En kvinna överfölls och våldtogs vid 03-tiden natten till söndag utomhus i Sollentuna i norra Storstockholm. Polisen har ingen misstänkt men ett signalement som man dock inte vill lämna ut.

Kvinnan kontaktade själv polisen så snart våldtäktsmannen lämnat platsen. Enligt Mats Eriksson på Stockholmspolisen rör det sig inte om en ”klassisk” överfallsvåldtäkt.

– På något sätt har de stämt träff eller haft en dialog innan. Exakt hur eller detaljerna kring det har jag inte, säger han till Expressen.

LÄS ÄVEN: Polisen efterlyser våldtäktsman: ”talar svenska med brytning”

Polisen har signalement på våldtäktsmannen

Mannen ska ha våldtagit kvinnan utomhus och därefter försvunnit från platsen. Enligt uppgift blev kvinnan inte misshandlad i samband med våldtäkten. Hon fördes dock till sjukhus för undersökning.

Området där våldtäkten misstänks ha begåtts spärrades av. En brottsplatsundersökning utfördes för att säkra spår, bland annat har området sökts av med hund. Enligt Eriksson arbetar polisen intensivt med ärendet.

Han uppger att det inte finns någon misstänkt men att kvinnan lämnat ett signalement på gärningsmannen. Det signalementet har dock inte delgivits media.

LÄS ÄVEN: JK vägrar svara på frågor om skadestånd till våldtäktsman