knivkvinna-837663
Inrikes

Kvinna gripen för flera fall av mordförsök – jagade barn på lekplats med kökskniv

Publicerad 5/12/2018
Annons

Vid 19:30-tiden på torsdagen fick de boende på en gård i centrala Malmö påhälsning av en främmande kvinna. Kvinnan var beväpnade med en stor kökskniv och började jaga och försöka hugga de barn och vuxna som befann sig på gården. En kvinna skadades lindrigt. Gärningskvinnan greps och är nu misstänkt för flera fall av mordförsök, bland annat mot flera av barnen.

Den gripna kvinnan uppges vara i 40-årsåldern och okänd för de boende i den fastighet där knivdådet begicks. Polisen uppger att hon inte är känd av myndigheten sedan tidigare men inte var hon är hemmahörande eller vad man tror att hon hade för ärende på brottsplatsen och motiv till dådet.

Mats Attin, som är inre befäl på Malmöpolisen, säger i ett uttalande till Sydsvenskan att platsen för brottet var en innergård med en lekplats för barn. Han uppger att åtta barn, det yngsta fyra år gammalt, och tre vuxna befann sig på gården när kvinnan gick till attack.

Enligt Attin kunde ett regelrätt blodbad undvikas på grund av en av de vuxnas ”fantastiska insats” att distrahera knivkvinnan och slå ned henne till marken.

Polisen vädjar om tips från eventuella andra vittnen till händelsen och hoppas att någon mobilfilmat händelseförloppet. Man vill i så fall gärna få ta del av filmmaterialet för att komma vidare i utredningen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
857Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons