På lördagen rapporterade Samhällsnytt om ett mord i området Utby i Göteborg. En kvinna i 25-årsåldern sköts ihjäl i en lägenhet och en misstänkt gärningsperson greps på platsen. Samhällsnytt kan nu berätta att den gripne är en välkänd profil och gängledare inom den organiserade brottsligheten i Göteborgsområdet Bergsjön.

Enligt uppgifter till Samhällsnytt är den person som gripits för mordet en 26-årig ledare för ”Bergsjögänget”. Han kom till Sverige som barn och blev svensk medborgare 1995.

Mannen är tidigare dömd för ett antal grova brott. I mars 2011 dömdes han till fängelse i 2 år och 6 månader för bland annat rån, bilstöld och olovlig körning.

LÄS MER: Kvinna sköts till döds i lägenhet i Göteborg – misstänkt gärningsman greps direkt

Nyss utkommen ur fängelse dömdes han i november 2013 till 6 månaders fängelse för narkotikabrott. I september 2014 kom ännu en dom för narkotikabrott. Påföljden stannade den gången vid dagsböter.

I maj 2015 stod mannen åter inför skranket, denna gång för grov misshandel, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Påföljden blev 1 års och 4 månaders fängelse. I april 2016 kom nästa dom – 2 månaders fängelse för ett antal stölder. Och så sent som i december förra året dömdes 26-åringen till dagsböter för olovlig körning och narkotikabrott.

Motivet till mordet, liksom vilken relation den mördade kvinnan haft till gärningsmannen, är fortfarande oklart.