polis-mord-malmo-19-10-31
Inrikes

Kriminell gängledare ihjälskjuten på öppen gata i Malmö

Publicerad 11/1/2019
Annons

Vid 22-tiden på torsdagskvällen sköts en 28-årig man ihjäl i samband med ett skottdrama på Serenadgatan i Malmö. Det rör det sig enligt polisen om en person högt upp i stadens gängkriminella hierarki.

Mannen var vid liv när polis och ambulans anlände till platsen men avled senare på sjukhus av de skottskador han åsamkats. Platsen spärrades av för teknisk brottsplatsundersökning.

Trots en omfattande sökinsats med bland annat hundar har ingen gärningsman kunnat gripas. Inte heller har mordvapnet påträffats. Ett fordon med skotthål som polisen tror är intressant i utredningen togs i beslag

Polisen är förtegen med uppgifter utöver mannens ålder och att det är en välkänd kriminell gängledare som skjutits ihjäl. Personens identitet och härkomst uppges inte.

Kan leda till gängkrig och vedergällningar

Från polisen sida är man nu orolig för att mordet ska utlösa en våg av vedergällningar och upptrappat gängkrig mellan de invandrardominerade kriminella gängen i staden. Enligt Malmös polismästare Stefan Sintéus har man under en längre tid haft information om att just det här mordet skulle komma att ske men valt att vara passiv.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons