tant-kvinna-senior-operation-sjukhus
Inrikes

Kvarglömd nål från operation hittades i kvinnas mage efter 50 år

Publicerad 4/15/2021
Annons

Nålen hade förmodligen glömts kvar efter en operation som utfördes på 70-talet. Den upptäcktes efter att kvinnan haft ont då hon varit ute och gått.

I nästan tio års tid har kvinnan känt av smärtan i buken men då hon sökt hjälp har läkarna inte hittat något som kunnat vara orsaken. Då smärtan för någon månad sen blev värre gick kvinnan till sin vårdcentral där man skickade vidare henne akut till länssjukhuset i Trollhättan.

En skiktröntgen visade att kvinnan hade en nål i magen varpå personalen frågade ifall hon nyligen varit på akupunktur, vilket hon aldrig varit.

Kvinnan tror att nålen glömdes kvar från en gallstensoperation på 1970-talet. Den ligger strax intill ärret efter operationen.

Blir kvar i buken

På grund av en infektion med varbildning vid nålen blev kvinnan inlagd och efter någon vecka förbättrades läget. Att få ut nålen verkar dock bli svårt, på sjukhuset i Uddevalla som hon remitterats till uppger man att operationen är för stor. Bedöms ingreppet som farligt tvekar hon själv till att operera ut den.

– Jag är ju 75 år. Nu har jag haft den i 50 år, så då ska jag väl kanske klara mig, säger hon till SR P4 Väst.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
827Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons