ein jonsson (1)

Skärmbild SVT Play

Inrikes

Kritik mot SVT: Reporter hade svårt att hitta Duda-supporters trots att han fick över 50 procent av rösterna

Publicerad 7/13/2020
Annons

SVT är återigen föremål kritik. Denna gången handlar det om deras rapportering inför det polska presidentvalet som hölls under söndagen. Inför första valomgången rapporterade SVT:s reporter att det var ”jättesvårt” att hitta någon som röstade på Duda. Nu ifrågasätts ånyo vad som uppfattas som SVT:s politiska vinkling.

Det var den 28 juni som SVT rapporterade om den första valomgången i det polska presidentvalet. Där visade det sig att valet inte kunde avgöras utan gick vidare till en andra omgång, där Andrzej Duda från konservativa regeringspartiet Lag och Rättvisa igår vann.

LÄS MER: Nationalkonservativa mot seger i polska valet

Men i SVT:s rapportering uppmärksammas nu en sekvens där reportern Elin Jönsson påstår att det var ”jättesvårt” att hitta väljare som röstar på Duda. Detta trots att han vann valet med cirka 51 procent av rösterna.

Till bilden som nu sprids på nätet hånar folk SVT och menar att detta återigen är ett tecken på SVT:s vänstervridning.

Facebook-sidan I allmänhetens tjänst – granskning av public service uppmärksammade det och skrev sarkastiskt om ”SVT letade möjligen på fel ställe”?

Dudas seger klar ➔ SVT letade möjligen på fel ställe?Polens sittande president vinner med 51,2 procent av rösterna.(bild från SVT Rapport i samband med första valomgången)

Posted by I allmänhetens tjänst – granskning av public service on Monday, July 13, 2020

Kommentarerna är mycket kritiska:

En person spekulerar i om SVT har världens sämsta reportrar eller om det helt enkelt är så att de är partiska:

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
841Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons