Genrebild

Lärarna fortsätter att fly Malmös skolor

781 Shares

På torsdag drar höstterminen igång. På många håll i landet saknas det lärare och särskilt illa är det på platser med stora så kallade utsatta områden, exempelvis Malmö, där omfattande ordningsproblem, hot och våld och andra ’utmaningar’ relaterade till hög andel invandrarelever lett till att få vill arbeta som lärare.

Förvaltningen i Malmö rapporterar att det saknas 320 lärare inför skolstarten. 300 av dessa har man tillsatt med obehöriga personer som saknar lärarutbildning medan 20 tjänster fortfarande är vakanta.

LÄS ÄVEN: Lavinartad ökning av lärare som lämnar yrket på grund av arbetsmiljön

Situationen är allvarlig men inte ny. Under många år har lärarflykten varit hög i Malmö och nyrekrytering till det numera otacksamma yrket gått trögt

– Vår bedömning är att lärarsituationen ser liknade ut som tidigare år, berättar Anna Leidecker, enhetschef på grundskoleförvaltningens rekryteringsenhet, för Sydsvenskan (19-08-14).

781 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.