Stena Line 1

Pressbild Stena Line

Utrikes

Kvinna och barn på färja föll överbord – utreds som mord

Publicerad 6/30/2023
Annons

På torsdagseftermiddagen föll två personer, en mamma och barn, överbord på färjan Stena Spirit som var på väg från Polen till Karlskrona. I polsk media ges dock en annorlunda version av vad som skett. På fredagseftermiddagen kommer nya uppgifter i fallet.

En stor räddningsinsats sattes in efter att en 35-årig polsk kvinna hoppat i vattnet efter sitt sjuåriga barn som fallit överbord. De både hittades efter en dryg halvtimme och fördes till sjukhus.

Varken mamman eller barnet var kontaktbara och båda ska enligt uppgifter vara döda.

– Barnet hittades av Stenas räddningsbåt, mamman hittades av en helikopter, säger Stefan Lang, presskontakt vid Sjöfartsverket, till statstelevisionen.

Övervakningsfilm

Versionen att barnet först ramlade ut och kvinnan sedan följde efter avvisas av en talesperson för Stena Line. ”Vi har säkrat övervakningsfilmer som inte stöder mediaversionen att barnet föll överbord och den vuxna hoppade in efter honom. Detta är allt jag kan säga för tillfället, tills tjänsterna noggrant undersöker omständigheterna kring händelsen”, sa Agnieszka Zembrzycka.

Svensk polis vädjade på fredagen till polska passagerare att lämna information som kunde förklara omständigheterna kring barnet och kvinnans fall från färjan.

Utreds som mord

På fredagen meddelar åklagarmyndigheten att de startat en förundersökning om mord.

– Vi har inlett en förundersökning där brottsrubriceringen är mord, men det finns ingen misstänkt i ärendet. Utredningen syftar till att försöka klarlägga vad som hänt, säger kammaråklagare Stina Brindmark på åklagarkammaren i Karlskrona.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons