla sin penningPung , offrar man med berått mod sina medmänniskor och barn till ett liv , i ett islamiserat Sverige . Skrämmande ,!

  Alla som vurmar för en muslim , är förrädare mot Moder Svea .

 44. I princip bör det att få Anne Ramberg dömd för brottet ’Trolöshet mot Huvudman’, där fängelse ingår i straffskalan.

  Jag är nämligen övertygad om att i Advokatsamfundets stadgar står att samfundet skall vara POLITISKT OBUNDET.

  Det gör det normalt i denna sorts branschorganisationer.

  Om någon här är medlem i Advokatsamfundet, så får denna gärna bekräfta detta.

  Detta innebär att Anne Ramberg genom att driva sin personliga politik med Advokatsamfundet som plattform grovt brutit mot stadgarna. Därigenom har hon åsidosatt sin Huvudmans uttryckliga instruktioner och alltså begått brottet ’Trolöshet mot Huvudman’.

  • Nej, det finns inget om politisk opartiskhet. Följande gäller för dess verksamhet:

   att till främjande av god rättsvård upprätthålla en rättrådig och yrkesskicklig advokatkår,

   att följa rättsutvecklingen och verka för att samfundets erfarenhet kommer denna till godo,

   att tillvarataga advokaternas allmänna yrkesintressen samt

   att verka för sammanhållning och samförstånd mellan advokaterna.

   • ”att verka för sammanhållning och samförstånd mellan advokaterna” innebär indirekt ett förbud mot politisk aktivism.

    Cirka 20 % av advokaterna kan antas vara SD-sympatisörer och Anne Ramberg hetsar mot dessa medlemmar.

    Detta innebär ett brott mot stadgarna.

 45. Ännu en självutnämnd översittare som går åt rätt håll….BORT! Hon ska vara neutral och Generalsekreterare för advokater? Tillåt mig le….skratta! Människosynen är skrämmande! Hör hon hemma i en demokrati? NEJ!

 46. Anne är en av alla som levt gott på att stämma i PK-kören. Hycklarlivet bestående av gåslever, belugakaviar, kalvfile och promenader längs Strandvägen är långt från livet hon förespråkar andra skall leva. De som lever gott på att ha de rätta åsikterna är många. Det är alltid samma typ av människor vare sig det är PK eller hitlertyskland, jag tycker det som gynnar mig bäst, om andra blir drabbade är sekundärt.

 47. Bortsett från att Ramberg så klart representerar en part som tjänar pengar på MENA invandringen oså är hon ett exempel på att Sverige nu i praktiken är ett matriarkat. Det gäller också resten av Väst, men i lägre grad än Sverige som är extremt.
  Det är nu känslor och inte fakta som gäller.
  Det är nu prat och inte handling som gäller.
  Det är nu vård och inte straff som gäller.
  Det är nu omhändertagande av hela världen som gäller.
  Matriarkat fungerar inte, har aldrig fungerat, och är en stor del av orsaken till att Väst är i full färd med att kollapsa.

 48. ”men det är nog på det viset att humanismen kräver att man får göra avkall på sin välfärd då” slut citat

  Anne Ramberg är en s.k. humanist som politiskt kliver över lik för att själv framstå som god. När så folket påtalar att hon absolut inte utverkar godhet, så tappar Anne Ramberg masken och börjar likt varje kulturmarxist att pådyvla vederbörande att de är att jämföras likt att vara rasist och fascist.

  Det är en numera en ideologisk vänsterliberalism som igenkänns med personen Ramberg. Och hon åsidosätter helt demokratin med att pådyvla människor att de är onda om de inte uppfyller Anne Rambergs ideologiska självbild.

  När så islam kastats ut från Sverige, Norden och Europa så är det väl inte mer än rätt av advokatssamfundets ordförande Anne Ramberg att själv leva som man politisk lär ut och därmed lämna denna kontinents demokrati för att bosätta sig i islamskt land.

  Det finns ett x-antal av vänsterliberalistiska kvinnor som likt Anne Ramberg och Mona Sahlin m.fl. är de som drivit politiken att mot islam och förespråkar och gråter över att medborgarna kräver att islamismen skall kastats ut från Sverige och vidare bort från Europa.

  • Hon ville väl fylla på advokaternas plånböcker med skattepengar. Extremt cyniskt. Hur kan man bli så blind för fattiga människor att man vill ta från dem för att ge till invandrare. För det är fattiga som betalar massinvandringen.

  • Jag är säker på att Sällskapet Ruben stämplar ditt avslöjande som ”konspirationsteori” och skulle misstänkliggöra dig på alla tänkbara sätt ifall de kunde.

  • Sverige är ett ett av de mest korrupta länderna när det gäller att tillsätta människor på politiska och myndighetsplattformar.

 49. Så nu ligger alltså Anne Ramberg i soptunnan tillsammans med folkförrädarna Reinfeldt, Åsa Romson och Mona Sahlin m fl. Men det är många kvar innan Sverige är på rätsida igen…

 50. Bakom dessa överklassmänniskors fina fasad, brukar det ofta finnas något annat, dom brukar uppföra sig som grisar i sina slutna sällskap.

 51. Nu tror jag att advokaterna kommer att vara extra noga vid valet av efterträdare. Generalsekreteraren ska vara en seriös och saklig person som inte använder Advokatsamfundet som en plattform för pk-propaganda och för att marknadsföra sig själv.

  • Hon har varit en klar belastning och pain in the ass för Advokatsamfundet.

   De flesta advokater är faktiskt seriösa (jo det är sant) och de är inte pk-förvirrade.

   Man ska inte döma alla advokater efter de publicitetslystna pk-typer som figurerar i media.

 52. Anne Rambergs verksamhet har bidragit mycket aktivt till massimportorten av jihadister.

  Därmed är hon medskyldig till vad Akilov gjort.

  Hon är här medskyldig till morden på 5 personer, varav 1 barn på Drottninggatan.

  Hon är även medskyldig till kongolesens järnrörsmord på 2 svenskar.

  Och hon är medskyldig till morden till eritreanenens rasistiska mord på 2 svenskar på IKEA.

  Med mera med mera.

  Så Anne Ramberg har blod på händerna. Trots Gucci-dräkt från NK och lyxigt pärlhalsband och att hon bor på Öfre Östermalm…

  …så har hon blod på händerna.

  Man borde därför uppkalla en drink efter henne: ’Bloody Anne’.

  Gin blandat med BLOD. Inget mesande med tomatjuice och gin, som i Boody Mary.

  Blod. Som det blod som rann på Drottninggatan…

  Det blod som Anne Ramberg är medskyldig till.

  ’Skål’, Anne. Skål för de miljoner du tjänat på att gynna terrorismen i Sverige.

 53. Jag tycker att man skall uppmärksamma Anne Rambergs framgångsrika terroristgynnande verksamhet genom att hylla henne med en ny drink.

  ’Bloody Anne’.

  För att påminna om blodet på Drottninggatan som hon är medskyldig till.

  Recept. Blodpudding mixat med torr gin. Det låter äckligt. Det ÄR äckligt.

  Don efter person.

 54. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg går äntligen i pension. Det skulle hon gjort för 19 år sen. Någon fattigpensionär lär hon inte bli. Välsignad vare Vi-samhällets välbeställda och förakt till Dem-samhällets underställda.

 55. Att advokater vill ha hit fler asylsökanden är endast en arbetsfrämjande åsikt.
  De som vurmar för orättvisor i världen väljer att hjälpa på plats.

 56. Anne Ramberg är ett levande bevis på vilka hemska kvinnor det finns i Feministrörelsen som beter sig som idioter och inte minst dessa feministiska politiker i ÅSA Romson klass vimlar det utav!

  • Glöm inte Annie Lööv som drar många karringröster bara för att hon är en karring.

  • At least you will get something. Those born after 1965 – 1970 will never see a single kronor of their pension.

