NÄL

Foto: W. Carter (CC0 1.0)

Inrikes

Kvinna nekades vård – gick till knivattack

Publicerad 4/12/2020
Annons

En kvinna i 30-årsåldern nekades vård vid Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan. När hon skulle avhysas från platsen drog hon plötsligt kniv och gick till attack.

Under långfredagen kallades väktare till sjukhusets akutmottagning. En kvinna som nekats vård skulle avvisas. Istället för att följa med drog kvinnan kniv och attackerade väktaren.

– Hon var inte nöjd och en väktare avvisade henne från sjukhuset. Under tiden som väktaren försökte med detta så angrep hon honom med en kniv, säger polisens pressavdelning i Region Väst till Ystads Allehanda.

Sjukhuset larmade polisen om incidenten vid 18.20-tiden.

– De har då haft en vårdsökande på sjukhuset som ska avvisas. Då angriper hon väktaren med en kniv, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till Expressen.

Enligt Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården, skulle kvinnan eskorteras ut från akutmottagningen då händelsen inträffade. Varför hon initialt skulle avvisas från platsen är oklart.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, greps och misstänks nu för försök till mord alternativt dråp. Väktaren har fått vård men klarade sig utan allvarliga skador.

– Han var ju på sjukhuset, så han var på rätt ställe, säger Magnus Nordqvist vid polisen.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1225”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons