Flera elever i lågstadieålder har larmat sin ordinarie skola om hur en koranlärare misshandlar barn, men polisen har nu tvingats lägga ned utredningen i brist på bevis. ”Vi upplever att så fort vi drar lite i det här så lägger vårdnadshavarna locket på”, säger kommunpolisen Daniel Johnsson.

Det är under våren som personal vid en grundskola i Göteborg har fått kännedom från flera elever om hur en koranlärare bestraffar eleverna genom att slå dem om de svarar fel på frågor eller säger något annat felaktigt, rapporterar GP (bakom betalvägg).

LÄS ÄVEN: ABF:s språkkurs för 8-åringar blev koranskola

Ett barn har berättat för skolan hur man sett koranläraren slå tills det kommit blod. Personen ska även ha använt fula ord och hotat eleverna med ytterligare straff om de nämner bestraffningarna för sina föräldrar. Grundskolan polisanmälde uppgifterna men där tog det stopp.

Föräldrarna tystar ned barnen
Kommunpolisen Daniel Johnsson berättar att man ser allvarligt på uppgifterna men det finns inte tillräckliga bevis för att gå vidare och därför är förundersökningen nedlagd. Vidare uppger polisen att de inte får hjälp från elevernas föräldrar som man menar istället tystar ned barnen och vill skydda koranskolan.

– Vi har inga mer uppgifter att gå på helt enkelt. Det handlar om små barn, i lågstadieålder, som uppgett saker. Både vi och andra myndigheter upplever att så fort vi drar lite i det här så lägger vårdnadshavarna locket på, säger Johnsson.

LÄS ÄVEN: Koranundervisning vänder elever mot lärare – ”Jag lyssnar inte på dig för du är vit”