Sedan ett antal månader tillbaka bedriver radikala muslimer i och utanför Sverige en hatkampanj där den svenska socialtjänsten anklagas för att kidnappa muslimska barn i syfte att försvenska dem. Nu väljer förvaltningsrätten i Linköping att ge en kvinnlig IS-terrorist tillbaka vårdnaden om hennes tidigare omhändertagna barn.

I höstas beslöt Sverige att hämta ”hem” ett antal kvinnor med utomvästlig invandrarbakgrund som tidigare rest iväg för att ansluta sig till IS i Syrien och efter den muslimska terrorsektens fall suttit internerade i läger där borta.

Kvinnorna har i flera fall tagit med sig sina barn och fostrat dem till terrorister. Bilder och filmer där de små barnen poserar med vapen och mördade ”otrogna” har spridits över världen. De barn som överlevt har följt med kvinnorna tillbaka till Sverige.

I några fall, som med den nu aktuella kvinnliga IS-terroristen, har Socialtjänsten beslutat att barnen ska omhändertas. Parallellt med dessa omhändertaganden har radikala muslimska krafter i och utanför Sverige bedrivit en intensiv hatkampanj mot svenska myndigheter som anklagas för att kidnappa muslimska barn.

LÄS ÄVEN: Ytterligare två IS-terrorister utvisas till Sverige

Misstänkt för krigsbrott, dömd för bidragsbrott

Mot bakgrund av detta väljer förvaltningsrätten i Linköping nu att häva Socialtjänstens LVU-beslut och låta barnen flytta tillbaka till en av de kvinnliga IS-terrorister som för en tid sedan hämtades till Sverige från Syrien där hon suttit fängslad misstänkt för krigsbrott.

I Sverige har kvinnan även dömts för omfattande bidragsbrott. Detta efter att hon, på grund av de svenska myndigheternas bristfälliga kontroller, kunnat kvittera ut bland annat socialbidrag trots att hon befann sig i Syrien som terrorist.

LÄS ÄVEN: IS-kvinnor satta på fri fot

Födde barnsoldater åt terrorsekten

Kvinnan reste tillsammans med sina två små barn till Syrien 2015 för att ansluta sig till en muslimska terrorsekten. På plats födde hon ytterligare två barn med syfte att förse IS med nya barnsoldater.

I samband med att kvinnan på de svenska skattebetalarnas bekostnad flögs till Sverige i höstas togs beslut om att barnen skulle omhändertas. Mamman ansågs inte lämplig som vårdnadshavare.

LÄS ÄVEN: Islamistpartiets ledare försvarar IS-terrorister

Förvaltningsrätten: ”Barnens bästa”

Men efter de omfattande muslimska protesterna och att kvinnan överklagat, ändrar sig nu myndigheterna. I förvaltningsrättens dom anges som motivering till beslutet att det är för ”barnens bästa” att de får återvända till terrorsektens miljö i det muslimska civilsamhället i Norrköping.

Enligt den ändrade bedömningen räcker det med att Socialtjänsten gör sporadiska hembesök i terrorhemmet. Detta eftersom kvinnan nu bedöms ha ”en god föräldraförmåga”.

Ensligt domen finns det inte heller längre någon oro från Säpo, lokalpolisen, Center mot våldsbejakande extremism (CVE) eller Socialtjänsten om att ett ”radikaliserat leverne” i barnens uppväxtmiljö.

LÄS ÄVEN: IS-terroristerna för farliga för Syrien – välkomnas till Sverige