För ett par dagar sen intervjuade SVT kriminologen Leandro Schclarek Mulinari i ett inslag om polisens kontroller i så kallade utsatta områden. Man menade då bland annat att polisens metoder mot kriminella kan minska förtroendet för myndigheten. Mulinari bor tillsammans med den vänsterextrema polishataren Athena Farrokhzad.

När polisen går hårt mot hårt mot kriminella så drabbar det mycket bredare vilket i förlängningen får konsekvenser, menade Leandro Schclarek Mulinari i SVT-inslaget.

– Polisens arbete är jättekomplex och vi har allvarliga problem med skjutningar i Sverige. Men vi behöver ha en polis som kan genomföra det här arbetet på ett demokratiskt sätt. Där behöver polisen i Sverige bli bättre på att ta kritik, säger han.

Samma SVT-journalist hade samma dag skrivit att polisens krafttag mot gängen upplevs kränkande av boende i utsatta områden.

På samma adress i en Stockholmsförort som Mulinari är skriven är även Athena Farrokhzad folkbokförd. ”ACAB” är en vänsterextrem fras som står för ”All cops are bastards”.

I sitt kritiserade sommarprogram i SR P1 2014 citerande hon bland annat det så kallade SCUM-manifestets författare Valerie Solanas. Hela 70 anmälningar gjordes mot programmet, utan att det fälldes på någon punkt.

Mulinari har vid en närmare granskning en lång historia av ett problematiskt förhållande till polisen.

Polisen Fredrik Kärrholm, med en master i kriminologi, är en av de som kritiserat Mulinari.

Tidigare i år rapporterade SVT om ett nytt projekt i regi av Stadsmissionen i Skåne där Mulinari ingår med syfte att stoppa ”rasprofileringen” man menar pågår.