kvinnliga-poliser-misshandlades
Inrikes

Kvinnliga poliser kom för att lämna dödsbud – utsattes för grov misshandel

Publicerad 8/9/2019
Annons

Två kvinnliga poliser i Örebro fick uppdraget att meddela ett dödsbud till en familj på en adress i det ”särskilt utsatta området” Vivalla. När pappan tog emot budet reagerade han inte med sorg, så som poliserna förväntat sig. Han blev i stället våldsam, misshandlade poliserna och försökte därefter köra på dem med sin bil när de flydde från platsen.

Händelsen inträffade 19 augusti förra året. 51-årige Barzan Haidari åtalas nu för två fall av grov misshandel och ett försök till grov misshandel.

De två poliserna var, områdets dåliga rykte till trots, helt oförberedda på den reaktion som mötte dem när de skulle meddela att en familjemedlem dött. Haidari gick direkt till attack med ett tillhygge och båda poliskvinnorna fick ta emot upprepade hårda slag mot huvudet och ryggen.

Poliserna lyckades inte gripa Haidari, utan flydde från platsen med flera sårskador och blodet rinnande. Då kom Haidari efter. Han satte sig i sin bil och försökte köra på poliserna som dock kunde manövrera undan.

Haidari greps senare och anhölls. Anhållan hävdes dock efter två dagar och Haidari försattes på fri fot i stället för att häktas.

Det framgår inte av de rättshandlingar som Samhällsnytt tagit del av vem den avlidne person som poliserna skulle lämna dödsbud om var eller på vilket sätt personen ifråga avlidit.

Samhällsnytt väljer att redan i detta tidiga skede namnge gärningspersonen, trots att denne formellt ännu inte är dömd. Beslutet grundar sig, vid sidan av stort allmänintresse, på att det är ställt utom varje rimligt tvivel att brotten har begåtts och vem gärningspersonen är.

Bild poliskvinnor: Genrebild, foto: Mujo Korach.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons