Kraftig ökning av män i grupper med hög brottsaktivitet

Delningar

25 procent av männen i det mest brottsaktiva åldersspannet 15-44 år i Sverige är idag födda utomlands. Det är en mångdubbling på bara några decennier. Ett större problem än den ökade andelen i sig är emellertid att den demografiska mixen bland utlandsfödda män i brottsaktiv ålder har förändrats dramatiskt i riktning mot fler från grupper med statistiskt hög brottsaktivitet.

Män i åldrarna 15-44 år är gärningspersoner bakom de allra flesta brott. Men brottsligheten är inte jämnt fördelad inom denna grupp. Utrikes födda män är exempelvis mer förekommande i brottsstatistiken än inrikes födda män. Brottsligheten bland utrikes födda män är i sin tur inte heller jämnt fördelad. Invandrare från de nordiska länderna förekommer väsentligt mer sällan i brottsstatistiken än män från Afrika och Mellanöstern.

1970 var närmare 60 procent av invandrade män i Sverige födda i något av de övriga nordiska länderna. Idag är den siffran nere i 4 procent. Idag är det i stället män från Afrika och Asien (framför allt den västra delen av kontinenten) som utgör nästan 60 procent av de invandrade männen. En fullständig invertering alltså.

Om andelen utlandsfödda män i brottsaktiv ålder från nationalitetsgrupper med hög brottsaktivitet kraftigt ökar leder det, övriga faktorer lika, till en motsvarande ökning av brottsligheten. Men de faktiska antalen har också betydelse. 1970 fanns det färre än 200 000 utlandsfödda män i Sverige och en majoritet av dem var från Norden. Idag finns nästan en halv miljon utlandsfödda män i Sverige och en majoritet av dem tillhör nationalitetsgrupper med hög brottsaktivitet.

Till detta ska läggas alla de män i brottsaktiv ålder i Sverige som är födda här men av föräldrar från nationalitetsgrupper med hög brottsaktivitet. En hög andel av de grova brotten som skapar otrygghet och instabilitet i samhället tillhör den gruppen.

Siffrorna och diagrammen är sammanställda av Affes statistikblogg.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

91 KOMMENTARER

 1. Det måste vara roligare att umgås med sin familj, anhöriga, nära och kära… än att göra brott i främmande land?

  • Att begå brott i Sverige är ju rena himmelriket för dessa ”gossar”. För här kan man göra nästan vad som helst utan att åka fast. Åker man fast, kan man hota vittnena lite. Och om det inte hjälper utan man åker in, är det ändå som ett lyxhotell för dem.

 2. Sen funderar jag lite över, ser de ens det som brott? Jag menar, många våldtäkter sker ju för att de anser att de västerländska kvinnorna är ”horor” för att de inte gömmer sig i burka. Och därmed är det fritt fram att våldta. Och de har ju ungefär lika åsikter om västerländska män, och att det därmed är fritt fram att begå brott. Så de ser nog sig helt ”rena” och ”syndfria”. Det är inte fel på dem och deras lagar, det är fel på oss och våra lagar.

 3. Statistiken säger ju inte mycket eftersom de flesta brottslingar av utländsk härkomst, framförallt då mena-härkomst, blir frikända från sina brott i Sverige. Åtminstone om man ska tro nyhetsrapporteringen.

  • Ja när nämndemännen kommer från MP och C så blir det friande domar. Tror tyvärr inte det blir någon större skillnad med de andra 5 heller.

 4. Det enda generaliserande faktum som den ”PK-marinerde” befokningen i Sverige kan erkänna är att män är mer brottsbenägna än kvinnor.

  Därför borde den hjärntvättade befolkningen trots allt inse att det är ett väsentligt problem att vi importera ett kraftigt överskott av yngre män till vårt Svenska samhälle.

  Jag föreslår att man i ”svensk Feministisk PK anda” även borde göra en könskvotering på vilka man släpper in i riket.

  Har Fi, V,MP;C frågor på det?

 5. Inte nog med det, multiresistenta bakterier drar dom med sig hit, inte fan är det vårt resande som är orsaken.

 6. 24,9% av män 15-44 år i Sverige är utrikes födda
  Något att begrunda!! Utan en omfattande retpatriering går Sverige mot en stor nationell katastrof!

 7. Dom var kriminella redan när dom passerade gränsen utan VISA.
  Hur f-n var det ens möjligt,,,??????????
  Jo, det finns en dold önskan om att totalkvadda Svea Rike.

 8. Agendan är väl ganska tydlig?
  Man inkvoterar helt enkelt kriminella mena män, samtidigt som dessa länder släpper lite på trycket genom att tömma sina fängelser.
  Win-win.

 9. Det är hög tid att reversersa inflödet..

  Till utflöde..

  Och sedan försegla dammluckorna..

  För alltid..

  Och sen kröner vi allt med världens högsta mur..

 10. Intressant statistik, undrar är det rasistiskt att bara ta del av den?
  Kanske tycker näthatgranskaren det? Fast som före detta polis så lever han ju inte som han lär direkt, fälld för djurhållning och utköpt på förra arbetet.
  Omdömmet från ex kollegorna var inte värst smickrande heller.
  Men åter till importerad kriminalitet. Dessa siffror är väl ingen större nyhet,
  Varför det blivit så är ju våra kära politiker och vänster medias fel.
  Vuxna funkar ju rätt likt barn. Utan gränser så spårar en hel del ur.
  Ger man allt och ställer inga krav så blir det såhär.
  Går trenden att vrida rätt igen?
  Tveksam tyvärr.

 11. Jag har inte tänkt att Sverige ska vara i islams händer..

  När jag sluter mina bl ögon för sista gången..

  Det år det minsta vi kan göra för våra lurade förfäder

  • Globalisterna arbetar på det. Och våra politiker tror på globalismen ända ut i fingerspetsarna. Vi alla på den här sajten förstår nog hur det slutar. Men man vill inte.

 12. Vi är lyckligt lottade enligt 7k.
  Varför bekymra oss?
  Vi har inga problem med inflödet bara problem med utflödet.

 13. Jaa . . den högra cirkeln ser ut att illustrera klimathotet, som ett överhettat klot – i flera bemärkelser.

 14. Nyligen i Irak placerades 19 yazidiska flickor i järnburar och brändes levande framför en publik på flera hundra, för att de vägrat ha samlag med jihadister.

  ”Religiösa minoritetskvinnor under kontroll av IS (Islamiska Staten) säljs ofta upprepade gånger från jihadist till jihadist. När de militanta tröttnat på att våldta och misshandla en särskild flicka säljer de ofta henne till en av sina militantkompisar så att de kan våldta och misshandla henne för nöjes skull.” – Samuel Smith, The Christian Post.

  Efter att deras barn bortförts av den Islamiska Staten öppnade ett par sin dörr och fann deras döttrars kroppsdelar och en video där man såg hur de blivit torterade och våldtagna.

  ”Kristna flickor anses vara en handelsvara som man kan skada för nöjes skull. Att misshandla dem är en rättighet. Enligt detta samhälles mentalitet är det inte ens ett brott. Muslimer ser dem som krigsbyten”. – Lokala invånare, Pakistan.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/9105/kristna-flickor-muslimska-man
  Vad har våra döttrar för framtid?

 15. Klipp från Expressen.
  Någon gemensam nämnare finns inte, enligt artikeln.
  Men det tror jag knappast stämmer, man mörkar hellre en kommer med sanningen.

  I helgen slängdes 16 personer ut från nattklubben Le Cardinal i Helsingborg efter att ha sexuellt ofredat flera kvinnor.

  Enligt ägaren Glenn Stjernström har incidenterna blivit fler den senaste tiden.

  – I fortsättningen kommer vi att polisanmäla alla som ofredar tjejer, säger han till Helsingborgs Dagblad.

  Under helgen blev totalt 16 unga män avvisade från nattklubben Le Cardinal i Helsingborg, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

  Enligt ägaren Glenn Stjernström har sexuella ofredanden förekommit mer och mer den senaste tiden, även om det inte inträffar incidenter varje helg.

  – Det handlar om tafsande bakifrån på rumpan. En tjej kan bli omringad av tre-fyra killar på dansgolvet. Någon eller några tafsar i skydd av de övriga, säger Glenn Stjernström till tidningen, och uppmanar nattklubbens gäster att vara uppmärksamma.

  Handlar om unga män
  16 personer kastades ut av ordningsvakter under helgen, vilket är rekord. Någon gemensam nämnare finns inte förutom att det handlar om unga män – som inte är berusade.
  Kvinnorna vill oftast inte göra en polisanmälan utan är nöjda med att tafsarna slängs ut.
  – I fortsättningen kommer vi att polisanmäla alla som ofredar tjejer – även om tjejen inte vill göra en anmälan, säger Glenn Stjernström till Helsingborgs Dagblad.

  • Hahaa, polisanmäla vad spelar det för roll. Så länge det är utom västliga invandrare och speciellt invandrare som tillber en dysfunktionell ideologi så kommer ordningsmakten inte att göra ett dugg.

   • Ja när nämndemännen kommer från MP och C så blir det friande domar. Tror tyvärr inte det blir någon större skillnad med nämndemän från de andra 5 partierna heller.

 16. Varför har dom krigat i Mellanöstern i flera tusen år ? Kulturell och religös mångfald . Inga problem med mångfald och allas lika värde , säger svenska politiker . Med den politiken går det bara åt ett håll .

  • Inte bara människor migrerar utan även deras kulturer och problemen från deras hemländer….

 17. 85% av alla som sitter i Svenska fängelser..

  Är invandrare i första och andra generation..

  Betänk då att 20-25% av befolkningen..

  Utgörs av invandrare..

  Överrepresentation är bara förnamnet..

 18. Svenska regering tycker att det är så fantastiskt att få hit dom så de bjuder på gratis flyg hit.
  Kan bara säga, j-a idioter. En utav dom är nu i USA.

 19. Man bjuder inte 100 okända personer på fest..

  Speciellt inte om man har fått indikationer..

  På att ca 25% är våldtäktsmän..

  Men ingen info om vilka dom är..

  Då blir det ingen jävla fest..!!!

  Så Steffe..

  Stäng festen..!!!

 20. ”Kraftig ökning av män i grupper med hög brottsaktivitet”

  I en text om ökande andel utlandsfödda bland dömda.

  Har Samhällsnytt fått en feministisk rubriksättare?

 21. OT. Huvudkontot på Granskning Sverige har stängts ner av Google! Nu har vi passerat en gräns, Sverige är en diktatur.

 22. Något för TV 4 samt SVT att presentera för Svenska medborgare eller kanske en analys i Malous morgonprogram

  • Det är frågan om att anti-Christ är ända inne i statskyrkan och neutralliserar ljuset.
   Mr.Trump och Mr.Putin håller emot.

 23. En skrämmande utveckling…
  Tabellen, utrikes födda män, 15 – 44 år från Afrika/Mellanöstern – borde tala sitt tydliga språk…

  Alla kan säkert förstå, ifall asylinvandringen tillåts fortsätta som hitintills, med den utveckling som vi kan se, från 1995 och framåt.
  D.v.s. En förmodad fördubbling av dagens %-sats inom två decennier.

  Hur kan våra politiker med berott mod, förstöra ett land, som en gång i tiden tillhörde bland de främsta på vår planet.
  Helt ofattbart!

  • Om du inte är ”rasist” har du antingen hål i huvet eller så vill du att allt skall gå åt helvete.

   • Jag är stolt över att vara rasist. Det formas man till.Men allra mest hatar jag muslimer och islam och inget av dessa båda motbjudande fenomen är någon ras.

  • Ja.. de verkar dock vara vældigt ignoranta, då de øverhuvudtagit øvervæger att få fler muslimer i arbete.

   Kommer inte hænda. Hænder ingetvart!

   Repatriering eller bankrutt.

   Valet ær ert.

 24. Detta vet vi redan. Varenda manniska med ”half-a-brain” fattar detta utan en dyr undersokning.
  Naturligtvis ar det bra att det nu finns ”svart-pa-vitt” pa detta sa kanske Sveriges Regering erkanner att detta fiasko med importing av man fran Mellersta Ostern och Nord Afrika ar ett FIASKO.
  Jag skulle kunna forsta immigrationen om det var kvinnor/mammor med barn, sma barn, som sokte asyl i Sverige.
  Hoppas det ar fler svenskar an jag sjalv som kommer att
  rosta pa SD.

  • SD löser inte problemet, inte heller extrema islamistiska kvinnor. Hucklet sitter på insidan av den sekteristiska skallen och de kommer uppfostra sina barn att de är överlägsna alla ”otrogna” och att svenska kvinnor är ”slampor” och ”horor”.

   Den mycket humanistiska kvinnan Rebecca Sommer har redogjort för problemet tydligt såväl som apostaten Mona Walter och Ayaan Hirsi Ali.

   Alla extrema muslimer måste deporteras till passande länder, ex. Qatar och Saudiarabien och andra länder som applicerar Sharia. Att inte göra det är politiskt tjänstefel och SD verkar inte besitta de nypor som behövs, men anpassar sig sorgligt nog till PK-daltandet i utlandsägda fulmedier som är genomruttna och vill krossa Europa och vill förstöra vår kontakt med Ryssland.

 25. Alla dessa män kommer senare att importera varsin oskuld att gifta sig med. Med alla barnen som följer blir det ett antal nya ”svenskar” i slutändan.

 26. Dessa ”män” massimporteras och massproduceras till/i Sverige. Nu behövs en gränskontroll och ett stopp på detta vansinne!!!!!! En gång för alla!!!

 27. Arv,kultur och tradition.Vi måste börja prata genetik och arvsanlag. Genetiken spelar stora spratt hos de MENA-ockupanter vi massimporterar. Bristande empati,noll impulskontroll och psykiska sjukdomar med mer,med mer.

 28. Jag vet en hel del vad dessa män ställer till med. Alltså Djvlskap som inte kommer ut i rubriker. egentligen skulle jag inte vilja veta sk-ten. Det får en bara att vilja emigrera..

 29. Men nu måste det vara okej att återvända till hemländerna.
  Relativt lugnt i Mellanöstern nu.
  Fotbollsligorna har dragit igång i Syrien.

 30. Närområdet där jag bor har begåvats med ett kommunalt immigrantboende. Under de cirka två år som boendet funnits har jag inte sett en enda kvinna där, och heller inga barn. Bara medelåders män. Jag lovar.

 31. Med lagar och straffmätning beroende på ursprung så skulle siffrorna vara annorlunda. Kulturella påföljder i form av spöstraff, handavhuggning och halshuggning avskräcker. Ska vi ha mångkultur så ska den inte förvanskas till blandkultur. Kräver man respekt för sin kultur så får man stå sitt kast.

   • Politiskt Korrekt Media mörklägger som vanligt dessa brott.

    Det Politiskt Korrekta Etablissemanget lever fortsatt i total självförnekelse. Trots att USA:s president påtalar massinvdringens jättelika problem är det inte det etablissemanget diskuterar, utan de fortsätter att håna USA:s sanningssägande president. Det är ett förbannat svineri.

     • Precis, men lögnarmedia och det Politiskt Korrekta Etablissemanget ger en fullständigt falsk bild av svetsarpajasens möte med USA:s president. Både lögnarmedia och etablissemanget fortsätter att leva i total självförnekelse.Dessa vaknar inte upp. Jag hoppas svenska folket vaknar upp istället.

      Svetsarpajasen fick frågan av seriösa amerikanska journalister hur han såg på massinvandringens effekter och den stigande brottsligheten. Pajasen skyllde det på Reifeldts regim, men det har lögnarmedia underlåtit att rapportera om för svenska folket. För att få veta vad som händer i Sverige är det fria mdieer och utländska man måste söka sig till.

     • Löfven har släppt in i särklass mest folk för att leva på skattsedeln och tror att de kan få dem i arbete om de konkurrerar med socialbidragen och erbjuder 10 000 om de går till ett arbete som de inte förstår.

     • Det är på det sättet. Jag upplever, när jag tar bussen där jag bor eller besöker köpcentret kring IKEA, att detta är inte mitt land. Känslan är tryckande hemsk, och jag vet inte hur jag skall ställa mig till detta för mig oacceptabla. Sju politiska partier vill normalisera landet som det är idag. Om det vore möjligt skulle jag gå i frivillig landsflykt. Jag vet varken ut eller in.

 32. Arabvärlden och Afrika är krigiska och kriminella, eller blir de kriminella när de kommer till Sverige som PK fantasterna påstår.

 33. Inget nytt under solen. Invandrare är brutalt överrepresenterade i kriminaliteten och utgör ett säkerhetshot mot hela samhället. Men det mörkas såklart av media och politikereliten. Deras plan att förstöra detta land måste fortgå, order uppifrån Bildbergsgruppen. Full steam ahead Agenda 2030.

 34. Sedan är det ju ett enormt mörkertal. Då folk inte anmäler pga polisens ineffektivitet samt olika etniska grupper pratar inte med poliser. Sedan har vi uppklarningsfrekvensen. Ingen dom inget brottsling dömd. Samt att alla brott upptäcks aldrig. Tex nakotikalangning. Eller häleri. Folk som åker ur landet med båtmotorer etc.
  Vi är verkligen utsatta på grund av politikernas och medias ansträngningar att visa hur säkert och fint allt är.
  Vi får nog aldrig exakt statistik. Men det är helt solklart att polisen i sina utredningar har extremt många utländska individer.

 35. Fasansfull bild! Är alla dessa män på väg till Sverige eller är de redan här? Om de inte var i Sverige när bilden togs är de säkert här nu. Hur många av dessa är ISIS-terrorister? Hur många är livsfarliga kriminella? Hur många är taharrushmän som tänker gruppvåldta så många svenskor de kan? Hur många hatar vita européer och vill döda oss och ta vårt land ifrån oss?

  https://mobile.twitter.com/Muhsides/status/968336720059039745/video/1

 36. Gott råd till alla; kör nån som en vettvilling i trafiken så tuta inte. Trängs nån före dig i kön så håll käften. Spottar nån på dig så be om ursäkt för att du stod i vägen för spottloskan. Så förlänger du livet i 7-klöver Sverige. Och glöm inte SD på valdagen. Då förlänger vi livet på landet också.

LÄMNA ETT SVAR