Under de senaste dagarna har Dr. Richard Bartlett väckt stor uppmärksamhet i alternativa nyhetskanaler på nätet. Han påstår sig ha hittat lösningen för pandemin med en vanligt förekommande astmamedicin och ska själv ha använt metoden med stor framgång.

För ett par dagar sen rapporterade Samhällsnytt om nya uppgifter från Italien som gör gällande att effekterna av covid-19 är långt värre än man tidigare befarat. Enligt uppgifterna påverkar viruset kroppens alla organ och kan ge andra problem som psykos, stroke och njurproblem. För vissa patienter tycks sjukdomen aldrig riktigt gå över. Samtidigt visar en brittisk studie att immuniteten man får efter ett tillfrisknande inte varar mer än några månader.

LÄS ÄVEN: Studie krossar teori om flockimmunitet mot covid-19 – försvinner efter några månader

Richard Bartlett är läkare i Odessa, Texas och säger i en intervju med One America News Network att han inte längre är rädd för covid-19.

Vad han pekar ut som lösningen är Budesonid som är en glukokortikoid som bland annat används som inhalationssteroid vid astma och KOL. Den minskar kraftfullt den astmatiska inflammationen i luftvägarna. Denna administrerar Bartlett med hjälp av en så kallad nebulisator. Kombinationen används redan i dag av miljontals för att skydda mot astma.

Detta menar han är ”en perfekt behandling” för covid-19. Patienter vittnar om att bröstsmärtor, andnöd och hosta upphör vid behandlingen.

I samband med intervjun ska Bartlett ha fått besked från en kollega om att intensivvårdsavdelningen på deras sjukhus nu var tomt efter att man börjat använda medicinen.