Det är inte bara i de socioekonomiskt utsatta områdena som det grova våldet ger sig till känna. Inte heller är det endast unga män som är våldsamma. Det illustrerar en händelse på schangtila Östermalm i Stockholm där en drygt medelålders kvinna nu häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Detta efter att i ett relationsgräl ha drämt en yxa i huvudet på sin sambo.

Det var tidigt på måndagsmorgonen som polisen fick larm från sjukhuset om att en skadad man kommit in akut med allvarliga skador som vårdpersonalen uppfattade hade åsamkats genom ett våldsbrott.

Mannen kunde efter att ha opererats berätta att det var hans sambo som slagit en yxa i huvudet på honom. Kvinnan greps senare på måndagen av polisen och anhölls av åklagare som också gjorde en framställan om häktning.

Efter två dagar i arresten meddelade Stockholms tingsrätt på onsdagen beslut om häktning, vilket innebär att de n 58-åriga östermalmsdamen nu flyttas till Kronobergshäktet. Kvinnan beläggs även med restriktioner.

Skälen för häktning är, enligt häktningsframställan och häktningsbeslut som Samhällsnytt tagit del av, att det föreligger risk för att kvinnan rymmer och på olika sätt försvårar brottsutredningen.

Kvinnans advokat säger till media att hon förnekar att hon begått något brott. Det är oklart om uttalandet ska tolkas som att hon förnekar själva handlingen eller om hon vidgår den men anser att den inte bör anses som brottslig.