Kvinna med kniv gick till attack på torg – försökte hugga fem personer

Delningar

Strax efter klockan två natten mot söndag gick knivbeväpnad kvinna till attack mot personer som befann sig på Stora torget i Hjo. Kvinnan hann försöka hugga fem personer innan hon avväpnades. En person skadades.

Personer som befann sig på torget lyckades övermanna kvinnan och hålla fast henne tills polisen anlände.

Fyra av de fem personer som kvinnan gjorde utfall mot klarade sig utan skador. Den femte fick knivsår på händerna vid försök att värja sig mot knivattacken.

Polisen har i skrivande stund inte klarlagt motivet till brottet. Vittnen har uppgett att kvinnan ”inte verkade må bra” redan innan attacken skedde.

Det mesta tyder på att kvinnan inte kände något av brottsoffren. Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel i fem fall.

LÄS ÄVEN: Kvinna gripen för flera fall av mordförsök – jagade barn på lekplats med kökskniv

För några dagar sedan gick en annan kvinna på liknande sätt till attack mot för henne okända barn och föräldrar på en lekplats i Malmö. Motivet för det brottet är inte heller klarlagt. Det finns inga indikationer om att de två knivattackerna skulle vara kopplade till varandra.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

164 KOMMENTARER

 1. Kanske inte kopplade till varandra så att de två kände varann. Men copycat-beteende eller att islams krigare som nu använder sig av kvinnor då de sällan misstänks för att vara terrorister. Eller så handlar det om två psykfall – och vem blir inte sjuk i detta land där dårar styr…

 2. Vad fan händer? Ska man springa omkring och vara rädd för att få en kniv i ryggen av galna kvinnor nu också. Det här landet blir mer absurt för varje dag.

 3. Jag undrar vad det är som drabbat Sverige. Jag vet att det finns de som vill hävda att detta hände minsann på deras tid med, och det var INTE invandrarrelaterat.

  Men jag vill hävda tvärtom. När jag växte upp, hände det inte sådana saker. Och då kan jag inte säga att jag växte upp i någon liten håla, utan i Göteborg. Och jag brukade gilla läsa morgontidningarna och se vad som hände, även i unga år. Men jag kan inte dra mig till minnes att några sådana här fall existerade när jag växte upp. Knivdråp och knivslagsmål, ja, men då var det annat som låg bakom. Inte sådana här psykfall.

  Däremot har knivattacker som dessa, blivit mycket mer vanliga på sista tiden. IKEA-fallet, inte minst. Så nu då dessa två fallen med galna kvinnor som försöker attackera folk med kniv. Vårt samhälle har blivit mycket mer våldsamt, oavsett vad mutade kriminologer som Sarnecki försöker hävda. Och mycket av detta våld är relaterat till invandringen. Alltså, för att få mer lugn och ro, få tillbaka vår trygghet, måste vi börja skicka hem fler. Och då får de vakterna ha rutiner därefter.

  Det är ju lika pinsamt att läsa om hur de rymmer från de anläggningar därifrån de ska utvisas, som att trots fyra vakter lyckas ändå den som ska utvisas, att rymma.

  • Men det är ju, bortsett så klart från invandringen, pga. att man stängde mentalsjukhusen och släppte ut galningarna på gatorna.

   • De gav dem en genomgångslägenhet och en packe medicin och förväntade sej att de skulle klara sej själva.

    Ytterligare ett idiotbeslut av våra beslutsfattare.

 4. Det skulle inte förvånat ett dugg om detta varit samma kvinna, som tidigare jagade barn med kniv på en lekplats. Vare sig polis, rättsväsende eller psykiatrin tycks fungera längre, varför man helt enkelt försätter gärningsmännen/gärningskvinnorna på fri fot.

  • repetera efter mig, alla kvinnor är underbara och ofelbara och gör aldrig någonting fel och oavsett vad kvinnor gör så är det alltid männens fel… Kvinnor i väst är störda och vi går inte på det deras gamla trick att skylla på män som de alltid gjort. Kvinna mördar man skyller på att mannen misshandlade henne och hon går fri. Kvinna mördar barn, skyller på män och går fri. Kvinnor har alltid kommit undan genom att skylla på män. Vi går inte på det gamla tricket länge. Kvinnans framtid är i kloaken där de hör hemma för ingen man vill stoppa in den i deras stinkande kloak länge. Säg nej till kloak, bli MGTOW!

 5. Att sådant här händer i nedgångna större städer (läs Malmö) är knappast oväntat.
  Men lilla idylliska Hjo?

 6. Dags att skaffa skottsäkra väst. Gärna en pistol som man kan försvara sig. Nä visst man får ju inte bära vapen . vapen får ju bara kriminella gäng ha. Läs om vapen ligan i växjö där åklagaren blundade . Därav flera döda oskyldiga

  • Det är de förvisso redan enligt knivlagen. Men genom att förbjuda dem igen så kan Lövfén visa att lagen minsann respekteras…

   • Ja, det är förbjudet att bära kniv. Men jag tänker mig ett steg till…
    Förbjud tillverkning!

    • Javisst, vi får helt enkelt anpassa hantverk, matlagning och rakning till knivlöshet. I en del kommuner har man plockat bort alla kastbara städer från vissa områden för att arabsäkra dem någorlunda.

  • Förbjud även rep,elsladdar,balkonger och lastbilar.
   En enklare lösning är att skicka hem antagonisterna.
   ALLA 100% SOM LJUGIT SIG TILL DET SVENSKA VÄLFÄRDSSYSTEMET.

 7. Vill kvinnor vara jämställda män så skall de också dömas som män. Livstids fängelse för den (((mannen)))!

 8. Vad är det nu för ny mångkulturell fluga som börjat sprida sig? En flyktingtrend? Är det resultatet av missnöje med avslag om uppehållstillstånd eller handlar det om koordinerade aktioner från islamister?

  • Misshandel med vapen, särskilt kniv, är tillräckligt för att en åklagare ska kunna väcka åtal för grov misshandel. Men det är ju bara vad lagen säger, sånt spelar ingen roll i Sverige längre.

  • knivattacken på lekplatsen slutade i mordförsök. Möjligt att den i Hjo kanske hade en förliten kniv.

   • Det kan ju inte vara avgörande att man måste bryta mot vapenlagen också för att det ska kunna klassas som mordförsök..

 9. Klockan 2.20 på en lördagsnatt. Lyckades inte skada någon allvarligt. Förmodligen fylla/knark i kombination med psykiska problem.

 10. Jag börjar undra om inte islam är det rätta för Sverige nu efter att feministerna förstört mellon med en sång som nedvärderar pojkar?

  • Själv har jag fått en bajonett i axeln när det begav sig och jag kan intyga att det gör relativt ont.

   • Fick en kniv i låret på 90-talet.
    Skönt var det ju inte, men inte så farligt smärtsamt då den bara skadade muskulatur.
    Men det där med skärskador på händerna får mig att rysa.
    Mycket ben, leder och senor.

    • Som ondast dagen efter, som tur var skyddade skulderbladet från vidare penetration. Alltid en tröst att frugan tycker att det är sexigt med ärriga män hehe..

  • Ja, för alla har ju lämnat in sina skjutvapen under vapenamnestin. Det är dags att införa en ”knivamnesti ” där alla knivar kan lämnas in utan påföljd.
   Vi kan bli ett knivlöst samhälle även bland kirurgerna och slaktarna. Vi har ju vattenskärningstekinken och laserskärningstekniken att ta till.

 11. En okänd person kör över en grupp personer i en svensk småstad för några dagar sedan. Inga detaljer, inget motiv, ingenting.

  En okänd kvinna försöker knivhugga ett antal barn på en gård i södra Sveriges för några dagar sedan. Inga detaljer, inget motiv, ingenting.

  En okänd kvinna försöker knivhugga ett antal person på ett torg i en svenk småstad. Inga detaljer, inget motiv, ingenting.

  Händelser som alla inträffat de senaste dagarna.

  Och nog har vi sett liknande rapporter det senaste åren allt oftare?

  Ett helt oförklarligt beteende där ett antal personer utsatts för dödligt våld, men där utgången trots det ändå varit hyfsat bra för de som attackerats.

  I samtliga fall undanhålls vi vidare rapportering ifrån händelsen efter den inledande korta notisen där polisen vägrar delge allmänheten några som helst detaljer.

  Slumpen? Effektivare nyhetsrappportering? Eller ligger något annat bakom ett antal av dessa oförklarliga, nästan mystiska massattackerna utan förövare eller motiv?

  • ”Polisen är förtegen” Det är regeringsdirektiv att lägga locket på givetvis, eftersom det rimmar dåligt med regeringens sverigebild och floskler som ”Det går bra för Sverige nu” samt ”Ordning och reda” osv..

  • Det beror på LAS- regeln. Har du inte hört vad St. Stefan sagt om #metoo?
   Åkesson hade inte fattat någonting heller.

  • Det är därför jag har beväpnat mig lagligt sedan över tio år..
   Omgivningen tyckte att jag var konstig, inte nu längre…

 12. Psykklinikerna skyller på plats och personalbrist och låter tusentals mentalt sjuka klara sig bäst de vill. Då går det så här. Dags att öppna upp mentalsjukhusen igen?

  • Ja, allt skall alltid vara som vanligt , vad som än händer. Vi litar blint på Stefan Löfven vår landsfader.

 13. Hmm… två liknande incidenter nästan samtidigt.
  Kan det vara två nya Jihad-Janes på gång?
  Vad sa de vid attackerna?

 14. Någon som sett eller hört uttalande om hur vi skall lösa kriminaliteten i landet från den nya polischefen, vad han nu heter?

  • Allas vår avhållna Gudrun Schyman kan säkert svara på detta då hon ju är ”initiativtagaren till feministiskt initiativ ” och är förälskad i alla män och allt som är manligt i ett patriarkaliskt samhälle.