 57. Ramberg är ett utmärkt exempel på varför Sveriges sista skrå omedelbart borde skrotas. Hon kommer garanterat få en en FN post edyl efter allt brunnäsande.

 58. Då kan väl advokaten bli politiker i Vänsterpartiet eller FI och bli en av de många kaviarkommunisterna på Öfre Östermalm.
  Hon kan ju efterskänka en stor del av sin pension som hon krävde att fattigpensionärerna skulle göra!
  Vem ska efterträda henne? Özz syster?

 59. En glädjens dag för advokatsamfundet och ett glädjeskutt för Sverige. Tyvärr grumlas glädjen idag med att dårarna i Svenska akademin vill att Sara Danius kommer tillbaka till akademin. Är de spritt springandes galna??? Hon som har bidragit till kaoset i akademin med sitt löjliga teater spel ”Gittan” och devalverade nobels fredspris till skämskudde nivå med att utse nobelpriset till Bob Dylan. De har tydligen bestämt sig att en gång för alla utplåna Nobels litterarur pris och Svenska akademin. Tyvärr spiller detta över till de övriga priserna inom vetenskapen som fortfarande åtnjuter respekt, men som sagt Nobelstiftensen vill tillintetgöra Nobels minne och priser. Vi vet dock hur man tänker inom stiftelsen som mobbar Jimmie och bjuder in Saudiarabiens bödlar.

  • De kvarvarande socialisterna vill ha in denne ulv i fårakläder för att kunna slå sönder en av de sista aktade svenska institutionerna som finns kvar.
   De har ju lyckats ganska bra med Nobelstiftelsen och höll på att lyckas med Akademin.

   Men skam den som ger sig.

 60. Man förstår vansinnet i det svenska rättssamhället när de tillsätter en sådan person som generalsekreterare!

 61. I nitton år fick hon sitta utan att de övriga ynkryggarna tog bort henne, bäva månde vad som då kommer efter henne.

 62. Endast svenskar förväntas att bekräfta alla andra folkgrupperingar som svenskar,

  alla minorietsgrupperingar och alla andra invandrade människor till Sverige från olika kulturer, språkstammar och folkstammar,

  medan dessa grupperingar själva har alla rättigheter att beskydda, bevara, diskriminera eller avskilja från dem själva, vilka som tillhör dem eller inte….

  Detta är alltså en slags ensidighet…

  Det av enbart svenskar att de skall älska, eller bekräfta och godkänna, (vilket de flesta svenskar också gör), alla minoritetsgrupperingar,

  samt alla invandrade, såsom varande just svenskar, (vare sig dessa grupperingar själva verkligen vill bli beskrivna som svenskar, eller inte),

  men att dessa alla grupperingar själva, dvs., de som då är icke-svenskar, har fulla rättigheter och friheter, och också rättmätiga sådana rättigheter och friheter, att själva utesluta just svenskar från deras egna specifika identifieringar,

  utan att därför alls behöva bli anklagade för just diskriminering, för rasism, för främlingsfientlighet

  https://detgodasamhallet.com/2018/05/16/islamiseringen-ar-ett-sluttande-plan/#more-12171
  PKisterna leder landet i fördärvet.

 63. Inte en dag för tidigt, hon ser ju ut att vara 80+.
  Dessutom har denna brännvinsadvokat kostat Sveriges skattebetalare många miljoner!!!!

 64. Kanske är det begynnande demens i kombination med ålder, som kan förklara hennes märkliga utspel.

  • Metoo, som via media jagat skiten ur vissa personer som tagit sitt liv eller gömt sig under sängen i 2 månader! Folk som blivit av med jobbet utan att någon kollat sanningshalten i anklagelserna. Om blaskorna har fel så erkänner de det inte efteråt.

 65. FÖRSVINN NU…helst igår.Jaså SD ska inte få utse nämndemän???Bättre med C som tillsätter islamister….DÅRE

  • De försvinner allt eftersom – men deras avkommor sitter i dag i beslutsfattande funktioner.
   Inom stat, kommun o. näringsliv.

 66. Hon kommer att bli saknad! Men trevligt att sannolikt kommer en annan räv att ta över efter att hon har slutat.

 67. Då kanske vi kan slippa bli kallade ”brunråttor”. Cecilia Hagen har väl också nått bäst före datum för länge sen!

  • Cecilia Hagen är en del av Bonnierklanen – en av bröstarvingarna som äger koncernen.

   Genom hennes hatiska utfall mot svenskar vet vi alltså vad Bonniers har för inställning till svenskar.

   Och Bonniets hat mot svenskar som hon föraktfullt kallar ’rådisar’ och ’vill avliva på ett värdigt sätt’ bekräftas av att Bonnier-ägda DN, med sin betalda dräng Wolodarski, systematiskt publicerar lögnhistorier avsedda att misskreditera svenskar.

 68. Pensionsmässig eller inte…..men hon kommer säkert att verka som försvarsadvokat av migrationsärenden.
  En avsevärd lön idag, kan säkert 5 – 7 dubblats på några års sikt.

  Alla kan också förstå, vilka enorma mängder av mål, som framöver kommer till de olika rättsinstanserna.
  Vanliga utvisningsärenden, förlorade uppehållstillstånd, utvisning efter avtjänat straff m.m.
  Kan säkert omfatta 10.000-tals ärenden under 2019 och några år därefter.

  En registrerad advokatfirma så är saken biff…

 69. Jag uppfattar Anne Ramberg som en pk politisk vänsterliberal fjolla som medverkar till att vanliga svenskars välfärd trasas sönder. Hon vurmar och värnar mer om ljugande bidragstärande asylsökande utan skyddsbehov än om fattiga svenskar som har jobbat och slitit och betalat skatt hela livet.. Så Anne Ramberg är en makthavare som har medverkat till att förstöra Sveriges välfärd. Hon har så extremt höga inkomster jämfört med vanliga människor att hon inte kan förstå hur fattigt det blivit för miljoner infödda svenskar.
  /CC

 70. Hon borde nu visa hur hon ville att pensionererna skulle göra,dvs att ge avkall
  på sin feta pension till förmån för ensamkommande skäggbarn.
  Är det någon som tror hon kommer göra det? VA…..INGEN? ”chockad”

  • Hon kommer sannolikt att isolera sig i Europas största judeo-ariska gated comminety ”Stockholms innerstad” strax söder om polcirkeln. Tyvärr. Möjligen något svensk ghetto i Spanien typ.

 71. Synd om Ramberg. Bor man i Sockholms innerstad så blir man fort ”DN-skadad”. Personer som får all sin information skapad på Södermalm av Södermalmare. De lyssnar på P1, Ser på SVT, TV4, läser DN osv och aldrig andra medier/forum blir helt konstiga i tanken och har en enormt skev verklighetsbild hur svenska folket och verkligheten utanför innerstan egentligen är. – Hon verkade dessutom under EXPOs hay days samtidigt som hennes klimaktierieperiod, moderinstinkter och sexualitet känslostyrt orienterade sig bla för ”orakade flyktingbarn” från Afghanistan. – Sammanfattat så blev hon blåst av Tres Amigios, – Bonniers, SVT/SR och LO/SAPs propaganda. – Mitt råd till Ramberg är att flytta till Malmö och börja läsa danska tidningar. Grattis till pensionen och välkommen till verkligheten.

  • Nja det kan jag inte hålla med om utan jag tycker Ramberg är vacker för sin ålder men tyvärr är det nog den märkliga vänstervridna brist på hjärna man skall kritisera inte utseende.

 72. Undrar om hon gör avkall på sin välfärd.
  Östermalmskäringar brukar ha svårt att hänga med i den allmänna debatten.
  Däremot vet de att räkorna kostar 499:- kg i Hallen

  • Nja, jag vet inte det. Läste inför valet 2014 i min pensionärstidning Senioren, att allt fler ensamstående kvinnor (änkor, frånskilda, ogifta) på Östermalm fick upp ögonen för SD, som det bästa alternativet att rösta på.

 73. Hoppas hon själv få avnjuta den svenska välfärden som äldrevården med alla dess försämringar. Och att hon själv också får avstå från välfärden, få brickmat, bli liggandesi en korridor, omskött ibland av någon afgan. Den som gräver grop åt andra brukar själv ramla i.

 74. Skönt att vi blir av med ”östermalmstanten” som nu får tid över att engagera sig och hjälpa sin omhuldade importerade sörja. Adjö, adjö Anne Ramberg, ingen kommer att sakna dig.

 75. Det blir mycket samfundet måste ställa tillrätta efter Ramberg. Hoppas att advokaterna kan återupprätta ett verkligt bottennapp.

 76. Anne Ramberg har förmodligen nätverkat i många år, för att få känna sig viktig även efter pensioneringen. Hon lär segla runt, precis som Reinfeldt, rastlös och utan andra visioner än att stärka sin egen självbild och att bli ihågkommen.

 77. Som avskedpresent kan vi väl ge hennes adress till ett gäng romer och berätta att Rambergskan vill ha dem utanför sitt hus så hon får dela med sig av sin förmögenhet och känna sig som Moder Teresia.

 78. De slänger ut henne, det trycks på internt inom Advokatsamfundet.
  Valet:
  – antingen går du självmant eller
  – vi hänger ut dig i pressen med att vi vill bli av med dig.
  Mark my word!

 79. Vi kommer inte att sakna henne. Hon är en tant som tror han är förmer än andra samt smartare, men det är hon inte..

 80. Skönt för det har ju varit obehagligt med henne som generalsekreterare i Advokatsamfundet. Profitens högborg.

 81. Nu har överklass*åttan tid att flytta till Rinkeby så hon får leva som hon lär.
  Hennes 25 miljoners lägenhet kan skänkas till HEMLÖSA SVENSKAR!

 82. Först blev jag så himla glad, trodde hon skulle gå nu i augusti. Vad ska hon hinna ställa till med innan dess?

  • Det hade man väl kunnat stå ut med, men att kalla en politiker som hon ogillade för ”brunråttan” – där gick hon över gränsen för all anständighet.

 83. Att hon under så lång tid kunnat bedriva aktivism på sin post kan bara bero på att samfundets medlemmar tjänar ekonomiskt på invandringen som på olika sätt måste sysselsätta en majoritet av landets advokater.

 84. Hennes sambo är också advokat och företrädde hennes exmake (också advokat) i en tvist mot en författare. Ryggdunkare!
  Alla umgås! Och kompisar med domare osv. Korruption !!
  Dom umgås också med kungen.

 85. Äntligen!!! Väljer de inte in en liknande pajas kanske man t.o.m. kan fundera på att bli advokat 🙂

 86. PK elitens våta dröm är att den nye generalsekreteraren blir en homosexuell, muslimsk, färgad, kvinna. Men antagligen nöjer de sig med Debbie Nujen (Özz Nujens syster).

  • Det tror jag faktiskt inte. Geleryggarna börjar få mothugg, då drar de. Det gick bra så länge vämstern höll dem om ryggen. Nu börjar pendeln slå tillbaka. De är oportunister och inte dummare än att de lämnas skeppet innan det är för sent. Gissar att någon som är bättre anpassad till den nya verkligheten kommer att efterträda.

 87. Annie ramberg är den absoluta toppen av ondska.
  Hon anmäler mig nu för hets mot överklass
  Jag fiskar i grumliga vatten’men det gör jag för att överleva då jag ej kan håva in 134tusen i veckan.
  Det är mer men det officiella kronorna.

 88. Att advokatkollegorna har låtit henne sitta kvar som överkucku för Advokatsamfundet är synnerligen anmärkningsvärt. Har inte dessa advokater något vett eller någon sans som alltför länge har låtit detta fortgå?
  Men många av dem har väl likt Ramberg sina slevar i de ymniga köttgrytorna.

 89. Advokater kommer alltid vara företrädare för den rådande ideologin i samhället. Dvs de är medlöpare. I Kina är det advokater som anklagar andra kineser för ”feltänk”, och i Sverige försöker de ivrigt få oskyldiga frihetskämpar på nätet bakom galler.

 90. Juristerna är en kast och, som de flesta här i spalterna har konstaterat, finns det bara ett mål för deras verksamhet, nämligen att gemensamt gynna den egna gruppen ekonomiskt. De är äkta och renläriga MAMMONISTER.
  Om några av dem – i apostatisk anda – tillämpade någon form av ”etik”, skulle vi kunna se dem, som oppositionella element, kommentera här i spalterna. Men ack – inte en jurist av facket i något sammanhang – och det är fullt naturligt och helt i enlighet med deras människosyn: juristens plånbok är världens nav !

 91. Tack!!!!!!!!!!!!!!!!
  Överklasskärringen med Hovet som bekantskapskrets och mycket obehagliga uppfattningar om politik, brott och straff.
  Vad händer nu? Blir hon regeringens expert i sådana frågor?

 92. Advokatsamfundet som sådant påminner mest om mörkare tider med skråväsen, men ännu värre eftersom dom har ett verksamhetsmonopol som är nationellt. Man kan även säga att Ramberg har suttit som ordförande i nitton år vilket sammanfaller ganska väl med den tid då skillnaden mellan normal rättsuppfattning och dom rättspolitiska aktivisternas obegripliga domar accelererat förbi all rimlighet i sina ansträngningar att synbart skydda våldsverkare och tjuvar. I just Rambergs fall verkar det vara ännu obehagligare genom hennes avgränsade syn på demokrati och bristande respekt för dom äldre.

 93. Och sen har vi ju naturligtvis Micael Bindefeld Stiftelsen (http://bindefeldstiftelse.se/stiftelsen/) där Anne Ramberg sitter av någon ”underlig” anledning i styrelsen bland övriga ASHKENAZIS?!? Det förklarar allt för mig. Kalergiplanen är ju deras agenda för att de själva skall kunna hävda sig i framtiden. 😉

 94. Regeringen har nog säkert att toppjobb i bakfickan.
  En av de mest obehagliga överklasskärringar i landet.

 95. . . . på 1600-talet hade hon förmodligen bränts på bål, man tog faran för häxor på stort allvar på den tiden?
  Annie Lööf hade heller inte gått helt säker på sina resor till och från Blåkulla!

 96. Mycket glädjande att hon försvinner från rampljuset. Så illa talat där hon gärna försakar gamlingarna. Men det är ju lätt att skita när det egna arselet är fullt. Måtte hon få inmundiga egen äldre vård av det slag som hon självt att lobbat för.

 97. Undrar om hon flyttar till Finland eller Ungern vid pensioneringen? Då behöver hon inte vara så PK-korrekt längre….

 98. Hon verkar ha använt någon form av ”rouge” eller smink som ger kinderna en brun ton. Vi vet ju var brunt hör hemma. Det hör hemma i rännstenen, om Ramberg får bestämma.

  Jag vill ändå ge Ramberg lite beröm för hennes mod. Hon vågade faktiskt vara ärlig och säga att pensionärerna kommer att lida. Visserligen är hennes apartheid-resonemang upprörande. I samhället och inom politiken ställs alltid grupp mot grupp, men att sparka på en redan utsatt grupp, som pensionärerna är, kan anses vara diskriminering. Hennes mod var inget uttryck för rättspatos utan snarare ett dumdristigt apartheid-resonemang!

 99. Vi vet alla att advokaterna tjänar miljarder på invandringen, de har fri rättshjälp som vi skattebetalarna i Sverige betalar.

  Skönt att hon sparkades till slut, självfallet säger hon hon inte men kritiken blev alldeles för stor, hennes obalanserade uttalanden och extrema åsikter stöds inte av många av advokaterna.

LÄMNA ETT SVAR