Kvinna gripen för flera fall av mordförsök – jagade barn på lekplats med kökskniv

Delningar

Vid 19:30-tiden på torsdagen fick de boende på en gård i centrala Malmö påhälsning av en främmande kvinna. Kvinnan var beväpnade med en stor kökskniv och började jaga och försöka hugga de barn och vuxna som befann sig på gården. En kvinna skadades lindrigt. Gärningskvinnan greps och är nu misstänkt för flera fall av mordförsök, bland annat mot flera av barnen.

Den gripna kvinnan uppges vara i 40-årsåldern och okänd för de boende i den fastighet där knivdådet begicks. Polisen uppger att hon inte är känd av myndigheten sedan tidigare men inte var hon är hemmahörande eller vad man tror att hon hade för ärende på brottsplatsen och motiv till dådet.

Mats Attin, som är inre befäl på Malmöpolisen, säger i ett uttalande till Sydsvenskan att platsen för brottet var en innergård med en lekplats för barn. Han uppger att åtta barn, det yngsta fyra år gammalt, och tre vuxna befann sig på gården när kvinnan gick till attack.

Enligt Attin kunde ett regelrätt blodbad undvikas på grund av en av de vuxnas ”fantastiska insats” att distrahera knivkvinnan och slå ned henne till marken.

Polisen vädjar om tips från eventuella andra vittnen till händelsen och hoppas att någon mobilfilmat händelseförloppet. Man vill i så fall gärna få ta del av filmmaterialet för att komma vidare i utredningen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

124 KOMMENTARER

 1. Farligt land Sverige,folk sprängs i luften av handgranater,får sina bostäder besprutade med maskingevärseld och stollar hoppar fram med knivar i högsta hugg.

  • I Malmö å Stockholm ja,men INTE i Göteborg.Vilket msm-media ”glömde” att nämna när det basunerades ut stort i förrgår på nyheterna.

  • Mår man så ”dåligt” att man kan begå denna typ av vansinneshandlingar borde man sitta inlåst. Om hon gett sig på någon ”politiker” hade det varit en sak, men inte småungar.

 2. Sa eller skrek hon ingenting ?

  Var det en batikhäxa som blivit dumpad av en Afghanpojke ?

 3. Ser tillbaks på mitt 50-60 tal med ungdomsglädje då fanns inga överfall i varenda buske, skjutningar på öppen gata,kvinnoöverfall varannan dag,våldtäkter,kast med liten boll av kvinnor från balkonger, vi var helt enkelt ett civiliserat och homogent samhälle med ett folk som förstod vad som var rätt eller fel.
  vilka lät det bli såhär? OCH VARFÖR till vilken nytta.Någon med ont uppsåt ?
  Kan det ha varit kloka politiker eller helt enkelt en samling psykopater med journalist anhang.Gud bevare Sverige ni kommer att ångra er, sanna mina ord

  • ”vilka lät det bli såhär?”

   När började du rösta svenskvänligt? För de som lät det bli så här är varenda individ som lade sin röst på något av de sju förrädarpartierna från slutet på 80-talet till idag, är de som lät det bli så här. Politikerna och ”journalisterna” utnyttjade detta svaga, patetiska folk…men det var det svenska folket som gjorde detta mot sig självt.

  • Fel ord att använda. Du känner väl inte alla etniska svenskar dvs främlingar för dig och jag antar att du inte är fientlig mot dem?

   • De mest korrekta orden för att beskriva inkräktarna kan leda till åtal för ”hets mot folkgrupp”. Det är bättre att då använda citationstecken för att indikera nyspråk. Typ ”romer”, ”främlingar”, ”flyktingar”.

     • Precis. Och sedan finns det ord som inte ens är omskrivningar, utan likt lagen om s.k. ”hets mot folkgrupp” bara är paraplybegrepp utan definition, menade att användas för att tysta meningsmotståndare. ”Värdegrund” är ett, uttrycket ”allas lika värde” (som uppenbarligen inte har något med ursprunget att göra) är ett annat. Vad jag har förstått så har man en bra ”värdegrund” om man stöttar ett folkmord på sitt eget folk, och man ”värnar om allas lika värde” om man vill fysiskt attackera regimkritiker. Logiskt som vanligt från vänstern.

 4. Kan vara en av de många kulturberikade kvinnor som fått för sig att hämnas på sina förövares avkomma.

 5. Hm … väldigt ovanligt att en kvnnna göra så här … droger eller psykiskohälsa …. eller en transvestit eller någon som klätt ut sig till kvinna !?

  • Vem har sagt att det var en kvinna, det var som bäst en människoliknande varelse, vilket kön vet vi inte för personen har inte förklarat hur den identifierar sig själv så eventuellt kan det vara en gråsäl som det handlar om om personen identifierar sig som en sådan.

 6. OT: Aftonbladet (man skriver i Göteborg men inte var … googlar man så är det Atmosfärgata Bergsjön) … är det rimligt att tro på denna förklaring nedan !?

  * * * 1-åring föll från köksfönster – när mamman var på toa

  Den drygt ett år gamla flickan föll från köksfönstret när mamman var på toaletten, uppger polisen.

  I lägenheten fanns även ett äldre par som befann sig i vardagsrummet.

  Medan mamman var på toa klättrade flickan upp på en stol och vidare upp på köksbordet. Hon öppnade köksfönstret och ramlade 10–15 meter ned på en gräsmatta, skriver polisen.

 7. Om vi säger så här, det hände på Bangatan, precis mellan Södervärn och Möllevångstorget …. det räcker för mig att mer eller mindre veta vilken grupp det handlar om.

  Ja kvinnan hette nog inte Charlotta och offerna hette nog inte Lisa, Anders, Emma Hilda osv osv

  • Hahaha! Sant! Det muslimkulturella.. förlåt, ”mångkulturella” Södervärn där 95% av lokalerna i området innehåller verksamhet driven av muslimer. Nope, det handlar inte om Bagdad eller Damaskus, det är faktiskt MALMÖ jag talar om! Wallah, welcome to Sweden! 😉

   • Läs detta så kommer du att smälla av !

    Fy fan säger jag bara … det är ingen hyllningstext om man är svensk i alla fall !!

    * * * Hyllningstext om Malmö sprids över hela världen * * *

    Att tillbringa några dagar på Möllevången erbjöd en oväntad känsla av tillhörighet”.
    Så skriver frilansjournalisten Zaineb Al Hassani om sitt första besök på Möllevångstorget i en hyllningstext till Malmö i The Guardian.
    – Första gången jag såg frukt- och grönsaksmarknaden var jag fascinerad, säger hon.

    Det var fantastiskt för mig att se så mycket som påminde mig om min tid i Förenade Arabemiraten, och om mitt ursprung, berättar hon.

    I sin artikel skriver Zaineb Al Hassani om hur hon blev förvånad över att mötas av skyltar på arabiska och över att man kan köpa baklava i affärerna.

    – Jag älskade hur folk ropade på arabiska på marknaden medan de sålde, säger hon. Efter det där första besöket bestämde jag mig för att jag ville lära mig mer om människorna där och var alla influenser från Mellanöstern kommer ifrån.

    Zaineb Al Hassani undersöker hur invandrare integrerar sig i det svenska samhället, vad de tycker är svårt och vad som har varit lätt. I sin text beskriver hon Möllevången som en plats att känna sig hemma, oavsett var man kommer ifrån.

    https://unv.is/www.expressen.se/kvallsposten/hyllningstext-om-malmo-sprids-over-hela-varlden/

    • Japp! Islamiseringen av Europa skall förskönas via PK-medier så att folk tror sig leva i UTOPIER för att inte kunna inse att de egentligen håller på att bli utrotade i sina ursprungsländer.

    • Det är en verklighetsbild av Möllevången och Malmö sedan flera år tillbaka jag besöker aldrig Malmö nu för tiden det är äckligt där anser jag.

 8. Lyssnade på Ulf Kristerssons tal i dag och där kunde man utläsa att Sveriges alla stora problem beror på den ansvarslösa invandringen. Tror många sverigevänner skulle uppskatta talet! Problemet är bara att dom har noll trovärdighet eftersom det är dom själva som skapat problemen. Deras förra partiledare Fredrik Reinfeldt gjorde upp moderaternas migrationspolitik med Miljöpartiet, bara för att han hatar sverigedemokraterna, och det glömmer vi ALDRIG.

  • Kristersson är Reinfeldt nummer två.
   I Moderaternas nya valfilm är det mest invandrare fast vi bor i Sverige!

   • Det lyser igenom hela tiden, TV intervjuer, reklamsnuttar, det är bara bakom pulpeten på
    V75 man inte lyckats pressa in en invandrare.

  • Det var Reinfeldt som myntade det famösa begreppet ” öppna era hjärtan”. Internet never forget. *** SD 2018 ***

  • De konservativa verkar ha trängt undan de tokliberala i (M). Även MUF som tidigare varit ett drivhus för libertarianer av (C)-typ har ändrat ton och återgått mera till kollektivistisk syn på samhället där alla inkluderas till det allmännas bästa och inte bara öppningar för den grupp som kan tjäna stora pengar. Därmed kommer partiet närmare (SD) ideologiskt.

 9. Var det en privatperson som fick syn på kvinnan och slog ned henne till marken..
  Den personen kommer att få smaka på rättvisan när domstolsförhandlingar går av stapeln.
  Kvinnan med kniven blir förmodligen helt frikänd.
  Jag gissar att straffet för personen som gick emellan, kommer att ses som egenmäktigt förfarande, och då med 6 månaders fängelse.

  • Givet att inte obefogat mycket våld användes så torde handlandet gå under envarsgripande, alternativt övertagen nödvärnsrätt och vara straffritt.

  • Efter vallåkrafallet skall du vänta och se om det dödliga hotet genomföres. Då kan du åberopa nödvärn, kan dock vara svårt att sätta sig till motvärn i det läget.
   Poliser får skjuta i förebyggande syfte om dödligt våld kan tänkas komma. Men oerfarna hjärtsjuka pensionärer förväntas ha lika snabba reaktioner som Lucky Luke.

 10. Denna typ av gärningspersoner brukar få sin påföljd bestämd efter en 4-6 veckor lång rättspsykiatrisk undersökning.

   • Samhällstjänsten består i gullande med barn på dagis. Passar bra som straff i det absurda Sverige efter hon har försökt att strimla ungar i sandlådan med en jätte kniv.

 11. Men integration är väl mot vår grundlag som säger att Sverige ska vara multietniskt?
  Om invällarna integreras blir de ju som oss och då är det inte multietniskt längre.
  Dessutom lär det vara omöjligt att integrera de som inte har jobb och aldrig kommer att få. Inte heller har de någon större längtan att bli som vi, sekulära och kräftätande suputer.
  Du får tänka om från början, Kristersson.

  Edit: jag kommenterade ett uttalande i Twitterflödet intill… Man börjar bli senil.

  • Men det var rätt ändå, tänk om de skulle integreras. Priset på kräftor, skulle bli olidligt.

 12. Religiöst betingat , droger eller resultat av platsbristen på psyket ?

  Vad gissar ni ?

 13. OT: Aftonbladet

  Dömd man skulle utvisas – rymde på Kastrups flygplats

  När Kriminalvården skulle utvisa en man som avtjänat straff blev han våldsam och rymde vid Kastrups flygplats.

  I jakten skadade sig en anställd allvarligt på ett stängsel.

  – Som jag förstår kunde man inte fortsätta jakten, för att det skulle äventyra säkerheten, säger Ulf Mossberg, pressekreterare på Kriminalvården.

  • Som jag förstår kunde man inte fortsätta jakten, för att det skulle äventyra säkerheten, säger Ulf Mossberg, pressekreterare på Kriminalvården.

   Säkerheten den säkerheten, ja vi har ju inget säkerhetstänk i sverige och då är det klart killen rymmer och en bil är redo utanför stängslet, välplanerad rymning men oplanerad bevakning så att säga

   var var kedjorna som skulle försett denna rymling att varit slagen i bojor innan avfärd kan man fråga sig ?

 14. Det finns knappt på kartan att någon för polisen okänd debuterar med liknande brottslighet i 40-års ålder. Förklaring är antaligen nyinflyttad till landet papperslös.

 15. Feministernas uttalande att det finns ”manliga odjur” kan i sanningens namn utökas till att det finns ”kvinnliga odjur”.

 16. Just nu sitter media och funderar på hur man kan få detta till att det rör sig om rasist.

  • Ursäkta mig jag har bara en liten obetydlig fråga som med fördel kan tolkas som retorisk,,, MEN ÄR DU DUM I HELA HUVUDET??

   Jo jag vet jag kanske använder lite för starkt språk i min frågeställning men om du inte ser det olämpliga att hugga med en kniv mot andra människor och då speciellt mot barn så är du per definition intelligensbegränsad så till den milda grad att jag ifrågasätter din lämplighet till föräldraskap.

 17. Mord är en klassfråga. Både gärningsman och offer kommer oftast från de nedre delarna av samhällsstegen. Nästan 70 procent av mördarna är arbetslösa eller förtidspensionärer och de flesta har någon psykisk sjukdom. Det är, krasst uttryckt, ofta frågan om marginaliserade, missbrukare och kriminella som dödar andra marginaliserade, missbrukare och kriminella.

  • Beror på hur man ser det. De allra värsta massmördarna finns i toppen. De startar krig till höger och vänster i ekonomiskt syfte, och tvekar inte att offra några tusen av sin egen befolkning om det krävs för att få igång ett krig.
   De är narcissister hela bunten, på tal om psykisk sjukdom.

  • Du har delvis rätt. Visst är få mördare kvinnor jämfört med män och visst avtar mordbenägenheten med åldern. Sammanfattat kan man säga att de flesta mord begås av män och offret är oftast män som är bekanta med varandra.

   Nu är det dock så att antalet mord/capita gått ner rätt ordentligt de senaste hundra åren vilket delvis beror på att vi brukar mindre grovt våld och att sjukvården blivit bättre.

   Vad som dock hänt i Sverige är att antal mord gått upp rätt ordentligt och att vi har en extremt hög överrepresentaion av invandrare bland mördarna. Vi har också fått in ”hedersmord” och dessa stämmer föga med den traditionella gärningsmannaprofilen.

   Att antalet mord/capita gått upp beror helt på invandringen.

   • Det ändrar väl ingenting i G.S:s resonemang. Det är ju knappast iranier på KTH som mördar varandra. Morden begås fortfarande i huvudsak av missbrukare och kriminella även om fler av dem är invandrare jämfört med tidigare.

 18. Fortfarande heter det ”Tack vare” när något är positivt, och ”på grund av” när något är negativt.

  Alltså:
  Tack vare de vuxnas insats…..

  ( Jo jag vet, men jag irriterar mig oerhört på detta oavsett vem som skriver )

 19. Händelsen inträffade på en innergård på Möllevången; vid Gallerian Mitt Möllan. mellan Bangatan och Claesgatan,

 20. Förstår kvinnan. Själv är jag omgiven av skrikiga barn av alla åldrar som gastar på alla möjliga språk. Föräldrarna tycker det är kul…Då och då regnar det in stenar på min balkong. Men vad gör det i det nya spännande Sverige? Fasen vad riksdagsvalet dröjer sig. Jag ska springa benen av mig för att rösta fram en fördubbling av SD. Igen!!

 21. Kanske ,?!
  Kanske hon hörde en inre röst , som sa till henne : Nu är det hög tid att
  decimera den muslimska invasionsArmén . . Vem vet .

LÄMNA ETT SVAR