 15. Vi har två olika utanförskapsområden i Sverige. De som är som typ Rinkeby och rosengård och sen har vi de var de bor som inte har kontakt med verkligheten för den lilla klick aldrig behöver uppleva sånna här saker.

 16. Vi kan nog ”se fram emot” mer av den här varan. Det kryllar nämligen av Copy-Cats därute, och dessutom så uppmanar ju IS sina fans till att utföra attacker med vad de än råkar ha till hands.

 17. Det finns inga indikationer om att de två knivattackerna skulle vara kopplade till varandra.
  Hjo det var de visst.

 18. Hon minns bara hur Reinfeldt ville vi skulle öppna våra hjärtan och hon ville helt enkelt hjälpa till med sin fina kniv för det fanns många där som inte hade öppnat sina hjärtan.

 19. Men dettta var precis exakt samma som i Malmö häromdagen ….. varför skulle kvinnor börja attackera folk med kniv ….. är det egentligen män som gör detta men polisen och media mörkar sanningen.

 20. Jag har aldrig läst om att kvinnor i sverige attackerar flera personer med kniv …. men nu har der hänt två gånger på 2-3 dagar … något konstigt sker, någon ljuger för oss.

 21. Nu börjar det på allvar. De muslimska kvinnorna känner att det är dags att göra sin del i kampen. Att döda barn ligger närmast till, då de måste ta dem som är svagare än de själva.

 22. JUST: hm är dett det nya att få det att se ut som om det är kvinnor som helt plötsligt fått för sig att börja använda kniv …. detta fenomen verkar ha uppstått plötsligt denna veckan …. nä det är bara omskrivningar för att man vill inte längre skriva ut ensamkommande eller flykting längre !!!

  Kvinna knivhögg man vars bil körde för nära

  En kvinna i 45-årsåldern misstänks för mordförsök efter ett trafikbråk utanför Lomma på söndagseftermiddagen.

  Kvinnan slog sönder vindrutan för en manlig bilist och högg honom sedan med kniv.

  – Hon sa att jag körde för nära, sa mannen till polisen efteråt.

  Enligt polisen var kvinnan inte berusad.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-knivhogg-man-greps-for-mordforsok/

  • Svårt att tänka mig att dessa är svenska kvinnor.Dom är nog inte med i me too rörelsen.

   • svårt att ens tro att det ens är kvinnor …. jag tror det är män eller flyktingar …. men man byter namn nu för att vi inte skall bli lika arga … precis som ordet ”ensamkommande-barn” …. underförstått att kvinnor är offer och att det då är synd om dom.

 23. IKEAs nya giv på köksavdelningen är kniven Jiha som har inbyggt ljud ”Allauh Akbar” när man hugger med den. Storsäljare.

 24. Löfvén skulle ha pratat med kvinnan om turordningsreglerna i LAS. Hade hon förstått dessa regler hade hon inte tagit till kniven.

 25. –OT: ….lite recyckling nyheter … om att SD:are skulle vara lågutbildade !?!?!?!

  Kan det inte vara så att ju fler invandrare det blir i sverige, ju fler våldtäkter som sker eller ju fler terrorattacker som sker osv osv osv …. dessto fler röstar på SD ?

  * * * Hotande uppsägning – då får SD fler röster * * *

  Hot om uppsägning kan ge Sverigedemokraterna fler röster från lågkvalificerad arbetskraft. Så mycket som en tredjedel av det ökade väljarstödet för SD 2006–2010 kan förklaras av varsel om uppsägningar, enligt en ny studie.

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/val-2018/hotande-uppsagning-da-far-sd-fler-roster

  • Klassiskt angreppsförsvar och härskarteknik. Det är fel på motståndarsidan. De är lågutbildade och inskränkta därav deras åsikter. De enda som övertygas av den retoriken är just dem som är inskränkta och de mindre vetande.

 26. Singellivet, feminismen och stressen tar kål på allt fler kvinnor. Så här blir det när man inte har ett stabilt seriöst förhållande med en man.

 27. Det är frågan om en sjuk person och jag tror inte att etnicitet eller dylikt har med saken att göra, antagligen en virrpanna som fått spel.

 28. Det blir väl locket på här, förtegen polis och noll uppföljning i media.
  Som med bilisten i Lindesberg som försökte köra på människor häromdagen. Han blev häktad idag.
  Polisen förtegen. Media förtegen.

 29. Det här med kvinnor som springer med knivar på stan har bara att göra med en problematik där signalsubstanserna hamnat i oordning. Givetvis tragiskt och ett tecken på att psykvården får allt mindre med resurser då resurserna hellre ska gå till s k integration av s k nyanlända. Människor som behöver vård får det inte! Faktum är att nästan vem som helst kan drabbas av sånt här så därför är frågan om det ens är relevant att ta upp det här på Samhällsnytt? I allfall så länge kvinnorna med kniv inte ropar Allah Akbar.

 30. Inavlade hundar blir ofta vansinniga och avlivas. Tillåter man bara giftermål mellan nära släktingar i generation efter generation blir det undermåliga avkommor.

LÄMNA ETT SVAR