På fredagseftermiddagen begärdes en 37-årig man med invandrarbakgrund häktad, misstänkt på för mord på den 25-åriga kvinna som enligt gammelmedia ”fallit” från en balkong i Skåne.

Kvinnan ska enligt rapporterna ha ”fallit” omkring åtta till tio meter från tredje våningen i ett flerfamiljehus på Kanalgatan i centrala Eslöv. Kvinnan fördes till Universitetssjukhuset i Lund men avled senare samma dag och polisen rubricerade händelsen som mord.

LÄS ÄVEN: Kvinna föll från balkong – anhållen man misstänkt för mordförsök

Klockan 16.10 på torsdagen greps en 37-årig man med ett balkanklingande namn misstänkt för mord. Han är folkbokförd i Ängelholm men är enligt uppgifter inneboende i lägenheten och har haft en relation med kvinnan.

Mannen som sedan tidigare förekommer i belastningsregistret för narkotikabrott, en rad olika dopningsbrott och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor förnekar brott.

Kammaråklagare Maja Källén som leder utredningen anser att det finns tillräckliga bevis att misstänka 37-åringen. På fredagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.


LÄS ÄVEN: Ung kvinna ”föll från balkong” i utanförskapsområde – polisen misstänker mord