amanda lind hot

Amanda Lind. Foto: pressbild

Inrikes

Kulturministern fördömer hot mot lokaltidning – ingen reaktion på dödshot mot Samhällsnytts journalist

Publicerad 11/21/2019
Annons

Kulturminister Amanda Lind (MP) går ut till lokaltidningen Spegelns försvar efter att tidningen mottagit hot. Hon säger att hon blir ”starkt oroad”, enligt Kvällsposten som skriver om hoten. Samtidigt har varken Kvällsposten eller Amanda Lind reagerat på dödshoten mot Samhällsnytts journalist.

Kvällsposten rapporterar om de hot som ska ha riktats mot en lokaltidning i Staffanstorp med namnet Spegeln. Enligt chefredaktören utsätts personalen för hot så snart de ställer kritiska frågor till kommunledningen, som styrs av M och SD.

Lind knyter sedan av någon anledning hoten till frågan om TV-skatten, och SD:

– Jag är oroad över utvecklingen vi sett på sistone med hot och hat mot journalistiken och partier som SD som går in och petar i journalistiken och vill dra ner på Public Service, säger hon till tidningen.

Ministern säger också att hon ser ett växande förakt mot fria medier och vill att skyddet för journalister som utsätts för hot och hat stärks.

Ingen reaktion angående hoten mot Samhällsnytt

Men ministerns omtanke om fri media och journalister verkar inte sträcka sig till Samhällsnytts medarbetare. Varken hon eller någon annan i regeringen har reagerat på de dokumenterade och grova hot som vår journalist Simon Kristoffersson utsattes för alldeles nyligen.

LÄS ÄVEN: Samhällsnytts journalist utsatt för mordhot från kriminella: ”Jag ska avrätta dig iskallt”

Vi söker kulturministern och har ställt följande frågor:

1) Varför har kulturministern inte reagerat på de dokumenterade och allvarliga hot som riktats mot Samhällsnytt och vår journalist Simon Kristoffersson?
2) Finns det någon anledning till att ministern kommit till Spegelns försvar, men inte Samhällsnytts, trots att Samhällsnytt är en mycket större tidning, med fler läsare och större påverkan i samhället?

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
584Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons