En 23-årig man med iransk bakgrund står åtalad vid Malmö tingsrätt för att ha försökt att knivmörda sin syster sedan hon börjat använda en dejtingapp i sin telefon. Men enligt åklagaren handlar det inte om ett hedersrelaterat brott.

Det var den 1 mars i år som Kourosh attackerade sin syster i familjehemmet på Tegelgårdsgatan i Malmö genom att misshandla henne med slag och sparkar och därefter utdela flera livshotande knivhugg.

Enligt åklagare Mårten Alvinsson har knivhuggen bland annat träffat kvinnan i bålen, i vänster arm samt orsakat punktering och blödning i den vänstra lungsäcken, skada på mjälten, blödning i bukhålan och sårskador. Kvinnans liv kunde räddas genom akutoperation och tillförsel av blodersättning.

Det framgår av åtalet att Kourosh upptäckte att systern använde dejtingapplikationen Tinder i sin mobiltelefon, vilket är ett levnadssätt som han inte kan acceptera och att avsikten med gärningen han åtalas var att kontrollera systern.

Ska våldta poliserna och deras mödrar
När polisen stormade lägenheten befann sig brodern fortfarande kvar på platsen med en kniv i handen. Enligt förundersökningsprotokollet höjde Kourosh kniven och gick mot poliserna som gjorde sig redo att avfyra verkanseld. De kunde dock istället fälla Kourosh till golvet.

De ingripande poliserna bar kroppskameror som fångade en konversation mellan Kourosh (KK) och poliserna. Det framgår att han inte accepterat att lyda polismans order utan svarat med att skrika ”säg inte lugna ner”, ”boja mig din kuksugare” och mordhotat poliserna, ”jag dödar dig din fitta”.

Kourosh uppger vidare i samband med gripandet att han ska våldta polismannens mor och även polismannen.


Hatar landet
Kourosh uppger att han har utfört mordförsöket ”tack vare ert folk” och att han hatar Sverige.

Åklagaren: ”Inte hedersrelaterat”
Trots att Kourosh berättar ett flertal gånger för poliserna att hans syster, som kämpar för sitt liv i samma lägenhet, är en ”hora” därför att hon velat dejta menar åklagare Alvinsson att det inte finns något som tyder på att det rör sig om ett hedersrelaterat brott.