Upplands Väsby – foto I99pema, Wikimedia Commons

Testing 123

Inrikes

Kvinna misshandlades grovt och bankomat sprängdes i Stockholmsförort

Publicerad 10/8/2017
Annons

➤ SPRÄNGDÅD, RÅN OCH MISSHANDEL Polisen i Stockholmsförorten Upplands Väsby hade en hektisk helg. Vid 20:30-tiden på lördagskvällen utsattes en kvinna i 50-årsåldern för ett våldsamt rån på en parkeringsplats. Natten mot fredag sprängdes en bankomat i samma område.

Kvinnan attackerades bakifrån av ett gäng gärningspersoner och blev slagen och sparkad samt sprejad i ansiktet med tårgas. Kvinnan fördes till sjukhus med bl.a. blödande skador i bakhuvudet.

Vittnen ska ha iakttagit hur angriparna efter brottet lämnat platsen springande. Polisen satte in hundpatrull i ett försöka att hitta de skyldiga men ingen gärningsperson kunde gripas.

Polisen är förtegen om rånarnas och våldsmännens signalement. Det är oklart vad kvinnan blev bestulen på.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och rån.

Bankomat sprängdes

Vid 02-tiden natten mot lördag sprängde några personer en bankomat i samma område. Kraftiga skador ska, enligt uppgifter på polisens hemsida, ha åsamkats inte bara bankomaten utan även husfasaden och en intilliggande kiosk och pizzeria.

Polisen ryckte ut till platsen men lyckades inte gripa några gärningspersoner. Vittnen uppges ha sett två personer lämna brottsplatsens i bil. Några signalement på det misstänkta gärningspersonerna uppges inte.

Det är enligt polisen oklart vad gärningsmännen fick med sig. Brottet rubriceras som grov stöld

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons