john dowling

John Dowling.

Utrikes

Lärare knivhuggen till döds – hade ’förolämpat profeten Muhammed’

Publicerad 12/11/2018
Annons

66-årige John Dowling höggs ihjäl utanför Leonardo Da Vinci-universitetet i Paris. Utöver påståendet om att läraren skulle ha förolämpat profeten Muhammed erkände 37-årige Ali R. att han hyste personligt agg mot läraren sedan han underkänt honom i examensprov förra året.

Dowling knivhöggs 13 gånger av den pakistanske medborgaren. Enligt åklagaren hade gärningsmannen haft en ”besatt förbittring” gentemot universitetet för att ha blivit utkastad i september 2017.

Mannen kom till Frankrike för två år sedan för att gå på universitetet men klarade inte av att få godkänt sitt första år. Sedan dess hade han återkommit gång på gång till skolan och gjort sig oönskad och förbjöds till slut på området.

Kameraövervakningsbilder visar hur Dowling och Ali står och samtalar för att i nästa stund bli knivhuggen med en köttkniv i halsen och sedan bröstet

Ali har uppgett för polis att läraren gjort åtlöje av hans religion under en lektion. Detta ska ha bestått av att läraren visat en teckning som förolämpade profeten Muhammed. Men på universitetet är det ingen som känner till att något sådant ska ha skett.

Enligt åklagaren har man inga bevis på radikalisering utan mer en känsla att man har att göra med en väldigt religiös person. Han ska också vara känd som en ”besatt patriot” av sitt hemland Pakistan.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1034”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons