Polisen i Pretoria, en av Sydafrikas tre huvudstäder, utreder nu en gruppvåldtäkt av ett lite annorlunda slag. En 23-årig man klev i en taxi med tre unga kvinnor, som drogade och kidnappade honom. Han hölls sedan fången i tre dygn under vilka han tvångsmatades med energidrycker och kontinuerligt våldtogs.

Den inte ont anande mannen klev in i en av stadens stortaxibilar för att samåka med tre kvinnor som redan satt i fordonet. Han nådde dock aldrig destinationen. Föraren av bilen ändrade plötsligt kurs och 23-åringen beordrades byta plats till framsätet.

En av kvinnorna ska därefter ha gett mannen någon form av injektion så att han förlorade medvetandet. När han vaknade till sans befann han sig fängslad vid en säng i ett obekant rum.

Kvinnorna uppges ha tvingat i mannen energidrycker och turats om att våldta honom flera gånger varje dag. Detta ska ha pågått i tre dygn, varefter den utmattade 23-åringen omtöcknad av sömnbrist fördes ut från fastigheten och dumpades på en åker utanför staden Benoni. Där hittades han senare av en passerande bilist som kontaktade polisen.

I förhör har mannen uppgett att han inte fick någon annan föda än energidryckerna och att han efter ett tag tappade räkningen på hur många gånger han våldtogs.

Polisen i Pretoria uppger att man utreder händelsen på samma sätt som alla andra våldtäkter och att det faktum att offret är en man och gärningspersonerna kvinnor inte spelar någon roll.

Fallet är emellertid inte helt unikt i landet. I oktober 2015 utsattes en manlig 31-årig liftare för ett snarlikt övergrepp. Han plockades upp av tre kvinnor i en BMW. De bjöd honom på läsk att dricka som senare visade sig vara spetsad med Viagra. Därefter våldtog de tre kvinnorna i tur och ordning mannen under pistolhot.

Flera andra liknande brott har också rapporterats. Mörkertalet kan samtidigt vara stort, då undersökningar visar att män är betydligt mer obenägna än kvinnor att anmäla att de blivit våldtagna. En bidragande orsak uppges vara att polisen har en tendens att inte ta sådana anmälningar på allvar.