Kriminella utsätter polisens hundar för allt brutalare våld

Delningar

Något har skett i de kriminella miljöerna när det gäller hur man agerar när man konfronteras med polisens hundpatruller. Det våld som hundarna utsätts för har blivit betydligt mer brutalt på senare tid. Det berättar Glenn Andersson, utbildningsansvarig vid polishundenheten Region Syd, för den vänsterradikala boulevardtabloiden Aftonbladet.

– Det är en dyster utveckling, som tyvärr går hand i hand med hur det ser ut i samhället i stort, förklarar Andersson, utan att precisera vilka förändringar i samhället och den kriminella världen som åsyftas.

Det är en utveckling som pågått och eskalerat under 15-20 års tid. Utöver att våldet från de kriminella mot polisens hundar blivit mer brutalt, har det också blivit betydligt mer vanligt, berättar Andersson för Aftonbladet.

– Förr gjorde gärningspersonerna allt för att försöka slita sig loss från hunden men man hade inte en tanke på att greppa tag i ett tillhygge och slå eller hugga hunden. Det fanns en inbyggd moralisk kompass som talade om att ”så gör man bara inte”.

Den synen på djur menar Andersson är helt borta bland dagens grovt kriminella. Det ökade antalet brottslingar som inte drar sig för att skada hundarna är något polisen idag måste förhålla sig till. Många gånger drar hundförare sig för att släppa hundarna lösa för att fånga in brottslingar, i rädsla för att de ska skada eller döda hunden.

Andersson berättar bland annat om åttaåriga polishunden Eddy som skadades både fysiskt och psykiskt i samband med att en inbrottstjuv togs på bar gärning och då gick lös på hunden med en hammare. Eddy utsattes för flera slag i huvudet och mot nacken och blev så illa tilltygad att det länge var osäkert om han måste pensioneras från polisiär tjänst.

Ett uppmärksammat fall är polishunden Hjalle som knivskars svårt under en jakt på två butiksrånare i Västerås. Hjalle fick ta emot flera djupa knivhugg, i ben, nacke och rygg. Han var en hårsmån från att förblöda. Efter en längre tids konvalescens kunde dock även Hjalle återgå i tjänst.

Att utbilda en polishund tar flera år och kostar hundratusentals kronor. Det är också svårt att hitta hundar med rätt psyke för att vara lämpliga för polisyrket. Det går därför inte bara att direkt ersätta en hund som utsätts för våld i tjänsten, något som påverkar polisens effektivitet.

Bland polisens hundförare finns en enig uppfattning om att Sverige bör följa USA:s och andra länders exempel där den som utsätter en polishund för våld döms för våld mot tjänsteman. I Sverige kommer den här sortens våldsverkare undan med brottsrubriceringen skadegörelse, vilket ofta inte påverkar straffet alls då gärningspersonen har begått allvarligare brott och svensk rättspraxis är att inte addera strafftider, utan bara döma till påföljd för det grövsta brottet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

303 KOMMENTARER

 1. Lyfter på hatten för Eddy och Hjalle och alla andra modiga polishundar som utan några som helst skydd griper råa ofta beväpnade kriminella idioter.

 2. Vad säga? Detta är ”mångkultur”, som så många har skrikit sig hesa efter. Vet inte hur många av poliserna som stött ”mångkultur”, men nu ser vi resultatet av det. Våldet har ökat enormt. Utanförskapsområden har skapats, där polisen inte kan vara och där gängen skipar sin egna ”rättvisa”.

  Våra politiker vägrar erkänna att de har haft fel. De vägrar inse att dessa områden inte bara existerar, utan även frodas. Och med det, allt våld. Illegala, militära vapen smugglas in i stora lass. Lösningen? Förbjud laglydiga personer äga legala vapen för jakt och tävling. Ja, DET kommer ju verkligen att dämpa våldet…

  • Så är det i USA. Samma straff om någon ger sig på en polis eller en polishund. Vissa stater är det t.o.m. högre straff om man skadar en polishund. Polishundar i USA har ju egen bricka och räknas som vem som helst i kåren.
   Svensk polis borde få åka över Atlanten och lära sig lite. Där bjuder inte polisen buset på saft och bullar.

 3. Den synen på djur är kulturell!!!!
  Även om det finns djurplågare i västvärlden, så är denna kultur och syn på djur importerad från främst Mellanöstern och Nordafrika!!!

  • Vilken syn har du själv på djur? År du vegan? Har du varit i ett Svenskt certifierad slakteri och sett hur det går till?

 4. Skicka två hundar på brottslingarna, istället för en, så är problemet löst.
  Ingen människa klarar av två hundar (som hetsar varann) som hänger i ben och armar.

 5. Enligt islam, är hundar HARAM, dvs religiöst smutsiga, så det betyder att hundar inte har ett livsberättigande. Guden Allahs vilja är att hundar INTE ska existera.

 6. Det finns och har funnits kriminella politiker också.
  Det finns alltså en grogrund för att bli kriminell.
  Så inte undra på att andra också blir kriminell.
  Jag står fast vid att ingen föds kriminell ,det blir man av någon anledning.

 7. Något har skett men ni har ingen aaaning om varför. Kan det ha med att invandring att göra kanske?? Att människors empati för djur avtar med breddgraden är väl ganska välkänt. Ju lägre breddgrad ju lägre empati.

  • Precis så är det HandsomeHank. Empati för djur är obefintlig i länder där européerna inte utgör en majoritet. Av erfarenhet vet jag att empatin för djur växer ju mer norrut man kommer i Europa.

 8. I de delar av världen som huvuddelen av migranterna till Sverige kommer ifrån har en hund inget värde och ordet ”hund” används som allmänt svärord.

  Den som studerar namnlistorna för svenska fängelser ser att majoriteten där numera har utländska namn och har denna uppfattning om hunden med sig hemifrån.

  I dessa områden är hunden inte ”människans bästa vän” utan antingen något man kan behandla hur som helst eller tillreda till en måltid.

  Givetvis får de svenska tjänstehundarna lida svårt för denna ”kulturskillnad”.

  USA gör rätt, våld mot polishund är detsamma som våld mot polisman.

  Se där Annie Lööf/C landsbygdens riddare.

  Något för dig att ta tag i.

  Kanske släpper du fram Stefan Löfven om han lovar att ändra denna lagstiftning.

 9. Fruktansvärt vad brutala de äldre etniska svenska männen blivit, först alla våldtäkter mot flickor/kvinnor, men nu har de börjat begå våld mot hundar också.

 10. Många gånger så har hunden även munkorg när hundförarkräket släpper den.
  När så är fallet så hoppas jag att polisen i fråga själv blir brutalt misshandlad/ihjälslagen och inte får någon som helst hjälp ifrån sina värdelösa kollegor.

  Ursäka men mitt förtroende och respekt för hela den svenska kalle anka polisen är helt bortblåst efter alla incidenter de senaste åren, Inte minst avrättningen utav Eric Torell.
  Ta ifrån idioterna hundarna, Har dom inte ballar nog att våga ta tag i problemen själva så skall dom inte ha hundar heller. Hundarna är inget jävla ”cannon fodder”.

 11. Blir polishunden angripen borde hundföraren genast använda sitt skjutvapen mot angriparen. Ett skott i knäet skulle sitta fint.

 12. Ju längre man försöker bekämpa våldet av alla slag, blir det tydligen ännu mer och grövre.
  Varför inte bekämpa de makter som föder våldet??
  Då kan det ju börja minska, våra fängelser räck tydligen inte och dyrt blir det också.

  • I socialdemokratiska sverige skyddar man alltid brottslingen. Sorgligt.
   Men kanske skall vi följa ditt råd, för djurens skull om inte annat.

 13. Är inte polishunden polismannens kollega? Då skyddar och hjälper man väl sin kollega i nöd. Använd vapnet och sikta högt.

 14. Kanske dags att pensionera alla polishundar och låta de få leva ett bättre liv.
  Ser inte att det är moraliskt försvarbart att skicka fram hundar med alla risker det innebär, lite hjärta kan man ju ändå kosta på sig..

 15. Medan en 82-årig kvinna döms för hets mot folkgrupp efter nedsättande nätkommentar om muslimer, slipper dessa fruktansvärda djurplågare undan med påföljden skadegörelse.

  Denna typ av brutal misshandel av hund ska givetvis gå under brottsrubriceringen ”våld mot tjänsteman. Hunden gör jobbet den är tränad till – att sätta fast brottslingar.

  Djurplågarna ska ha långa och kännbara straff…

  • När man skriver om nyheter som denna kanske man samtidigt skall länka och jämföra med ett liknade brott som begåtts av en arabafrikan, så belyser man tydligare hur politiskt styrda våra domstolar är och att lagen inte är lika för alla.

 16. Vidrigt, ja vi bör följa USA i att de som begår våld mot polishundar skall straffas hårt, men också att våld mot poliser skall bestraffas som i USA, annars får vi aldrig rätsida med de löfvenska barnen.

  Det börjar samtidigt bli fullt på fängelserna, så istället för att släppa ut kriminella pga platsbrist bör vi skyndsamt för allmänhetens bästa bygga en massa nya fängelser, och då av enkel modell utan onödig lyx, men kanske med tvingande dagliga sfi utbildning och studier i Svenska seder och bruk…

  Villken politiker vågar sätta ner foten och bli Sveriges nya statsminister som styr upp landet ur avgrunden.

 17. Hundarna har inte bett om en MENA invation.

  Hundarna ska inte behöva drabbas av maktelitens värdegrunds hysteri.

  Tag hundarna ur tjänst omedelbart.

 18. Om en hund (oavsett vad den jobbar som eller ”för nöjes skull”) biter i mig så kommer jag också att försöka skada eller döda den.
  Jag blev biten av en väktarhund som smet ur en hundgård
  (Svensk Schäferhundsvakt Adler Salvius Väg Tullinge 1967) när jag var 13 år och det ska aldrig ske igen!
  Om jag vore kriminell så skulle jag också försöka undvika att bli biten.
  Så man får vara glad att man inte bor i USA där polisen troligen skjuter mig på plats eller så döms man till döden för man gett sig på en ”polisman”

  • Nä de skjuter dig inte till döds i USA, de låter hunden få arbeta och ger du dig på den så låter de hunden få tugga en stund efter att de satt handfängsel på boven. Helt okey.

   Har själv blivit biten av en schäfer för en massa år sedan, så farligt är det inte om man inte börjar fajtas, blev senare kompis med kompisens hund… Minns att jag hade 4 hål i låret.

   • Jag blev också biten av en skendräktig tik, men det fick mig inte att sluta tycka om vovvar. Man skall helt enkelt inte vara påflugen när man möter hundar man inte känner.

    • I mitt fall (som ungdom då) så hade kompisen stängt in sin halvvilda schäfer i köket, sen kom hans mindre smarta farsa och öppna dörren, när hunden såg mig så var det en direkt luftfärd på några meter med öppet gap mot mitt ben 🙂 Men visst gillar jag hundar idag, men föredrar katter…

 19. Svensk lag finns den? Eller är det bara ett spel för galleriet? I Sverige adderas inte de olika brott, man tar bara det grövsta…..är det ännu ett område i den svenska kulturen som är ohjälplig efterblivet?

  • Varför inte sätta ett skott i pannan på våldsverkarna. När polismän blir attackerade skjuter de i självförsvar, varför inte göra detsamma om hundkollegan blir hotad till livet!?

   Tar skottet rätt blir det dessutom bliilgare för samhället, slipper rättegångar mm. Bara kostnad för grävmaskinen!

 20. En polishund bör absolut räknas som en ”tjänsteman”. Att ge sig på en sådan med kniv och hammare borde absolut räknas som våld mot tjänsteman, om inte mordförsök.

  • Varför införs inte detta i Sverige när andra länder har det?
   I dagens Sverige borde varken hundar eller hästar få användas när det gäller grovt kriminella invällare.
   Då gäller endast skjutvapen.

 21. Hästar som våldtas och hundar som knivhuggs.

  Ska djuren behöva ta del av den påtvingade mångkulturen också.. ?

 22. Anni Lööf påstod nyligen att invandring är en resurs.
  Hon har rätt i att i vissa branscher skapas ny jobb, som i socialtjänsten, rättsväsendet och vården.
  Ny ser vi att även veterinärer får mer att göra.

  • Att ta krafttag mot invandrarkriminaliteten vore en prestigeförlust för nyliberalerna / marxisterna! Erkänner man att invandringen är ett problem så ger det SD fler väljare!

   Förr eller senare hinner verkligheten ikapp för törnrosa-svenne!

  • Det är uppenbart att du uttalat dig ironiskt och det med all rätta! Svensk rättskipning är ett hånskratt mot alla offer vare sig det är poliser, deras fina tjänstehundar eller vanliga privatpersoner.
   Nej, bort med allt som heter straffrabatter! Lägg ihop strafftiderna för varje enskilt brott och brottslingen ska sitta av var enda minut. Dessutom ska straffrabatten på avsuttna två tredjedels strafftid också tas bort – 100 % ska de sitta så vi blir av med dem på våra gator och torg.
   Det är ett hån mot alla oss som är laglydiga och försöker följa våra lagar och regler; att ju grövre brottsling man är ju mera rabatter ska man få.
   Var sjutton har våra lagstiftare fått detta idiotiska ifrån? Det strider mot alla rättsuppfattning!
   Vilka sabla blötdjur – och det är därför inte så konstigt att den övriga världen skrattar åt oss – Die Dumme Schweden!!

 23. Vet inte om detta är sant men det sägs att polisen har vapen. Att vapnen inte används kanske beror på miljön för krutet blir orena avgaser o kulan kan förgifta marken för gråsuggor o daggmaskar.

 24. 7-klöverns politik är orsaken till det brutalare och ökade samhällsvåldet. Det kommer att bli ännu värre så länge 7-klöverväljarna är i majoritet.

  • I min sinnesvärld går de orena ”djuren” på två ben, kräver bidrag och uttrycker gutturala skrän på haschlabaschla.

 25. Tunn, ringbrynje-skyddsväst för hund, finns det inte? Och straffen för att ge sig på polishund kan väl justeras, så att påföljden blir ungefär samma som om någon ger sig på polisen? Eller anses förövarna ”straffkänsliga”, så det går inte?

 26. Denna samhällsutveckling är en konsekvens av ”Det politiskt korrekta samhället”, som både det politiska
  o det mediala etablissemanget ställt sig bakom.

  Samhället som tagit fram av politiskt o ideologiskt handplockade ”forskare o experter”.

 27. Låt Polisgrisar ta över.
  Det får Musse Pigg att springa ihjäl sig.
  Enda utgiften för samhället är en faktura från Fonus.

 28. Förbannade jxvla idioter. Fattar dom inte att dom har tagit hit en annan kultur som har en annan syn till djur. Människan är en högre stående varelse som kan hantera djur hur man vill. Det här lärde jag mig för över tjugo år sedan i Södertälje. Är det till och med naiva idioter i polisen högre upp. Likadant hålla på med hästar i det här moderna samhället gummikulor o vattenkanoner gäller. Det här gör mig riktigt förbannad.

 29. Polishundens utbildning finansieras med skattemedel. Vovven är alltså statstjänsteman i tjänsten. Hoppas innerligt att hunden omfattas av tjänstemanna skyddet. ( om der finns kvar). Ett jävla svineri på ren svenska att ge sig på en hund på detta viset.

  • jag håller med dig till hundra! Det enda problemet är att djur i lagens mening utgör lösören (saker) och att utifrån deras funktion/arbete tilldela dem mänsklig juridisk status skulle öppna upp Pandoras box så att säga.

   Sen tycker jag att hund och katt som i århundraden har utgjort våra sällskapsdjur borde få en säregen status likt den de fått i Frankrike. Att slå sönder någons vas (lösöre) kan man knappast likställas med att slå till någons katt/hund (lösöre) med en hammare.

 30. Amerikanarna adderar dessutom brotten.
  Och i precis när det hetter till, strax innan gripandet, kan man på få minuter av omdömeslöshet dra på sig en JÄVLA massa.
  Ex, står där 8 Poliser och man avlossar ett vapen i den riktningen adderas 8 mordförsök uppe på det buset man först hittade på.
  Det kan alltså gå väldigt fort utför om man inte håller tungan rätt i mun.

  Svenska lagar är ju anpassade av och för milda nordbor som råkar kliva snett ibland, inte för kriminella! 😂

 31. Ge fan i att skicka oskyldiga hundar på invandrade kriminella (muslimer), ni har ett vapen som heter pistol använd den i större utsträckning.

  Skicka hundar på kriminella invandrare och skjuta verkanseld på förståndshandikappade Svenskar….nåt är helt åt helv*te fel här.

 32. Varför hålla på och kladda med hundar vid skarpa insatser ? Hunden kan användas när man ska spåra och leta,Inte om man ska gripa någon eller så.

 33. Det finns ett fundamentalt juridiskt problem i vår lagstiftning, och dess syn på hund och katt. För många utav oss så ser man hunden/katten som en familjemedlem som man respekterar och älskar av hela sitt hjärta.

  Att likställa dem vid lösören (saker) i juridisk mening känns inte moraliskt försvarbart. Jag förstår att det kan vara problematiskt att ge dem samma status som människor i lagen, men något mellanting mellan en sak och en människa torde det finnas utrymme för.

  Faktumet att dessa kriminella enbart får skadegörelse för att knivhugga en polis hund utgör inget annat än en parodi, och belyser bara hur långt ifrån lag och ordning vi har hamnat i vårt avlånga rike.

  • Rättsrötan är total.
   Vi är inte långt borta från anarki på gator och torg nu.
   Landet håller på att förvandlas till de shitholes invällarna påstår sig ”fly” ifrån.
   Om det nu är så synd om dem hemma varför gör de då allt i sin makt att förvandla vårt land till en avbild av dessa shitholes?!?

 34. Stackars hundar, stackars människor! Stackars oss alla! Och från och med i dag antar jag att vi inte får kritisera de invandrare som våldför sig för oss. Det finns för övrigt invandrare som kallar oss svenskar för hundar och som går lika hårt åt våra hundar som oss.

 35. Stackars fina polishundar, att tvingas möta sådana avskum i ert arbete! Polishund i tjänst borde ha samma status som hundföraren.

 36. ”våld mot tjänsteman” – det är vettigt, döm dem för mordförsök => ett antal år tukthus och sedan livstids utvisning

 37. Samma med så mycket annat, t.ex. s.k. ”bilmålvakter” låltes hålllas i ålratal istället för beslagtagning och försäljning av bilarna för att täcka böterna etc.

  • För att inte tala om knarklangarnas släktingar som kan fortsätta leva det goda livet på de smutsiga pengarna även om huvudmannen får en skattebetald weekend semester.

 38. Ta hundarna ur tjänst. Dom ska inte behöva lida på grund av våra politikers massinvandring ifrån MENA länderna.

  Tag hundarna ur tjänst omgående.

 39. ”svensk rättspraxis är att inte addera strafftider, utan bara döma till påföljd för det grövsta brottet”

  Ja det gäller ju att vara snäll mot de som inte sköter sig…

 40. Knappast konstigt när man massimporterar djur- och människoplågare på löpande band. Endast idioter är förvånade över samhällsutvecklingen.

 41. Och vad har polisen gjort ?? Vägrat koda 291 ? Ställt ultimatum till politiker ?? Strejkat ?? Vägrat springa runt benen på Reinfeldt & Löfven regimerna ? Har polis krävt att ingripa mot riktiga brott och kört HMF anmälare på porten ? Polisen Ted som knivhöggs i nacken av en asylmissbrukare – har det fått kollegerna att bli vettiga och förnuftiga ?? Har polis valt vettiga kolleger till fackliga företrädare ?? Varför låter sig polis företrädas av små PK tjejer i hästsvans ?? Inte ens när ens bästa vän massakreras verkar man kunna agera på ett vettigt sätt.

 42. Träna upp 200 kilos vildsvinsgaltar istället, då får buset lite att bråka med. Det är dom själva som sett till att hundar inte räcker till, så dom ska inte gnälla när en galt kommer ångande efter dom

  • Oj , shit . . Jävlar . . En skitförbannad galt springer rakt igenom stängda dörrar så glas och träflisor ryker omkring 😱

   • Det som är bra när dom blir ca 200 kg, då blir dom lite mer tåliga mot stryk. Slå dom med hammare, och du blir slarvsylta. Stick dom med kniv, och du blir slarvsylta. Det räcker inte med att skada den, den blir bara grinig som fan. Du måste döda den med en gång för att inte bli slarvsylta, och det är inte alltför lätt att ha ihjäl den på en gång utan kunskap och i en stressad situation

 43. Man borde räkna polismannen och hunden som en enhet. Att då attackera hunden är lika allvarligt som att attackera polismannen. Men i Sverige ger man alltid de kriminella alla möjligheter att undgå riktig bestraffning.

 44. Man får sätta på hunden en väst så att även polishunden kan klassas som uniformerad polis i tjänst , på detta så ska poliserna få rättigheter samt skyldighet att ge verkanseld mot gärningsmän som angriper poliser på farligt och dödligt vis . . Gäller även polishunden !

  Då är det inte en lek längre då GM riskerar att dödas för en hunds skull !

 45. Vore bättre om hundarna tränades att få omkull brottslingen på marken,som det är nu tränas hundarna att bita tag i en arm och hålla fast vilket gör att brottslingen har en helt fri arm.

 46. Humanitet, tolerans, empati och ökad förståelse är vad som tagit oss hit, detta leder fårskocken till ättestupan!

  .

 47. ”Kriminella utsätter polisens hundar för allt brutalare våld”

  ”- Det våld som hundarna utsätts för har blivit betydligt mer brutalt på senare tid”, berättar Glenn Andersson

  Jag tror helt enkelt att det beror på ökad anmälningsbenägenhet.
  Hundar har helt enkelt blivit mer varse om sina rättigheter, och anmäler i högre grad än tidigare…..Det är därför statistiken ser ut som den gör.

  • Nej det är politikernas fel.
   Använder polisen vapen så blir dom anmälda.
   Förstår inte varför polisen skall ha vapen som inte kan användas??

   • Man kan ju gå ut till allmänheten med sanningen och fakta och inte vänta i 20 år när man ser var det barkar hän. Så kanske folk kan rösta på partier som vill förändra samhället till det positiva istället för att fortsätta rösta på de partier som demonterar landet fullständigt. Polisen har stor skuld för den situation man befinner sig i nu. Klart att dom kan använda tjänstevapnet när dom blir attackerad av en beväpnad galning.

 48. Efter att ha varit ute större delen av dagen så såg jag fram emot Samnytt och de som kommenterar här (i stort), bara för att direkt börja att må illa och nästan gråta…Jag har haft förmånen av att få växa upp med hundar, främst schäfrar, men också whippets och greyhounds från tidigt 1958 till slutet av -70-talet, och en bättre vän än en riktigt gedigen hund, det står inte att finna. Hur en ”människa” ens kan fundera på att skada en så fantastisk varelse som en ”normal” hund, ledar- och sökhundar och i detta fallet hundar för att upprätthålla ordning samt skydda en medmänniska som utför ett arbete; fullständigt obegripligt för mig! Jag mår så oerhört illa av fotona, så jag stannar bara en handfull minuter till bland mina Sverige-vänner – må allt gå er väl i mörkret! Leve Sverige och de som står för det! Mvh Tony, GBG

  • ”Hur en ”människa” ens kan fundera på att skada en så fantastisk varelse som en ”normal” hund, ledar- och ….. osv..osv

   Om vi vänder på steken och säger så här.

   Hur kan man tvinga en hund (djur) att riskera sitt liv för en mänsklig drift att ej följa lagar mm.

   Om Homo Sapiens begår brott och skall tas om hand, så är det enbart ett jobb för just andra Homo Sapiens.

   Dvs. det är inte ett djurs skyldighet att ingripa i en Homo S. värld med livet som insats.

   Vapen är till för att användas och skall avändas…..Brottslingen som knivhögg hunden tycket ju att det skall användas. So what?

   Det är fegt av människan att använda sig av ett djur som är tillgivet som ett barn, för sådana uppdrag.

   Genast så får man svaret: men de är nyttiga för eftersök , narkotika mm.
   Ja, där är inte risken så markant men till en viss gräns

   Har man tagit på sig ett polisjobb så har man även axlat uppgiften att slåss och ibland för livet….alternativet är att välja ett annat lugnare arbete..

   • Framförallt bör vapnen användas mot rätt klientel, inte mot en synligt förståndshandikappad svensk utan mot de som lider av bristande IQ pga systematisk och kulturellt betingad inavel.

  • Jo, men man kan inte direkt applicera svensk kulturell identitet och därmed sammanhängande normativa etik på alla brottslingar.

   Man behöver ibland översätta mellan kulturella skillnader.

   Varför var det inte så här i Landet Sverige, men pågår i EU-delstaten Sverige?

  • Tyvärr är det en mörk tid vi lever i ur många hänseenden, och det kommer inte ljusna nämnvärt även när vi går mot ljusare årstider.
   Ett compact mörker kommer att lägga sig över stad och land.

 49. Vet man om polisen använder munkorg på vovven för att inte skada vårt nya bus , skulle inte förvåna mig ett dugg ,,,

  Är du nöjd nu Reinfeldt, står du i fönstret o tittar ut över Stockholm o trivs . eller sitter du i soffan o läser kontoutdrag ,, fyy faan va du förstört

 50. Frågan är varför lagstiftaren inte ändrat tjänstehunden till att jämställas med tjänstemannen. Löfven, jag frågar dig ….- diìii daaaa, allas lika värde, mitt Europa bygger inte murar, vi ställer inte grupper mot varann, vi i socialdemokratin står upp för asylrätten, a-mått på svetsen 4mm. Mina svetsarhanskar är varma.

  • Fila brasileiro är framavlad för att söka förrymda slavar.
   Borde fungera på det här klientelet.
   Sen finns det en anledning till att Sovjet valde Kavkazskaja Ovtjarka till muren. Stor, stark, orädd, smärttålig och klarar de flesta klimat.
   Vet åtminstone en kennel i Tjeckien där polisen kan införskaffa lämpliga tjänstehundar.

 51. Ironi i tragisk bemärkelse. Polisen kan inte längre använda hundar när det är derby i fotboll. Dvs när hundarna behövs som mest går det inte.

 52. OT. ”Ensamkommande ” prostituerar sig för en säng för natten, men vilka är köparna?
  Text TV.114
  Ensamkommande fast i prostitution
  Flera frivilligorganisationer larmar
  om att allt fler unga ensamkommande
  prostituterar sig för att få tak över
  huvudet, enligt SVT Nyheter Skåne.
  -De ser ingen annan lösning. De saknar
  boende, det börjar bli kallt och de
  behöver någonstans att sova, berättar
  Mira Björkegren från Ensamkommandes
  förbund i Malmö.
  Även Röda korset har noterat utveck-
  lingen. Det är framför allt unga män
  som säljer sex i utbyte mot boende.
  Malmö stad säger att insatser finns för barn och unga som saknar boende.

  • nåja..

   för det första så får nyadeln o nysvenskar boende…!!!!
   det är bara svenskar som inte får det!!! dom får tält ist…
   det är bara kåta batikhexor som passar på!!!

  • Kan köparna vara de samma personerna som vurmar för att männen skall komma till landet. Det naturliga vore ju annars att försöka att hjälpa kvinnor och barn som alltid är värst utsatta. Det är ingen som slåss för deras välmående, konstigt.

 53. Sverige har blivit en tummelplats för kriminella från alla länder, låga straff, dålig kontroll av vapeninförseln, få poliser och ett bekvämt liv som fångar. Att såra polishundar är en maktdemonstration från dessa. 7 klövern har verkligen bjudit de kriminella till dukat bord..

  • Paradiset för all världens avskum, de vallfärdar i massor.
   Och Annie har lämnat in önskelistan om 30 miljoner till hos Tomten.

 54. så är det när man mördar handikappade svenska barn.. samtidigt som man bjuder på kaffe o bulle kriminella !!!

  så den där bussen vid nordstan som skulle bjuda skoltrötta barn på en macka.. för att dom inte ska vara stökiga… gick inte som planerat ellerhur???

  så polisen får väl skylla sig själva.. o sluta utsätta hundar för fara!!!!

 55. Tyder inte detta på behovet av någon form av ”djurfack” hos polisen, där man gör allt som tekniskt är möjligt för att skydda hundarna undan våld? Djur är inte bord eller stolar, och en polishund borde närmast ha samma juridiska ”status” som en människa.

 56. SD är dåliga på att utnyttja människors mån om djurskydd. För massor av människor är det en av de viktigaste politiska frågorna. SD är också mer än andra partier i ett stort behov av mjuk framtoning. Massor av unga tjejer skulle inte hata SD så mycket som idag om de bara visste att SD är deras parti för djurskydd!

 57. Varför skjuter inte hundföraren helt sonika GM när denne når fram och ser kniven. Det ligger närmare till hands än att skjuta handikappade med downs syndrom.

 58. Polishundar bör definitivt ses som tjänstemän och straffet ska bli därefter. Vidare bör hundföraren eller annan polis få överta ”tjänstemannens” nödvärnsrätt och alltså kunna bruka en ansenlig mängd våld för att försvara hunden. Om en troende muslim ger sig på hunden bör det därutöver betraktas som ett hatbrott då dessa anser att hundar är orena djur.

 59. Gå heller over til å bruke skarptrente Dogo Canario som jobber to og to. En Shäfer er en lett match for en med våpen men to stk Dogoer så blir det full overgivelse på stedet.

  • Javisst det är vår bästa vän. Totalt lojal. Mespolitikerna bara sitter där och läser samma nyheter som vi. ”Aaah det är farligt det här. Farligt!”

 60. Den som attackerar Polisen eller för den delen blåljuspersonalen attackerar den Svenska Staten.
  Och den som attackerar staten förverkade sin rätt att vistas i Sverige.
  Så Polisen, haffa dem, på båten med dem och utvisa för livstid – om ni vågar!
  Men det vågar ni inte. Ni vågar ingenting utom jaga mopedister och bilister som körde 4 km för fort.
  Det vågar ni. Men annars vågar ni ingenting efter Eliassons gärningar, så vad har vi er för?

  • Tycker det är sorgligt att du attackerar polisen.
   Dom är bara ett verktyg för politikerna, och har inte de resurser som krävs
   för det du vill.
   Men det du vill är ju befogat, men då måste politikerna ändra sig.

   • Sant – men Polisen är också – även om dem är verktyg – tänkande människor.
    Att ”jag lydde bara order” duger inte längre.

    • Visst finns det ett problem, men man måste lösa problemet
     som gjorde att det blev ett problem, annars får man tillbaka samma problem i framtiden.

     • Polisen har valt sida.Den är inte din,eller min. Tror du annat är du både blind döv och djupt naiv.

     • Nu är jag inte religiös och tror, jag vet att det problem som finns är betydligt större än GUD, och kan bara lösas av politiker. Eller varför inte som dom gula västarna i Frankrike.

   • Politikerna kommer inte att ändra sig.
    Men om polisen känner att de har folket med sig så kanske de kan få fram kulorna och ryggrad igen.

  • Javisst så fort det finns invandrargäng i närheten så blir allt så oerhört försiktigt. ”Det kan ju bli upplopp.” Hemskt otäckt! Detsamma sker i England. Polisen mesar till om unga invandrare finns med bland misstänkta förövare.

  • Det är lite enklare att hämta in en rånad 82 årig dam eller en gruppmobbad 15 åring grabb för HMF när de sagt ”N-ordet”! Ta en kaka till konstapeln….

 61. Det är dags att utbilda tjänstegrisar! Nackdelen är att de växer snabbt och blir stora.
  Fördelen är att de klara att lägga ner en ogärningsman. För gott!

 62. Vad sägs om att ha flockar. Typ 5-6 stycken som jagar och tar den misstänkte till våld så får flocken fria tassar och käftar. Alla har rätt till nödvärn. Även hundar.

  • Då klassas det som mer våld än vad nöden kräver, och polisen blir själv anmäld.Sunt förnuft är bäst, men det inser inte de styrande i Sverige.

 63. Det handlar inte om att dom kriminella sandapaorna blir angripna av hundarna.Det handlar om det muslimska hatet mot människans bästa vän,oavsett situation.Den är rotad.Precis alla hundar kan när som helst drabbas av sandapans mentalstörda hat och galna vrede.Noll impulskontroll gör inte saken bättre.

 64. Polisen borde tala ur skägget och säga som det är någon gång. Berätta vilket klientelet är, annars kan ni ta skiten. Blir så trött på dessa toffeltassande figurer som inte säger som det är bara för den stora rasiststämpeln. Lider med de hundar som inte har bättre förare som verkligen står upp för sin kamrat. Avskyr samtliga som skadar djur.

   • En ovtjarka är duktig på att knäcka ben.
    Knaster, knaster sen är vandrande pinnen från Afrikas horn historia.
    Men även brosk från ryggradslösa kameljockeys tuggas snabbt igenom.

  • Det finns ju tjänstevapen.
   Polisen kanske skulle använda detta på kriminella istället för att skjuta ihjäl personer med downs syndrom och leksakspistol.

  • Reinfeldts konto?
   Kan nog säkert säga att det inte finns något ”mottagande samvete” för det kontot…

   Reinfeldt bryr sig varken om gruppvåldtäkter på småtjejer eller skjutningar i förorterna.

   Öppna era hjärtan förfan!

   För kniv och skottskador. Bokstavligen.

  • Javisst, det var uppenbart redan på mitten av 80 talet att vi bara byggde upp ett större och större problem. Toppolitiker som sedan dess inte har uttryckt att detta måste stoppas, har ett delat ansvar för alla offer, från förda politik. Mysiga företrädare landet har haft, eller?

 65. Men jag antar att djurens rätt-muppar inte har någon åsikt om det här…? Att laglydige Johnny äter bacon till middag är långt mycket värre.

 66. Sluta skicka in hundar i farliga situationer om ni inte värnar om dom.Utnyttja inte deras lojalitet om ni inte kan garantera deras säkerhet.Djur har ett värde,dom ska behandlas med respekt.Skadar du min hund så ligger du väldigt illa till.

  • Javisst de har väl tårgas och batonger. Nyttja dessa och speciellt rikligt, mot de som är notoriska våldsverkare och samhällsförstörare.

  • ”Sluta skicka in hundar i farliga situationer om ni inte värnar om dom”

   Menar du inte
   ”Sluta skicka in hundar i farliga situationer om ni VÄRNAR dem

   Har du inte förstått att hundarna används för att skydda liv i farliga situationer?
   ”man är mer villig att offra en hund än en polisman”

 67. Att utsätta barn och djur för våld är det fegaste och lägsta en människa kan göra. Deras agerande bevisar att de har förverkat sin rätt till både rättvisa och respekt.

 68. Djuren ska inte behöva lida på grund av PK elitens värdegrunds hysteri.

  Hundarna har ingenting med det att göra !!

  #protectthedogsnow

 69. Ja det är för länge sedan bevisat; Svenskarna är alldeles för snälla för att förstå hur man hanterar, denna nya sortens vilddjur. En slags vampyrer som suger musten ur varje land de vistas i. Inklusive sina egna avskräckande länder. Nu är de här och dagligen jobbar på för att även vårt land ska bli ett misslyckande.

 70. Dags att börja använda Kavkazskaja ovtjarka i tjänsten.
  Finns en anledning till att man använt dessa under mycket lång tid i Georgien och Armenien, kolla vilka de har som grannar.

 71. Det som har hänt är att det kommit en kultur som inte gillar hundar, katter m.m. Inte så konstigt egentligen. Tycker en inbrottstjuv om vakthundar? Nej. Det gör inte en ökentjuv heller.

 72. Det finns bara en slutsats att bestämma om AVVECKLA MÅNGKULTUREN!
  Den som vill behålla den tycks lida av morbida tankar och värderingar!

LÄMNA ETT SVAR